Борисов се чуди и мае като се пенсионира за какво ли ще говори БСП

Етническо напрежение обаче нямало да допусне в никакъв случай
455
Борисов се чуди и мае като се пенсионира за какво ли ще говори БСП
Снимка: Булфото, архив

След поредните промени в Закона за вероизповеданията премиерът  Бойко Борисов е поканил в понеделник патриарха и главния мюфтия на среща.

По време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново той призна, че не е неприятно да чува упреци от партньорите в управлението заради опрощаването на дълговете на вероизповеданията и подчерта, че с темата етническа толерантност ГЕРБ никога няма да направи компромис.

Още по темата
Пред участниците във форума той припомни събитията по време на Възродителния процес, в който е участвал като командир на батальон.

"Аз съм участник във Възродителния процес като 27-годишен командир на батальон. Такава мъка, такъв ужас повече никога няма да допусна, докато зависи от мен нещо. Майка, като ме изпращаше с военната униформа, с автомата, с кубинките, знаеше къде ме праща. Такава мъка, такъв ужас, повече никога няма да допусна, докато от мен зависи нещо", закани се Борисов.

Той допълни, че тогава е видял с очите си как българи с различна религия се гледат и искат да се убиват и че виновни за тази ситуация са били комунистите.

Борисов каза, че не е правилно чужди държави да плащат на българските проповедници. Българските граждани, дали са християни или мюсюлмани, когато отидат в храма, слушат, чуват и вярват, че там е мястото, където трябва да се пресече радикалният ислям или друго влияние.

Министър-председателят отхвърли обвиненията за договорка с ДПС и припомни, че в ГЕРБ членуват десетки хиляди мюсюлмани.

"Упрекват ме в уйдурма с ДПС. Защо не е ДПС? В ГЕРБ имаме десетки хиляди мюсюлмани. Цветанов на всеки, от всяко село му знае името. Сега 10 минути може да изрежда имена. Идват избори. Най-лесно е да се приказва, но нека да има все пак мяра, апелира премиерът. С ДПС е разговарял по една тема - превъоръжаване на армията. Цял живот съм бил биткаджия, но искам да се спася, защото не е добре да има битка. Не дърпай бабички, дърпай здравите мюсюлмани, кипна Борисов.

"Не знам, един ден, като се пенсионирам, какво ще говорят от БСП. Сигурно сега, ако падне комета, ще кажат, че е паднала по времето на Борисов", пошегува се премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
2
 
17
 
! Отговори
Така де преди 5 години
Защо по-възрастните хора казват, че Т. Живков бил ***?! Като слушам и гледам този опростачен тиквен индивид, мисля, че Живков е бил великан.
359
5
 
4
 
! Отговори
Бях таман аскер преди 5 години
Куките ходеха да гонят насила по-богатите турци с хубави къщи, коли, дотях спекулантите ченгета им купуваха за 3-4 хиляди лева имущества на стойност 30-40 хил. Долара беше 10 кинта. Бедните турци не ги гонеха, на тях нямаха какво да им вземат. Хората плачеха.Зверска простия беше.
358
0
 
21
 
! Отговори
Отвратително и тъжно преди 5 години
Все някой друг му е виновен на Бойко, ама той така "управлява" милата ни България, че стигнахме дъното по заплащане. За десет години успя да разгради държавността, да обезлюди България и да прогони чуждите инвеститори. Отвратително и тъжно.
357
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С дясната костовистка Нинова,БСП няма шанс и трудно може да спечели избори,просто поставете Станишев или някой друг,ако БСП иска да спечели!
356
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновни били комунистите, а когато е тръгвал с кубинките и автомата той от ГЕРБ ли е бил?
355
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искате БСП да спечели,сложете някой друг начело на БСП!Или върнете Станишев. Просто е!
354
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НедоумявамКомунистите, които го наричат така хора ли са ?
353
6
 
5
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
Хубаво име, германско, не е Даша или Маша, Стана или Пена! Що и викат кака ***? От руското курица ли?
352
5
 
15
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До: Да те попитам"Бойко, защо за десет години другите държави дръпнаха напред, а България стигна до под дъното?! На първо място сме по корупция и кражби и на последно място по заплащане на труда на работниците."Защото управлението му е безхаберно, корумпирано, опростачено и крадливо.
351
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБай Тошо никога нямаше да бъде избран в едни нормални избори, никога! Така, че неговото не е никакъв рекорд!------Като гледам днешното управление,Бай Тошо е буквално титан в политката в сравнение с тях!Бай Тошо направи България на 25 място в света като развита държава.
350
6
 
10
 
! Отговори
Недоумявам преди 5 години
Бочко, имаш хубаво име, а защо хората те наричат Тиква?!
349
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз му желая още 10 години поне да управлява!
348
3
 
5
 
! Отговори
Как не видяхте преди 5 години
33 години управлява Тоше, който беше тотално и функционално неграмотен, не можеше да се изразява, и не ви направи впечатление! Съмнително е дали въобще е учил след 12та си година, ама беше много хубаво! Не се уточнява какво е това- много хубаво!
347
11
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
До Да те питамЗащото през тия 10 години 1 година на власт беше Орешарски и фалира държавата за трети пореден път!
346
2
 
4
 
! Отговори
Що бе преди 5 години
До Да те питам- Братчеда е работник в КРЗ- Варна, 2 000 не ги харесва, стига и до 3 хилки. Това да не е лоша заплата?
345
5
 
13
 
! Отговори
Излагация преди 5 години
Излагаш България, Бойко. Крайно време е реално да се образоваш, да се научиш да говориш правилно и да четеш без да се запъваш. В очите на всеки средно интелигентен човек, изглеждаш жалко.
344
4
 
11
 
! Отговори
Да те питам преди 5 години
Бойко, защо за десет години другите държави дръпнаха напред, а България стигна до под дъното?! На първо място сме по корупция и кражби и на последно място по заплащане на труда на работниците.
343
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОпрощаването на дълга на мюфтийството е консултирано преди това при президента, президента е човек на БСП, така че най-малко БСП има право да се обажда за него или да търси документ.
342
2
 
5
 
! Отговори
Станишев преди 5 години
в Европа малко се понаучи на политика, той въобще не е ляв! Ко искат да печелят от вот на фанатизирани комунисти и сталинисти да издигат оня хахо Таско Ерменков!
341
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП ако иска да спечели,да върне Станишев да управлява!Хората не искат да гласуват за Нинова,защото е дясна!