Депутатите решиха: Дълговете на Главното мюфтийство – опростени

Патриотите против: Едно вероизповедание се фаворизира!
Обновена: 8 мар 2019 11:45 | 8 мар 2019 10:58,
318
Депутатите решиха: Дълговете на Главното мюфтийство – опростени
Архив: Булфото

С гласовете на ГЕРБ и ДПС бяха приети на първо четене спорните поправки, с които се опрощават дълговете на вероизповеданията.

В текстовете се предвижда да се освободят от плащане на неплатените задължения към 31 декември 2018 шест вероизповедания. Общо дълговете са за над 8 млн., но се оказа, че почти цялата сума е задължение на Главното мюфтийство.

Именно това породи недоволство, а от БСП заподозряха, че това е сдека между ГЕРБ и ДПС. Малкият коалиционен партньор "Обединени патриоти" също остро се противопостави на идеята за опрощаване на големите дългове на Главното мюфтийство и настоя, че така се противопоставя обществото.

Още по темата

"Законът вече трябва да се казва Закон за вероизповеданията в полза на Главното мюфтийство", отсече Искрен Веселинов от ВМРО.

Според него този закон е бреме, показва двоен стандарт и създава усещането, че едно вероизповедание се фаворизира.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов настоя, че за пореден път ще се забие клин в обществото, за да бъде разделено на мюсюлмани и немюсюлмани.

"Отново сме поставени в ситуация Народното събрание да бъде рекетирано от една парламентарна група - ДПС. Те пари имат, не става въпрос за тези 8 млн. Трябва да се покаже, че без ДПС нищо не става, че тя командва парада. Но това аз не го приемам", отсече Симеонов.

Проф. Станислав Станилов от "Атака" пък настоя, че Народното събрание не може да опрости дългове със закони и обясни, че това е в правомощията само на президентската институция.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов категорично отрече обвиненията, че в случая става дума за рекет и договорка.

"Никога по никакъв начин не е поставяно някакво условие за Закона за вероизповеданията. Никой не е оказвал някакъв рекет, за да сложа подписа си и да гласувам днес за законопроекта", настоя Цветанов.

"Да не делим България на мюсюлмани и християни, защото това няма да доведе до нищо добро, а само може да ни отдалечи от това, което са ни завещали нашите деди. България е ценна за това, че има многообразие от вероизповедания и че успя да запази етническия мир", продължи той.

Цветанов призова и БСП да не се заиграват с тази тема, защото крайните изказвания могат да доведат до противопоставяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мюфтийството, което има 4700 имота, дадени под наем и получава от Истанбул по 2 милиона валута, внезапно не може да си плати задълженията и затова събира от данъците на всички християни в България парите, които можеше да идат за болни, детски градини, за здраве и за какво ли не още, поради щедростта на Пипонья и началника му Афалт паша?!?
198
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако обикновен 4овек има такъв дълг спукаха го! а мюфтийството има сума имоти и му ги опрощават!!! ми да платят с тях!4акайте малко бе наглеци!!! и обикновения 4овек ли да стане вероизповеданец!!
197
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнела е виновна за това гласуване- ако червените борсуци си кютеха в парламента,нямаше да има нужда от пазене на кворума чрез съюз със Дупесе.
196
1
 
29
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
САМО ТАКА ! НА ПРОТЕСТИ ВЪВ ФЕЙСБУК !!!МЮФТИЙСТВОТО СЪДИ българия , НЕ Е СПЕЧЕЛИЛО, НО Е НАТРУПАЛО 3 000 000 ЛЕВА И НЯМА ДА ГО ПЛАЩА. ПОЗНАЙТЕ КОЙ ЩЕ ГО ПЛАТИ. ТОИЗ, КОЙТО Е ОСТАНАЛ В българия. НА ПРОТЕСТИ, НО ДА НЕ СЕ ПРЕЦАКАТЕ ДА Е НА ПЛОЩАДА. САМО ВЪВ ФОРУМИТЕ И ФЕЙСА. НЕ НАРОД, А *** Е КАЗАЛ ПОЕТА.
195
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия за пореден път подаряват нашите пари по тяхно усмотрение - дали ще са строителни фирми, мюфтийството или др няма значение. Пари обаче за образование, детски градини, здравеопазване и пенсии нямаПожелавам си и ние и нашите деца да им пикаем на гробовете на всички 240 безродни помияра
194
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбрахте ли колко струваме като народ , и защо другите нации не ни уважават ,въпреки че Патреоте , Герберчета , Бесепарчета , Седесарчета и там още куп ,както Вазов ги нарича след Освобождението "славни народни пирати", интересно къде са били съратниците на Апостола да изпълнят заветите, нали така всяка вечер ни убеждават ИЗвестни историци, та въпреки че денонощно се "грижат" за народа си разделението е ФАКТ- терминал 2 е спасението , дайте да се заселим на Полюсите
193
1
 
