НС заработи и без БСП, захвърчаха обвинения за бойкота

БСП предава братска Македония, скочи патриотът Юлиян Ангелов
Обновена: 20 фев 2019 11:19 | 20 фев 2019 10:09, Камелия Цветанова
92

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от левицата изпълниха заканата си и не дойдоха в парламента.

Въпреки че днес народните избраници ще ратифицират протокола за присъединяването на Протокола за присъединяването на Северна Македония към НАТО, левицата предпочете да не участва в заседанието. С това обаче си навлякоха гнева на управляващите.

Още по темата
Юлиян Ангелов от ОП обвини социалистите, че предават интересите на България, защото при такива важни решения трябва да присъстват.

"БСП предава братска Македония", скочи той.

Според него без значение какви са вътрешните партийни отношения важното е когато има общ национален интерес, той да бъде защитен.

"Надявам се да имат обяснение, ако ли не обяснение ще го дават на българските избиратели, защото абдикират от важните решения за нас, за Македония", настоя Ангелов.

Константин Попов от ГЕРБ също упрекна левицата, че партийното е взело превес над национално отговорното.

"Сигурен съм, че БСП ще съжаляват, че са пропуснали този ден", коментира той.

Решението на червените да напуснат парламента беше взето от Националния съвет на партията.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова постави условия на управляващото мнозинство, което според нея е ГЕРБ, ДПС, Обединени патриоти и понякога "Воля".
 
Народното събрание се ползвало едва с 8% доверие, а и там не се правели закони, а само "задкулисни партийни договорки". Това беше един от аргументите на Корнелия Нинова за предложението БСП да напусне Народното събрание.

"Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм... Предложихме своята алтернатива с алтернативен бюджет, с алтернативни закони. Нищо от това не се приема", мотирива се тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: БСПпарламентбойкот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
7
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Дали депутатите от която и да е партия са на работа или не, няма абсолютно никакво значение за нормалния данъкоплатец. Те дори и да са на работа и да гласуват каквото и да е, на следващия ден започват да го ремонтират защото са спали още при писането на законите които приемат. Да махаме всички партии, да направим едно технократско правителство от експерти и да се свършва с тази мъка вече. Нямаме полза от партии и депутати. Без тях ще е в пъти по добре.
48
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко работи по добре без БСП
47
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Москва са им наредили да бойкотират влизането на Македония в НАТО. Изборните промени са само предтекст.
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 49: НЯМА ТАКОВА НЕЩО БЕ; ТУК НАЛИ ОПОЗИЦИЯТА Е ФОРМАЛНА И ПОСЛЕ СИ РАЗМЕНЯТ ПАРТИИТЕ....
45
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите нямат нужда от бандитската партия БСП. Депутатите им всички са с присъди или са разследвани от прокуратурата за кражби.
44
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте, хора, кого сте избрали.До сега не са приели НИТО ЕДНО от предизборните си обещания.Но иначе са там и реват за заплати и облаги, за командировки до далечни дестинации и за мерцедеси и охрана.И следващия път си сложете по една огромна обица на ухото и МИСЛЕТЕ за кого гласувате.
43
20
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Сега и Парламентът ще си вдигне рейтинга... - саботьорите са извън него...
42
3
 
10
 
! Отговори
Не е.... преди 5 години
само ГЕРБ, всичките управлявали БГ 30 г. не промениха Из.т Кодекс в полза на България, дали са БСП, ДПС, ВМРО - провалът им е пълен с Македония. Атака, която сега има претенциите да заема политиката на два стола.Ми къде беше Сидеров, да се оттегли от ОП- Македония."*** ние да крепим правителството" - само и само да задържи на власт.А емигрантите, нима Атака не можеше с достойнство да се оттегли.При бъдещи избори щеше да спечели в пъти повече гласове.А Воля-депутатите им не говорят БЪЛГАРСКИ!
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еа ти наглостта. И на смъртния си одър ще се натискат за лапачка.
40
3
 
22
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЕДИНИЯ ДЕН ГЛАСУВАШ РЕШЕНИЯ, НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ГЛАСУВАШ ОБРАТНИТЕ,НА ТОВА ШЕФА МИ МУ ВИКА "ДВОЙНА РАБОТА" И ПИТА "КОЙ ПЛАЩА?"
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"БСП предава братска Македония", скочи той. - много се съмнявал чак да е скачал! Такива бабешки изрази не подхождат на момата, дето е творила.А по въпросът за братска Македония.... Моля този скачещият да се съобразява с официалното име на ържавата Северна Македония.
38
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си 2013 година г-жа Нинова е в тесния кръг на другари, които одобряват Делян Пеевски за шеф на ДАНС.Демократично одобрения нов шеф на ДАНС от цвета на партия БСП!Каква демокрация, какъв замах!Къде беше тогава г-жа Нинова?Спотайваше се, мижитуркаше.А може и да не съм прав?!Може би това наистина е бил нейния желан и искан избор, който тя иска да ни пробута отново идвайки на власт.
37
10
 
8
 
! Отговори
extremist преди 5 години
"БСП предава братска Македония" - КОМУНИСТИТЕ ИМАХА "БРАТСКИ СССР", "БРАТСКИ КИТАЙ" , И.Т.Н ИЗОБЩО ВСИЧКИ СИ БЯХМЕ БРАТЯ, СЕСТРИ, ДРУГАРЧЕТА.....НИЩО ЧЕ ХОРАТА НЕ СЪМ ГИ ВИЖДАЛТОВА Е В ДУХА НА ДОБРИТЕ СТАРИ ТРАДИЦИИ НА КОМУНИЗМА НАЛИ ДРУГАРЕ И ДРУГАРКИ
36
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орнела Круши поведе хорото! Интересно кой свири?
35
6
 
15
 
! Отговори
U-2 преди 5 години
Дано утре не се обърнете на 180 градуса, ако Бойко ви нареди. За какво ни е НС, след като един човек взема решенията и всички гербаджии, патриоти и депесари слушкат. Авторитарният режим действа в пълна сила. Жалко за страната ни, че ни управляват лицемери и лъжци. Ако бяха в опозия Герб и ВМРО със сигурност щяха да се противопоставят на името Северна Македония. "Добре", че управляват Герб иначе щяхме да живеем в непрекъснати протести и окупации, защото в опозиция те не могат да съществуват.
34
4
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗА ПРИЕМАНЕ НА НЕЩО Е НУЖЕН САМО КВОРУМ ПОСЛЕ И С 61 ГЛАСА ЗА МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМЕ СПРЯМО ДОРИ 60 ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ!)ГЕРБ И ДПС УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ НЕКА СИ ПРАВЯТ КВОРУМА САМИ!
33
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези там са есичко друго, но не и народни представители.
32
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се вкарат нови понятия в Наказателния кодекс - наглост и изключителна наглост. И всички гербави да бъдат осъдени според тях!
31
10
 
20
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВАТА РЕДОВНО СЕ ОПЛАКВА ЧЕ "ОПОЗИЦИЯТА" МУ ПРЕЧИ ДА РАБОТИЕ СЕГА ТАКАВА НЯМА
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че и тия в залата не са нужни. Имаме си Борисов. И без това става само това, което той реши. Да се махат, а Баце си има десетина души дето му се водят министри. То и те не му трябват. ТЪКМА ДА МУ ОЛЕКНЕ НА ЧОВЕКА, ДА ИМА ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ЗА МАЧЛЕТА. А патриотите сега умират от страх да не стане някой сакатлък и на им спрат авантата та се натискат за пълен мандат.А Борисов ще управлява с СМС-и, той и до сега така правеше.