НФСБ ядосани на Радев – говорил на английски с шефа на НАТО

Хората на Валери Симеонов настояват за извинение от президента
Обновена: 2 мар 2019 14:23 | 2 мар 2019 14:20, Красимир Ангелов
591
НФСБ ядосани на Радев – говорил на английски с шефа на НАТО
Снимка: БТА

НФСБ изрази възмущение и недоволство от поведението на президента Румен Радев при срещата му с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Проблемът според националистите е, че държавният глава е говорил с госта си на английски език.

Още по темата
"Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, изразяваме възмущението си от грубото погазване от Президента на Република България Румен Радев на чл. 3 от Конституцията, гласящ, че „Официалният език в републиката е българския", пишат от партията на Валери Симеонов в позиция, започваща с цитат от Паисий - "О, неразумни и юроде".
 
"На 01.03.2019г. в Президентството на Република България Президентът Радев разговаря с Генералния секретар на НАТО г-н Йенс Столтенберг не на официалния български език, а на чужд език – английски. Унизително, цинично и арогантно! Като, че ли българското Президентство е столова в централата на НАТО!", пише в позицията на НФСБ.
 
Според националистите езикът на един народ отразява неговото сърце, разум и дух, "защото езикът е единствената форма, чрез която се материализира човешката мисъл".

"Винаги и за всеки народ той е свещен. С поведението си Президентът Радев унижи не само свещеният език на Вазов, Ботев и Хайтов, "език свещен на нашите деди", но и целия български народ, който по Конституцията е призван да представлява“, смятат от НФСБ.
 
Затова от партията на Валери Симеонов искат от държавния глава а се извини за своите действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предвид представителната функция на Президенството в България, не мисля, че ни е представил зле. Сякаш изпълнителната власт в лицето на Министерски съвет ни изпълни с "гордост" до момента. Но както казват видните лингвисти- "Сом тайм уин, сом тайм люн" ...
433
43
 
5
 
! Отговори
Вън НАТО и САЩ от Бг преди 5 години
Унизително е Български президент да разговаря на чужд език вместо на български със Столтенберг. Явно Радев неистово желае да се хареса на западните ни "братя" и на "умно-красивите" си избиратели.....
432
10
 
41
 
! Отговори
прост мореплавател преди 5 години
Кои са тези НФСБ, паляци. Това че президента ни говори английски и то на такава среща е показателно и е добре дошло за нас. Така не изглеждаме поредната *** държава от източният блок за каквато ни мислят и за съжаление в повечето случай е вярно. Да не говорим, че английският е международен език. Радвам се, че президентът ни отсрамва от Барековият английски например.
431
28
 
5
 
! Отговори
Бумерангът на злото преди 5 години
По Георги Димитров:"Истината е, че крал Румен Пети говори на български само с конете си. А червено-Сините му поклонници ползват предимно английски и се срамуват от българския език!"
430
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и Путин знае немски и английски но на официални срещи винаги говори на руски с преводач. Въпрос на национално достойнство. А нашия комплексар иска да се подмаже и да покаже колко е умен че видите ли научил английски. А иначе се прави на голям патриот. Видяла жабата че подковават коня и тя си вдигнала крака и нея да подковат.
429
4
 
14
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Извини се бе.Извини се:))))Това си е техен хит
428
6
 
1
 
! Отговори
До 466 преди 5 години
А в Русия , която има 25% мюсюлмани и най голямата джамия в Европа, казахстански или местен арабски ще ти помогне.
427
2
 
25
 
! Отговори
Социопат преди 5 години
Абе тия "патреоти" вместо да си обработват "земеделските" земи на морето се занимават с Радев.Време е да се съдят чадърите и шезлонгите след три месеца почва жътвата....
426
5
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
В Европа ще работите с украинци ,поляци ,хървати ,молдовани ,чехи , словаци . С всички тях може най лесно да се разберете на руски ;) Изключение прави Германия . Там си трябва турски ;) А английския не е европейски език ;)
425
4
 
16
 
! Отговори
Екс Атакист преди 5 години
Тия покемони където и да пипнат квото и да кажат са все мега зле Симеонви Валерковченца
424
3
 
21
 
! Отговори
Ку Кер преди 5 години
Който може говори.Те като се напъват да говорят руски (мислят си че ако след вяка дума сожиш я или ю става руски) некой нещо коментира ли ги.
423
3
 
26
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Не е важно на какъв език говориш, а дали защитаваш интересите на държавата.
422
9
 
6
 
! Отговори
До учете езици преди 5 години
Защо руския посланик , една дума на български не е казал , а английския говори свободно нашенски.Защо Русия не ни признава заслугите за тяхното цивилизоване.
421
7
 
31
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Радев може да говори на какъвто език си иска,защото поне е мъж,и защитава българските интереси,доколкото му позволяват правомощията на държавен глава!!
420
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НФСБ са ядосани. Не знаят английски и не са го разбрали какво говори. Ето, Бойко Борисов никога не говори на английски, защото той не го знае.
419
2
 
20
 
! Отговори
V преди 5 години
Патриот е английската дума за родолюбец . Казвам ви хора които са учили вишо като Валерката са крайно необразовани щото учат за кетап ,а не за знания ;) В Европа всеки си говори на неговия език и няма проблеми ;)
418
4
 
21
 
! Отговори
ЦВЕТАНОВ преди 5 години
ДО ТРОЛОВЕТЕ НА ПАРТИЯ ГЕРБ...НЕ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ ВАС ...ЗА ДНЕС НЯМА ДА ВИ СЕ ПЛАТИ...УВОЛНЕНИ СТЕ...
417
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако и на английски говори с такива паузи, ще го помислят за бивш състезател по ръгби или боксьор.
416
22
 
7
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
Румене утре да внимаваш като говориш, ще четеш каквото съм ти написала, че ще изръсиш някой тъпотия пак. Иначе ще ти дърпам пак пелингаторите, я виж какви големи са ти станали ушаците. Приличат ти на островчето на темето!!!
415
3
 
21
 
! Отговори
2 преди 5 години
До 1Завист, брат. Моето виждане е, че и двамата политици говорят на език, общ и за двамата.