31
 
! Отговори
Депутат от герб преди 5 години
От днес аз съм вече турски депутат и мой началник е Ердоган. Аллах е велик и Мохамед е неговият пророк. Както каза Паси, майната му на православието!
192
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Агент Бударезана тиква?
191
2
 
17
 
! Отговори
Агент Буда преди 5 години
Гатанка: тиква с чал-***, що е то?
190
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абре каунест мииционер-физкултурник такъв, явно че нямаш интелектуален капацитет да го разбереш, та да ти го кажа с думи прости - или сме правова държава и в ЕС т.е. всички спазваме законите и сме равни пред тях, или сме в ориента и някакъв мало.умен пъпеш почва да развява картата на етническия мир...долни продажници, а хората едвам свързват двата края и пак си плащат данъците...но така няма да има мир, защото всички ще спрат да плащат данъци
189
2
 
10
 
! Отговори
Агент Буда преди 5 години
Тиква с *** - що е то?
188
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ренегати долни, а ако някой нормален човек не си плати данъците ще го осъдят, ще му отнемат имуществото и ще го пратят в затвора!А най-лошото е, че голяма сума от тези пари са от водени дела срещу държавата...парадоксална "държава"...
187
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо, Цецоооооо, стига си плашил с тоя етнически мир бе! Това уж беше запазена марка на протурската шайkа ДПС, с която толкова искаш да станете ортаци. Но помни, че избирателят няма да търпи това и ще ви отнесе като слама! То и без това много ви се насъбра с малоумHите ви закони, такси и глоби напоследък. Опичай си акъла, Ушко! И ти, и шефът ти Боки. Че метла ще ви мете, ей!
186
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи пък не се прави на отворко,турци има във всички партии и много от тях дори не работят за Турция или България,а за "сивите вълци",сега като падне Бойко идват Костов и ДПС,тогава ще си много доволен предполагам.
185
18
 
5
 
! Отговори
Истанбул преди 5 години
Браво редно беше и така трябваше да стане поздравявам Българските депутати
184
1
 
34
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Какво опрощаване? Няма високи пенсии за хората,има високи заплати за когото слуша падишах Борисов. Да ми опростят и моите задължения,аз съм платил заплатата на депутати,министри и прочие с моите данъци. Това мюфтийство нищо не платило. Ако хората и сега не излязат на улицата да си кажат несъгласието с ГЕРБ и ДПС, България умира
183
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е незаконно!!!Прокуратурата къде спи??Цацаров защо не се самосезира???
182
3
 
18
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Да ги питаш патриотите за какво се натискат за тази коалиция, като се вижда кой е стратегическия партньор на ГЕРБ
181
1
 
15
 
! Отговори
B52 преди 5 години
Аз нямам имоти, които съм дал под наем. Всъщност нямам никакви имоти. Вече се замислям дали да не се обърна към Г'усин Президента и щедрите ни депутати с просба да опростят и моите дългове???
180
1
 
6
 
! Отговори
tarsa4 na sakrovisht преди 5 години
yzakonixa si edni milardi -GERP i DPS - idi gi stigni sega - kak nima da spe4elat sega izbori - koito plashta toi pora4va myzikata - eto po tozi na4in ni ypravlavat GERP i DPS -pres polslednite 10 godini : a inak tolkova sa protiv malcinstvata i romite - pak glasyvat baiganiovcite v parlamenta to4no naopaki - kazete mi sega koi e lyd tozi koito ede banicata ili onia koito my e dava....