ДПС настоява за позиция на парламента срещу Луковмарш

Уроците от историята трябва да се помнят, заяви Джейхан Ибрямов
52
ДПС настоява за позиция на парламента срещу Луковмарш
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като в събота за пореден път се проведе Луковмарш в София, посрещнат както винаги с негативна реакция от обществото и от чуждите дипломати, от ДПС поискаха най-накрая и парламентът да излезе официално с позиция.

От движението осъждат проявата като фашистка и всяка година призовават властите да спрат факелното шествие.

Оказа се обаче, че това няма как да се случи, защото съдът е отменил забраната на Столичната община. Така че единственото, което остава, е да има засилено полицейско присъствие по време на факелното шествие на участниците в Луковмарш.

Още по темата
Джейхан Ибрямов коментира, че според Наказателния кодекс са забранени подобен род деяния и дори е предвидено наказание от затвор до 3 години и парична глоба.

"Партиите в парламента, които не осъждат ксенофобията и антисемитизма като Луковмарш, са политически сурогати", скочи той.

Ибрямов посочи, че ДПС е направила тест на партиите в Народното събрание, като е поискала осъждането на Луковмарш. Според него уроците от историята трябва да се помнят особено в страна като България, защото страната ни се слави със спасението на евреите.

"Не трябва да се допускат нито леви, нито десни фашисти да си играят със страховете на хората. В момента в книжарниците в София безпроблемно се разпространява фашистка литература – книгата "Моята борба" на Хитлер", коментира Ибрямов.

"Бяхме свидетели на редица фашистки прояви по време на това управление – поругаване на синагогата, на еврейски и мюсюлмански гробища и много други. Партиите в това Народно събрание, които не искат да осъдят ксенофобията и антисемитизма, са политически сурогати. Основният диалог на Луковмарш е ВМРО. Обръщам се към ГЕРБ – докога те ще продължават да прикриват деянията на своите политически партньори и да не ги определят като ксенофобски? Това е антихуманен режим, а не тържество на правото. Всички тези политически партии, които прикриват тези деяния, са антиевропейски и антинатовски", заяви Ибрямов и поиска позиция на парламента по темата.
 


52
Още от София
ГЕРБ към БСП: Пак ли сте на СПА, а не защитавате ветото на президента?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До somebody
Соме, размърдай си бодито до някоя голяма библиотека. Но тъй, като не си влизал никога в библиотека, ще те улесня - влез в Уикито или по други места в Нета, задай ключова дума "Луков"!
Фашага и спекулант е, грешник отвсякъде! щом даже немците са съобщили в София, че са намерили огромни суми в негови сметки в Холандия, щом цалят е гледал да се отърве от него, какво се правите на щипани госпоици!
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 35
Само 100%-от и.ди.от може да вярва на измислицата за епичния луково-овчарски бой със сърбите. Ти не си служил в армията, мека творба на гастро-интестиналния канал! Хал-хабер си нямаш от артилерийска стрелба! Намери някой чичко да ти разкаже за мерачи, пълначи, коректировчици, за ъгли на възвишение, азимути и т.н. Смях ме напушва, когото си представя как Лукчо мята охранения си дирник между 4 оръдия, а овчерите юнашки мъкнат снаряди!
Имам лична сметка с легионерите!
44
1
 
6
 
! Отговори
somebody преди 3 седмици
Търся доказателства, че генерал Луков е фашист! Помогнете , защото никъде не намирам нещо в подкрепа на обвиненията срещу него.
43
2
 
3
 
! Отговори
Сеуянин преди 3 седмици
Ако бях от София щях да присъствам на Луковмарш всяка година, но ако бях от София може би нямаше да мисля по този начин...
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ДПС първо да спрат с анти-българската пропаганда по разни селски мегдани и чешми, после да се покаят за атентатите и убийството на невинни граждани и чак накрая да се оплачат на арменския поп.
41
5
 
