Плевнелиев: Държавният глава обслужва руския геополитически интерес!

Радев подготвя и води битките си като генерал, заяви Росен Плевнелиев
4 мар 2019 09:12,
600

Две години след като напусна "Дондуков" 2, Росен Плевнелиев твърди, че вече няма политически амбиции и се е отдал на семейния живот и писането на книги. Въпреки това той често критикува настоящия държавен глава Румен Радев и отправя остри политически послания.

Все пак Плевнелиев е оптимист и казва, че в България има мечтатели, които я променят към добро. Убеден е, че новата индустриална революция е факт и в следващите 10 години всичко ще се промени.

"В тази огромна трансформация зависи от нас, българите, да бъдем част от прогреса. Имаме страхотен шанс, тъй като в голяма част от индустриите, свързани с новата икономика, България стои не зле. За съжаление, днес политиката е по-скоро част от проблема, отколкото от решението, а ни се ще да бъде обратното", заяви Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че по отношение на издаване на строителни разрешения страната ни се намира на дъното на класацията, по-зле от половината африкански държави. По думите му човек трябва да почука на вратите на 13 институции и да поиска подпис от всяка една от тях.

"Електронното правителство е въпрос на борба с корупцията по възможно най-ефективния начин. Ако българските политици наистина искат да преборят корупцията, да бъдат така добри да започнат електронното правителство", настоя президентът Плевнелиев.

Той определи като "недемократично" и "противоконституционно действие" решението на депутатите от БСП да бойкотират последните заседания на парламента. За него това е поредното доказателство, че през 2019 г. "ще се нагледаме на много безобразия".

"Държавният глава оставя впечатлението, че действа на инат. Че той е по-скоро лидер на опозицията, отколкото да е президент на всички българи. Като генерал той подготвя и води своите битки. Не считам, че тези битки са полезни за българската демокрация", каза още Плевнелиев.

"Имаме много притеснения и доказателства, че държавният глава обслужва чужди интереси. Дотук безапелационно и без съмнение българският държавен глава винаги е отстоявал по-скоро руския геополитически интерес, отколкото българския и европейския", подчерта той.

За депутатските бойкоти, посещението на руския премиер Дмитрий Медведев, критиките на президент срещу президент - с Росен Плевнелиев разговаря Стоян Тричков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
2
 
44
 
! Отговори
Американските ви преди 5 години
господари поне визите да ви бяха отменили,че то така много унизително се получава - лижете им ръцете, въртите опашка а те на черджето пред сълбата не ви пускат знаете ли колко ни струва НАТО - за 2017 760 МИЛИОНА ДОЛАРА !!! от тази година ще плащаме 2 МИЛИАРДА ДОЛАРА ПОВЕЧЕа какво получихме от НАТО - НИЩО, една пробита каска не ни дадоха !!!!!!само хрантутим Американския окупационнен корпус
340
1
 
52
 
! Отговори
Доко преди 5 години
ПЛЕВНЕЛИЕВ БЕ НАЙ СМЕШНИЯ ПРЕЗИДЕНТ!!!!!!!!
339
0
 
41
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
яко са му стегнали "дизгините" на Плев Ню.....обаче като гледам,май му харесва да се излага НЕПРЕКЪСНАТО...Това и обяснява защо предишната му жена не пожела за целия му "мандат" да се покаже с него..А титлата "Първа дама" е много,ама много атрактивна.....какви ли още пикантерии от "коша с мръсното му бельо" знае тя?...Но вероятно никога няма да ги сподели../"страх лозе пази"../
338
0
 
45
 
! Отговори
данъкоплатец преди 5 години
ДАНС и прокуратурата няма ли да подведе Плевнелиев под отговорност, че в качеството си на държавен глава бе заснет в централата на ЕВН...Какава работа имаше там?
337
3
 
37
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Голям смях. При вида на Плевнелиев троловете изпадат в делириум.
336
41
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Русофилчета, вие истината не обичате ли... - или вярвате само на г-жа Лъжа...
335
0
 
34
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Плевнелиев пак ли е размивал аудиторията с изказвания и поведение ?
334
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
детето верно ли че не било негово , така се говори поне
333
0
 
1
 
! Отговори
до 340 преди 5 години
Единият ти минус е плюс... Съжалявам грешка!
332
0
 
25
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Запеча ли се,търся изказване на "меката китка" и щом го прочета,веднага ми се присира.
331
0
 
51
 
! Отговори
Х преди 5 години
Щатното комсомолско секретарче, по- волята на бб поставено за президентче, сега се зъби и държи неетично към настоящия президент, който го превъзхожда в пъти. Крайно време му е да спре да плюе, защото не му прилича.
330
0
 
41
 
! Отговори
сиромах преди 5 години
Ей,тоя балалайчо не си затвори устата и да си гледа метеото,защото може и него да изпусне като предишните две жени!Абе аланкоолу ти чии интереси защитаваше като беше президент и защо да няма инакомислещи в нашата страна?Стига се заяжда защото си вече само един *** и ще кажем на баце да ти издърпа ушето дето не слушаш!Засрами се бе виж се че изглеждаш като мистър Бийн!
329
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя се завърна от ада още по бесен , и там не го искат даже , и като се замисля че гласувах за него за президент чак не мога да се понасям , айде на мен господ може и да ми прости за грешката ама на него едва ли
328
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шушумига!
327
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА Е ЕДИН НАПЪЛНО АМОРТИЗИРАН ПОЛИТИК, ЧИЕТО МНЕНИЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА НИКОГО.БЕШЕ ПЕТ ГОДИНИ БЕЗПОЛЕЗНА ЧАСТ ОТ ИНВЕНТАРА НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, БЕЗ КАКЪВТО И ДА Е ПРИНОС ЗА БЪЛГАРИЯ.
326
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПреЦедента ПлЮвнелиев пак се изложи. Ега ти смехо!
325
52
 
5
 
! Отговори
А преди 5 години
Плевнелиев беше най-качественият ни президент. Сега си плащаме с предателя Радев.
324
4
 
40
 
! Отговори
джонко преди 5 години
Е нали се пенсионира, стига с изявите, да взема и един ТЕЛК и да си почива и да си обсъждат прогнозата за времето кво ни занимава
323
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами тоя *** твърдеше че е бил на митинг който не се е състоял,за да се изкара голям смелчага и дисидент, такава плоска лъжа може само напълно деградира тип да имисли, даже ром не съм чувал да лъже така нагло.
322
2
 
50
 
! Отговори
555 преди 5 години
Спрете да ни я показвате тая ***, да ходи да сменя памперси.