БСП не послуша Радев, не отстъпва, продължава с бойкота на НС

Щели да размислят, ако ГЕРБ приемат ветото на Изборния кодекс
166

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки че президентът Румен Радев призова социалистите да се върнат в парламента и да участва в повторното обсъждане на промените в Изборния кодекс, които върна на законотворците, от БСП се заинатиха и отказаха да го послушат.
Още по темата
"Чухме призива на президента да се върнем в пленарната зала. Чухме и разбираме този призив, но БСП взе това нелеко решение на своя Национален съвет и то с ясни и точни условия, които все още не са изпълнени“, заяви Крум Зарков.

От името на съпартийците си той обяви, че приветстват  решението на президента да наложи ветото.

"Разгърнатите в мотивите му аргументи както за машинното гласуване, за преференциите, за начина на вземане на решения в ЦИК и за обжалването, са аргументи, които ние яростно защитавахме преди 2 седмици яростно в парламента. За съжаление те останаха нечути. Но благодарение на нашата активност и на цялата обществена реакция, днес имаме възможност да поправим тази грешка. Тази възможност зависи най-много от тези, които се противопоставяха на разумните решения, а именно управляващата коалиция", заяви Зарков.

Той припомни, че условието на червените да се върнат в НС е да се намери решение на всичките проблеми, които са поставили.

Според него ГЕРБ не само не са си взели поука от това, което се случи, а и "готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото и да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва“.

"Ние в този цирк няма да участваме. Имаме ясно решение, което гласи, че ще се върнем в НС при отмяна на скандалните изменения в изборния закон. Ветото дава възможност за такава отмяна. В ръцете на управляващото мнозинство е да го направи", отсече Зарков.

Според Георги Свиленски пък от действията на ГЕРБ през последните седмици ясно проличава желанието им за манипулиране на изборния процес.

"Нещата, които иска БСП са ясни и точни. Искаме машинно гласуване. Има ли някой съмнения, че чрез машинното гласуване ще се спре фалшификацията на изборите. Казват в Европа няма такива неща. В Европа не се купуват избори, в Европа няма ГЕРБ. Там се провеждат честни избори и хората ги правят с бюлетини. В България това не се случва така", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП/БСП - доказани терористи, отново минаха в нелегалност !
57
16
 
16
 
! Отговори
Защо? преди 5 години
Защо толкова много прости хора са събрани герберастката партия?
56
11
 
12
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН преди 5 години
Ако си прав, че са глупости, аз повтарям 1 към 1 думите на РЕШЕТНИКОВ. На теб или на ушите си да вярвам. Колкото до ГЕРБ и ББ, цял свят го признава за най-успешният булгарски премиер. Не случайно Радев е в изолация. Разбирам, че не ви изнася така, както аз ненавиждам БКП/БСП. Триковете, манипулациите и популизма на *** са прозрачни, усетили 4-та победа на ГЕРБ. Наглостта им няма край !!!
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на такива предатели и Маркс не може да им угоди!
54
7
 
8
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Най-важното сега е да не сте като Бойко, който на сутринта така, вечерта, иначе, това е един много лицемерен и проклет манталитет, който е вървежен, поради това, че се смята за висш тарикатлък сред масите. Сега е важно да сме праволинейни като Овена и да сме инати, като магаре на мост. А, това, което няма да се види е, че бавно изкачваме Върха, от скала на скала!
53
15
 
15
 
! Отговори
Отврат преди 5 години
На единия хората му казват Тиква, а на другия Цвъ Цвъ и станаха за смях, дори и на малките деца. Оглозгаха народа до кокал, но искат още и още и още. Отврат.
52
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На един вагон и в руската "дума" ,там им е мястото .Предатели не ни трябват.
51
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
държат се като пионерчетаа са мастити комунисти!
50
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИСТИНАТАНе пиши глупости,никога Нинова или Радев не са казвали,че трябва да излизаме от ЕС, Тръмп искаше някои държави да излязат от ЕС и да се разтури НАТО,за да се разпадне ЕС,но това не се случи,те си имат някакви техни вътрешни борби,които нас не ни засягат.
49
16
 
16
 
! Отговори
Потресаващо преди 5 години
Няма друга партия, като герберастката, която толкова много да краде от собствения си народ. И при бкп-то се крадеше, ама тези герберасти обезкостиха с кражбите си България.
48
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП/БСП не послуша Радев Радиомълчанието - русофилски циркове за наивници !
47
10
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Истината излезна на светло. 1. Предизборната кампания на президентска е финснсирана от "Производителят на Грипен"и от Бенчо Бенчев, което самият той призна. Да ви припомня думите на Решетников по TV ЕВРОKOM: РУМЕН РАДЕВ може да има решаваща роля за излизането на България от НАТО и ЕС. Това е целта на Радев и Нинова, чийто действия диктува задкулисно Решетников, след което да ни подчини единствено на Русия така, както беше при Т. Живков и ЦК на БКП и мн.лесно ще я разграбват. УЖАС !
46
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха! Ултиматум! Предлагам им да продължат с ултиматумите и ако не им се изпълнят желанията, да не участват в никакви парламенти и никакви избори повече! Край!
45
10
 
11
 
! Отговори
ники преди 5 години
Типично за комунистите, някой друг да работи, а те ще почиват.
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП не послуша Радев...демек, Радев не е лидер на партията, както твърди ГЕРБ !
43
10
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Само така, бойкот на мафията Герб и ДПС!
42
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп спирачките на прогреса
41
7
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
Само не разбрах .Ако дойде тук Помпео и ни каже - Искаме да свалите руски пътнически самолет като Плевела ,за да докажете лоялност . Кой точно от снимките по горе ще каже НЕ на Помпео ??? За боко ***.итутката и Нинова даже не питам . Не може такива хора да управляват държава . ,,Избрани прос.титутки ,,
40
3
 
13
 
! Отговори
Sas преди 5 години
Да му мислят гласувалите за тях. Бивши терористи загубили властта и превърнали се в циркаджии
39
14
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Не на грабливата мафия СУДЖУК !!!