1
 
! Отговори
До: Тъпанар преди 3 седмици
Верно си ***!
Такава книга няма и няма и да има.
Сам си я измисли!
А нацизма има защо да бъде осъждан!
Нещо повече: Сред нацистите хомосексуализмът е бил повече стандарт отколкото изключение.
Ернст Рьом е бил обратен например.
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сталин е фалшифицирал историята ни за да оправдае петгодишната окупацията на нашата държава. Затова ни изкарват най-големите фашисти на Земята. Архивите на Царство България са откраднати от окупаторите и до ден днешен откраднатите важни документи на държавата ни са в руски архиви. Защо тези архиви не бъдат върнати?
39
0
 
9
 
! Отговори
Кифладжията преди 3 седмици
Българите лаят, керванът си върви. Откакто се помня слушам едно и също и никой нищо не прави. Ами гръмнете им някой от партийните клубове, бе мишки! Ако чакате още малко ще си загубим държавата, даже сме я загубили вече. СРАМ!
38
0
 
17
 
! Отговори
Дида преди 3 седмици
До Додо:

Колега Додо подкрепям те сто процента! Бих добавила само дали някой турчин от парламента ще излезе с позиция за Баташкото клане, когато турците заколили като кокошки хиляди деца, жени и старци в името на глупавата си религия?
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фашизма у нас е една голяма измислица, нещо модобно на македонския език. Много тъжно е да очерняме нашата славна история с клишета от съветската пропаганда
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До- стотинка, следят- ни, цукирени....

Фашистки-внук....
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Луков марш е протест срещу насилието
34
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега, генерал Луков наистина е спорна личност, НО освен, че е членувал в `Българските национални легиони`, което днес се смята за профашистка партия, той е направил много за България и пред това не можем да си затваряме очите. На него дължим голяма част от Югозападна България да е в границите ни. Когато през ПСВ сърбите започват настъпление и българската армия отстъпва Кюстендилския край, генерал Луков с шепа местни овчари и само едно оръдие се сражават САМИ и успяват да отблъснат сърбите.
33
0
 
26
 
! Отговори
А какво е ДПС? преди 3 седмици
Конституцията забранява етнически партии, но ДПС се вихри даже в парламента. Когато забранят ДПС, тогава и луков марш няма да има! Каквото повикало, това и отвърнало!
32
3
 
19
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 седмици
"В момента в книжарниците в София безпроблемно се разпространява фашистка литература – книгата "Моята борба" на Хитлер"

Виж сега Джейхан, моето момче! Осъждам нацизма и фашизма, но не мисля, че в свободната продажба на "Моята борба" има нещо по-скандално от свободната продажба, например, на ръководство озаглавено "Как в 3 стъпки, да станем безполов"
Демокрацията е това - всеки да изповядва религии и доктрини каквито иска, стига да не нарушава закона!
31
0
 
26
 
! Отговори
Додо преди 3 седмици
Интересно (но само риторично) питане, ще се намери ли един Български депутат, от майка Българка раждан, който от трибуната на Народното Събрание да попита ДПС, дали ще излезе с позиция за Турското Робство.....
30
0
 
9
 
! Отговори
Диабло преди 3 седмици
Не е справедливо, по анадола лук нямало а ние им се подиграваме с Луков марш, някой се е затъжил за луковата глава.!.
29
3
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 3 седмици
Защо след като си неук илитерат , замърсяваш форумите с небивалици ? Ако малко си в центъра ще знаеш , че в България НИКОГА не е имало фашизъм следователно няма как да има и фашисти , а най -малкото ген. Христо Луков е бил фашист. Разбира се болшевишката пропаганда обвинява във фашизъм всеки , който е бил против Сталин и е истински патриот . Дано поне рублите , които взимаш от руското посолство не са се обезценили докато отидеш до чейнджа .
28
0
 
19
 
! Отговори
Българите проявиха преди 3 седмици
разбиране, когато местните власти в Кърджали се обявиха против смяната на името на този град. Ставаше въпрос той да бъде наречен на името
на български воин, когото чиято памет ние тачим.
И така, градът и до днес носи името на Кърджи Али - съсипателят на Родопите от времето на османското нашествие. Колкото и да ни е неприятно, ние търпим този факт.

Защо някои се опитват насила да ни накарат да не тачим паметта на наши герои
и да не сме благодарни на онези, които ни върнаха етническите територии?
27
6
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
До Дпс да се закрие,ганчо,тогава,трябва да се закрият всички партии,коя партия не е етническа,можеш ли да напишеш.