ДПС настоява за позиция на парламента срещу Луковмарш

Уроците от историята трябва да се помнят, заяви Джейхан Ибрямов
52
ДПС настоява за позиция на парламента срещу Луковмарш
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като в събота за пореден път се проведе Луковмарш в София, посрещнат както винаги с негативна реакция от обществото и от чуждите дипломати, от ДПС поискаха най-накрая и парламентът да излезе официално с позиция.

От движението осъждат проявата като фашистка и всяка година призовават властите да спрат факелното шествие.

Оказа се обаче, че това няма как да се случи, защото съдът е отменил забраната на Столичната община. Така че единственото, което остава, е да има засилено полицейско присъствие по време на факелното шествие на участниците в Луковмарш.

Още по темата
Джейхан Ибрямов коментира, че според Наказателния кодекс са забранени подобен род деяния и дори е предвидено наказание от затвор до 3 години и парична глоба.

"Партиите в парламента, които не осъждат ксенофобията и антисемитизма като Луковмарш, са политически сурогати", скочи той.

Ибрямов посочи, че ДПС е направила тест на партиите в Народното събрание, като е поискала осъждането на Луковмарш. Според него уроците от историята трябва да се помнят особено в страна като България, защото страната ни се слави със спасението на евреите.

"Не трябва да се допускат нито леви, нито десни фашисти да си играят със страховете на хората. В момента в книжарниците в София безпроблемно се разпространява фашистка литература – книгата "Моята борба" на Хитлер", коментира Ибрямов.

"Бяхме свидетели на редица фашистки прояви по време на това управление – поругаване на синагогата, на еврейски и мюсюлмански гробища и много други. Партиите в това Народно събрание, които не искат да осъдят ксенофобията и антисемитизма, са политически сурогати. Основният диалог на Луковмарш е ВМРО. Обръщам се към ГЕРБ – докога те ще продължават да прикриват деянията на своите политически партньори и да не ги определят като ксенофобски? Това е антихуманен режим, а не тържество на правото. Всички тези политически партии, които прикриват тези деяния, са антиевропейски и антинатовски", заяви Ибрямов и поиска позиция на парламента по темата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите, вече не могат да правят нищо в собствената си страна,без разрешението на турската партия или краварското посолство!Дотук със суверенната ни държава!!!!!
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще се закрие етническата партия ДПС, закона не позволява подобно нещо да съществува, а те дерибействат 30 г.
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога Турция ще изплати обезщетенията на тракийските българи? Договорът е подписан още през 1927-*** година. Хората не само, че са изгонени от родните им земи, а и имотите им са запалени, да не могат да се върнат.
19
1
 
18
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
Генерал Луков е български национален герой! Джейхан Ибрямов да си коментира героите на турция.
18
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
От протурската БТВ, в деня на годишнината от терористичния акт - убийството на ген Луков, цял ден ни заливаха с пропаганди на тема възродителен процес и реваха за горките турци и помаци, на които лошите българи им казали да си сменят имената! Това не е случайно.
17
1
 
18
 
! Отговори
Дпс да се закрие преди 5 години
Аз пък настоявам етническите партии да се закрият защото са противоконституционни, отделно дпс са наследниците на турските терористи от преди 89г след 1878 правилата са пределно ясни, чувстваш се турчин прав ти път, така както българите са напуснали тракия и все още нищо не им е платено въпреки договора за това. Сега бг турците нямат такъв проблем, продават си имотите и по живо и здраво...
16
1
 
16
 
! Отговори
Аглика преди 5 години
Докога едни турци ще се разпореждат със България и съдбата й? Нима си мислят, че сме 200 назад във времето и живеем в 1819г? Поне така изглежда...
15
0
 
14
 
! Отговори
ССС преди 5 години
Защо ДПС не се извинят за атентатите и убийствата след 1974г.!?Защо винаги те се правят на много демократи и защитници на тяхната"правда",а не се извинят за своето терористични действия организирамо от тяхното Турско Национално Освободително Движение,изпълнявайки поръчките на Югоизточната държава!!!Сергей Станишев се извини за Възродителния процес,а те за убийствата и атентатите ,кога!!?В ДПС повечето са амнистирани терористи от протурската организация след преврата на Тодор Живков 10.11.1989г.
14
1
 
16
 
! Отговори
Българка преди 5 години
Долу ръцете от най-великия Българин, с когото може само Левски да се мери - Генерал Христо Луков. Мир на душата му и вечна му памет!
13
0
 
16
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
А кога ДПС ще предложи декларация и срещу гей парадите?
12
0
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
Добре, че има Луков марш и патриоти за да може ние от ДПС да си опрaвдаваме съществуването и дa си плашиме електората с със шкембе воеводите.
11
1
 
14
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
Няма да с в очудя ако ГЕРБ (за БСП знаем) подкрепят турците в парламента и гласуват срещу България! Бойко се доказа като антибългарин с признаването на измислената държава Македония за пълноправен субект на международното право и пълноправен член на НАТО и ЕС, което е пагубно за Българщината и България като цяло. От предателя Бойко може да се очаква да посегне на ген. Луков!
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече резон има да скочат на 3 март! Време е тази разединяваща нацията дата да бъде забравена и да се върнете в Ердоганската империя!Който е против е ***!
9
1
 
22
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Следващата стъпка на ДПС ще е да забрани празненствата за Апостола, защото и той, както и Генерал Луковъ е бил български патриот! А това е против интереса на поробителя! Турския!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз настоявам Герб да излезе с позиция, когато ДПС се събират на Тюркян чешма!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Логично е ДПС да няма възражение по честване паметта на ген.Луков ,който през първата св.война е защищавал България срещу нападащите я английски , френски ,италиански и руски войски ,още повече през тази война сме съюзници с Турция. Фактът че реагират по руска команда ,наричайки един български патриот ,фашист ,ги разобличава като руска креатура .
6
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 5 години
Пречи ли ви Луковмарш, Адът ви очаква.
5
0
 
25
 
! Отговори
шматка преди 5 години
От ДПС да не четат Конституцията като дявола евангелие защото там пише че и те не са законни.Кога парламента ще се изкаже и по тоя проблем
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гроб+ДПС=смърт за България!
3
0
 
31
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Аз настоявам тур.ската етническа партия да се извини за терористичните актове,за избитите БЪЛГАРИ!