"Артекс" в защита: Сделката с Цветанов е законна и стандартна

Цената не била 342 852 лв., това била само данъчната оценка
Обновена: 23 мар 2019 15:01 | 23 мар 2019 15:01, Елка Василева
195
"Артекс" в защита: Сделката с Цветанов е законна и стандартна
Снимка: "Артекс"

Некоректно се явява твърдението, че г-н Цветанов е придобил луксозния апартамент по цена 342 852 лева. Това е данъчната оценка на апартамента, която е посочена в акта като част от задължителното съдържание на всеки нотариален акт. Всъщност г-н Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента (завършени и добре обзаведени) и доплащане. Това заявяват в позиция във Facebook от фирма „Артекс”.

Сделката е законна и стандартна, извършена в рамките на основния предмет на дейност на дружеството, реализирана в изискуемата от закона форма и при спазване на всички законови изисквания, казват още от фирмата.

Още по темата

От фирмата излагат фактите по случая:

„С Нотариален акт за замяна на недвижими имоти от 12.06.2018 г. дружеството е прехвърлило на г-н Цветан Цветанов и съпругата му собствеността върху апартамент в новопостроената жилищна сграда, находяща се на ул. „Латинка“ № 8, с площ от 239.90 кв.м., гараж и съответните идеални части от правото на строеж. В замяна г-н Цветан Цветанов и съпругата му са прехвърлили на АРТЕКС собствеността върху два апартамента на ул. „Елемаг“ № 22, с обща площ 192.76 кв.м., заедно с два подземни гаража и идеални части от собствеността върху земята. За изравняване на стойностите на заменяемите обекти г-н Цветанов и заплатил сумата от 100 000 лева.

Обектите на замяна са в един и същи квартал на еднакво престижни улици. Апартаментът на ул. „Латинка“ е новопостроен, докато получените в замяна два по-малки апартамента са с подобрения и добре обзаведени, а освен това към тях е прехвърлена и собствеността върху прилежащите идеални части от терена. Горните ценообразуващи фактори (локация на обектите, степен на завършеност и подобрения) обосновават равностойността на обектите, предмет на замяна, поради което предвиденото изравнително плащане отчита единствено разликата в квадратурата на заменените обекти (около 40 кв.м. – по около 1280 Евро на кв.м., което с оглед предмета и спецификата на сделката се явява доплащане на пазарно ниво)“.

„След преглед и анализ на различните публикации и изказвания по казуса АРТЕКС ще подготви и предприеме съдебни действия (в това число искове за вреди) срещу всички лица и организации, които с клеветнически и набеждаващи твърдения уронват безупречната търговска репутация на дружеството“, пишат от „Артекс“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България бизнес по нормален начин не може да се прави. Единствения начин да преуспееш е да си близо до властта. Всеки друг го спукват от ревизии и проверки, които са форма на държавен рекет.
10
44
 
9
 
! Отговори
ха сега преди 5 години
ще умра от кеф артекс да осъди и да го тури на кречаталата *** за измишльотините им.ама така да им го нафърфори че да се замислят хубаво гейт ли е мейт ли е
9
4
 
79
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Добре де , само да ми обясни Цв.Цв. как така преди десет години разнасяше папки в МВР за 1500 лева , и след десет години във властта си позволява жилище за милион !!!!Има келипир в тая работа .....
8
3
 
72
 
! Отговори
Момо преди 5 години
240 x 2600? = 624 000? - Това е реалната стойност на апартамент по пазарна цена (+/- 50 000?)Искате да ни убедите, че другите два апартамента с обща площ ПОД 200кв.м. и двете паркоместа са на тази стойност(без 50 000?, които ще доплаща)?А проверката, която е започнала по заповед на Цветанов 4 дена преди сделката и после е спряна пак от него? Вие за *** ли ни имате?Искам да видя как комисията на ГЕРБ ще разследва тези афери! Любопитно ми е...
7
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо ни лъжат, че били купили по цени на груб строже, когато се вижда, че сградата е напълно завършена отпреди една година. Т. е. по времето, когато са извършили сделката, въобще не може да става дума за сграда в строеж. А те дори си съчиняваха, че едва ли не на проект са купили имотите.
6
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Артекс пропускат факта, че в същия ден са прехвърлили 2-та апартамента на ул. Елемаг на дясната ръка на Цвъцо. Иначе всичко е точно, както се пееше в една песен.
5
3
 
63
 
! Отговори
АртексГЕЙТ преди 5 години
Артекс са банда ПРЕСТЪПНИЦИ!!! Продават копторите си със псалми за 3 000 евро кв.м., а на КАЛИНКИТЕ и крадците от шайката СУДЖУЦИТЕ 3 ги ПОДАРЯВАТ!!! Не само ОСТАВКАТА 3, но затвора са спасението за България!!!
4
4
 
56
 
! Отговори
САМО ЗАТОВА преди 5 години
че сте писали данъчната оценка за РЕАЛНА цена Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Това е най-малкото Съшито с бели конци. Да видим дали ЦАЦАРОВ ще постъпи като Главен Прокурор или като герберска мишка
3
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Артекс 2009-2010г. си бяха към фалит когато удари кризата. Добре че тогава на власт дойде вождът слънце и Артекс изведнъж цъфнаха и вързаха. Ако Борисов има поне малко достойнство ще трябва да изхвърли и физкултурника с 6-те, упс... вече са 7 апартамента.
2
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нотариалния акт се записва продажната цена, а не данъчната оценка. Играта със записването на данъчната оценка, която обикновено е по-малка от пазарната цена е, за да се плащат по-малко данъци.
1
5
 
67
 
! Отговори
ПОПРАВКАТА АРТЕКС преди 5 години
е пример как се прави бизнес в БОЙКОВАТА държава. В нормална държава тази фирма , която строи апартаменти само за богопамазани по 3000 ЕВРО метъра щеше да бъде фалирана заради машинациите и либизма и. За подкупи на длъжностни лица по цял свят се лежи дълго. И се КОНФИСКУВАТ имоти и средства