Премиерът Бойко Борисов прие оставката на министър Цецка Цачева

Двамата са обсъдили сделката с апартамента
Обновена: 23 мар 2019 15:23 | 23 мар 2019 14:12, Елка Василева
217
Премиерът Бойко Борисов прие оставката на министър Цецка Цачева
Снимка: архив, БТА

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Още по темата

Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка.

Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството, съобщиха от пресцентъра.

Всеки сгрешил със закупуването на апартаменти ще си понесе последствията, закани се по-рано през седмицата Борисов.

Преди дни стана ясно, че Цачева е купила от "Артекс Инженеринг" апартамент в луксозна сграда в столичния кв. "Изток”.

Според брокери цените на имотите в района се сред най-високите в София – около 2000 евро на квадрат. Справка в Службата по вписванията показва, че за около 200 квадрата е заплатена сума от 286 000 лева. Съседен апартамент с подобна квадратура е продаден по същото време на цена почти 40% по-висока.

Цачева твърди, че няма нищо нередно в сделката и че е купила имота на груб строеж, така че е нормално цената да е по-ниска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички чакат да се върне шестака, ще го съпроводят до МС, да разберат дали подавали оставка като председател на групата на ГЕРБ и евентуално дали напуска парламента.
103
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербери,само заради провалянето на съвместните печеливши българо-руски проекти трябваше да си подадете отдавна оставката!БСП да се връща!
102
3
 
20
 
! Отговори
Двоен Стандарт преди 5 години
Малее не ми са мисли ако бяха схемите от БСП то там щеше да има барети поне стотина.Щяха да конфискуват апартаментите в полза на държавата и целя небостъргач щешеда бъде превърнат в новина на годината за спавяне с рекета и безаконията .Но понеже е на ГЕРБ проблемният небостъргач ще се размине само с оставка като оная дето продаваше незаконно цигари без бандерол и никой не знеел...Наблюдаваме двоен стандарт за едни барети пускат и затвор за други оставка ...
101
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сами не си подадете оставката на изборите ние ще ви я подадем.
100
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От "Артекс" твърдят,че сделката с Цветанов е законна и стандартна,Тогава и аз искам да ми продадат едно апартаментче по 600 евро на квадрат.
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако имате достойнство всички ще си подадете оставките и ти най-напред,защото си същия,дори много по-корумпиран от подчинените си.Далаверите,които правите с Влади Горанов трябва да бъдат разследвани от международен съд,нашия не става.Десетки милиарди заеми взехте и никой не знае къде са отишли.Но очевидно по джобовете ви.
98
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Критерии за жилище от "Артекс" - да си учил във Вършец в спец. училище, да имаш физкултурно образование, да си рабфак, като между другото няколко пъти те бият като маче у дирек на кметски избори в родния си град, напр. Плевен и задължително да си от ГЕРБ.
97
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е достатъчно да се отървете с оставки.Докажете в съда произхода на милионите си,останалото е прах в очите на хората.
96
2
 
18
 
! Отговори
Пи преди 5 години
Ми тази фирма е построила цял небостъргач незаконно и благодарение на корупцията .Тогава се питам тоя небостъргач дали е символа на корупцията в България и паметникна безаконието на днешхите политици оплетени в схеми за источване на държавни средства в полза за техният личен интерес .Този паметник в София ще остане за поколения българи като символа на рекета и заобикалянето на законите чрез държавни служители и министри от властта.В същото време смучат от народа данъци по 3,14...
95
4
 
20
 
! Отговори
Селчо преди 5 години
Бойко лъжльото
94
6
 
22
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Да върнат и апартаментите!Бойко и той да подава, Оставка- тая му беше кандидат за президент ! Докога бе лъжльо?
93
5
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Много е платила дори ! Аз повече от 300-350 евро за начупени тухли и некачествен БГ строеж не давам. Много по добре е да си взема къща около София и дори да пътувам с 20 минути повече е в пъти по добре от блъсканицата. Голяма работа един пиклив апартамент и то купен на ВИСОКА цена ?!?!
92
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че АРТЕКС се договориха с ГЕРБ да им продадат почти без пари апартамените, срещу гласуваната в НС поправка на ЗУТ, след която им разрешиха да започнат строежа на незаконния си небостъргач в Хладилника.
91
3
 
15
 
! Отговори
Петко Войвода преди 5 години
Какво петно ми те всичките около Винету си крадат по тоя начин .Как му викаха зоупотреба със служебно положение или рекетиране .Аке не дадат апартамент... няма да работят спират им строежите .Проблема не е само при ГЕРБ обаче. Това е останало от великата в това изнудванебанда на БКП и нейните *** работещи във властта сега за ГЕРБ ,СДС и ДПС.Кирливите ризи са много кражба на ЗАВОДИ,АПАРТАМЕНТИ и цели отрасли в икономиката на моята държава.
90
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше ясно,че Цуцка ще бъде отстреляна.По-важно е дали Бойко ще посмее да махне Цветанов,за да отърве собствената си кожа или няма да посмее,защото оня много знае и ако се разприказва.....не ми се мисли.
89
2
 
16
 
! Отговори
Хм преди 5 години
А Цецо до щатския посланик ли ще подаде оставка? Или до Караянчева? Или ...
88
2
 
17
 
! Отговори
Другарки засраметесе преди 5 години
Алоо ко стана с Майката на Милиционерската банда.
87
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По брутални крадци от Бсп не е имало никога, действат направо с милиарди.
86
2
 
18
 
! Отговори
фризьорки- ГЕРБ преди 5 години
Какъв велик юрист си отива, тц тц тц
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Времето е наше.СДС.-стани да седна.И парите са наши.