Социалистите от Мадрид: Готови сме за революция!

Станишев: Манифестът на ПЕС е план за бъдещето
23 фев 2019 14:00, Александър Попов
100
Социалистите от Мадрид: Готови сме за революция!
Снимка: Булфото, архив

Манифестът на Партията на европейските социалисти е план за бъдещето на Европа - свободна, демократична, справедлива и солидарна. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на втория ден на конгреса в Мадрид, на който ще бъде приет манифестът за европейските избори, озаглавен "Нов социален договор за Европа", съобщава БТА.

На форума присъства испанският премиер и лидер на Испанската социалистическа партия Педро Санчес, който е и домакин на конгреса. Тук са и премиерите на Португалия и Швеция, както и председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Удо Булман и общият кандидат на ПЕС за председател на ЕК Франс Тимерманс.

"Всички от нашето семейство са много доволни от този манифест. Вчера вечерта имахме вечеря на лидерите, която продължи до полунощ, и всички са на мнение, че той не е просто декларация за намерения, това е план за бъдещето на Европа", коментира Сергей Станишев пред български журналисти.

В началото на изказването си на конгреса Сергей Станишев благодари на испанския премиер Педро Санчес за топлото посрещане в Мадрид и за това, което е направил за Испания и за Европа през последната година. Той пое риска да изведе хората на Испания от отчаянието и да даде перспектива и надежда, той възвърна оптимизма, отбеляза Станишев. Президентът на ПЕС изрази притеснение от действията на Народната партия и дясноцентристката "Сиудаданос" в Испания, които "избелват" образа на екстремната десница, дават й нова легитимност. "Те са готови за свещен съюз с дявола", подчерта Станишев по повод предстоящите предсрочни избори в Испания на 28 април.

"Наша мисия е да не отстъпим пред национализма", заяви още той. Според него европейските социалисти могат да спечелят предстоящите избори, ако са единни и останат близо до хората.

Председателят на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Удо Булман коментира, че са дошли в Мадрид да започнат социалната революция. Искаме Европа да бъде справедлива, свободна и устойчива и тази промяна започва от Мадрид, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива като този къде минат след тях всичко е опоскано до кокал!
7
4
 
19
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Аман от социалистически революции. През целия 20ти век правиха революции по цял свят. Има ли едно място, където да успяха? Русия, Испания, Куба, Салвадор, Чили, Корея, Източна Европа. Дори в Китай социализмът се *** в държавен капитализъм, където компартията е заробила населението да бачка неуморно за нейния успех. Станишев да ходи да се скрие някъде с неговите революционери.
6
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ние пък сме готови за евакуация от потъващия кораб
5
1
 
21
 
! Отговори
V преди 5 години
Тоз да отива у Домбас .Подвижна мишена .Да освобождава родината си . Кво прай у Брюксел на един милион подкуп ??? И един лев не заслужава . Кой ги избира тия вождове ве ??? Няма ли нещо читаво у партиите ??? Толкова много субсидии вземат а няма материал
4
3
 
15
 
! Отговори
акуд преди 5 години
вари го. пречи го. комуниста само революция си знае........ аз не искам да живея в строй като северна корея
3
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
айде де докато се наканите в България ще останат само ромеи
2
3
 
16
 
! Отговори
Дядо Стефан преди 5 години
И ние сме готови, всички пенсионерски клубове сме в бойна готовност
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бих гласувал за социалистите и енп, защото всичко ще си остане по старо му.