ГЕРБ отвърна на БСП: Морално ли е Йончева да е водач на листата?

Тя можело да се окаже първата със свален имунитет в Брюксел
252
ГЕРБ отвърна на БСП: Морално ли е Йончева да е водач на листата?
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ отвърна на удара на БСП, които определиха оставката на Цветан Цветанов от поста шеф на ПГ на ГЕРБ като политически фалш и попита морално ли е евролистата на червените да е водена от Елена Йончева, която е обвинена в пране на пари?

Още по темата
Според позиция на ГЕРБ БСП все още не могат да излязат от тежката си фиксация в Цветан Цветанов.

"Очевидно отсъствието на БСП от парламента силно е увредило политическата им сензитивност за истински актуалните и важни политически теми за българските граждани",  пише в партийната позиция.

"Тук е моментът да попитаме БСП, ако за тях оставката на Цветан Цветанов не е морален акт, а политически фалш – какъв е моралният прочит на издигането за водач на листата за евродепутати на БСП на Елена Йончева, която е с повдигнато обвинение за пране на пари в особено големи размери? Как БСП ще обясни на българите, които загубиха спестяванията си при фалита на КТБ, че водач на листата им е човек, който е имал обща офшорна фирма с Цветан Василев? И можем ли да тълкуваме първата позиция на Йончева в листата на БСП като ясен знак, че неин подгласник и на втора позиция ще бъде възнаграден обвиненият в най-тежкото политическо престъпление – купуването на гласове – Манол Генов?", питат от ГЕРБ.

Според ГЕРБ заради едноличното управление на лидера на БСП и нежеланието й да чуе гласа на червените структури, Корнелия Нинова е напът да създаде поредния грозен прецедент – веднага след като бъде избрана за евродепутат, Елена Йончева да стане първата, на която ще бъде свален имунитетът в Брюксел.

"А по отношение на морала, както БСП, така и самата Йончева трябва да отговорят до колко достойно е това, че Йончева дори не напусна парламента, след като беше избрана за водач на червената евролиста. За разлика например от Петър Курумбашев, който въпреки реалният риск да бъде изместен от феномена 15/15, напусна българския парламент при предходната кампания, след което се съобрази с волята на избирателя да изпрати в Брюксел Момчил Неков вместо него", се казва още в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунист - комуниста не вкарва в затвора, защото знае, че и той е крал!
203
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 208. Ами това не важеше ли и за Цветанов?
202
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако Цецко е лицето Цачката дубето, кой е аналния нервКогато Гръбначният мозък е нарече ГЕРБерачемМалкият мозък - малко мозът, аГлавният мозък- Център Банкятогава тялото се разпада на канелки, чучури и тръбички за пикане, ЗаТникът обаче е един- той е на тоя кой изяде всичко. Затова в Банкя е поастроена най-голямиа естествен биологически постоянен тоалетник.Цецко е пишлето и затова асансьорната шахта е опасна.Да вардиме с телата си Цецо. Той съсипва ГЕРБ и Робството
201
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обвинена от кого? Гербавите за *** ли ни мислят? Обвинена, значи ли виновна?
200
3
 
6
 
! Отговори
тома неверни биков преди 5 години
До Комунистите ограбихаТова първо не е верно. Второ вече постна ли го 10 хиляди пъти *** ло у мни *** на герб. Трето цялото правосъдие е у вас, хайде осъдете ги стига ги клеветихте по форумите, явно защото са невинни. Като гледам новия ви евродепутат Александър Йорданов е чист като сълза от прехода нали така. За пет хиляди гласа сте паднали толкова ниско.
199
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София десните управляват непрекъснато 30 години и ето ги видимите резултати. За София БСП няма грам вина. Продължавайте да гласувате за Фандъкова. Тя всяка година на прошка ви се извинява, че пак ви е преца кала
198
1
 
5
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
От 30 години преход БСП е била на власт 4 години, непрекъснато хулени като прокажени от олигархомедиите, то други медии и няма, десните 26, непрекъснато хвалени от тези медии. Смятайте кой колко е крал. Сравнете днес имуществото на Костов и Виденов.
197
1
 
3
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Крадецът вика "Дръжте крадеца!"
196
2
 
3
 
! Отговори
Е, ГЕРБ се пооблажи преди 5 години
До Йонче: А пък гербаджиите се пооблажиха доста добре. Не е ли време да си ходят? Практиката показва, че колкото по-дълго една патрия се задържи на власт, толкова повече се усъвършенства в к'раденето. Я апартаментче, я обществени поръчки за наши хора (с рушвет под масата), я суджук (който така и не стигнал до Бойко).
195
7
 
10
 
! Отговори
Йонче преди 5 години
Йончева е доста противна и нагла! Изобщо кога сте видели комунист да подаде оставка лъжат и мажат до последно! Пародията е,че сега се изживяват за най-големите морални стожери,само защото са извън властта и не са се облажили и те!
194
3
 
12
 
! Отговори
Цецо лице на ГЕРБ преди 5 години
Имуществото на Цецо Цветанов надвишава с цял милион доходите които е декларирал. Дали комисията по отнемане на незаконно придобитото имущество ще му отнеме апартаментите? За това, според закона, които и той е гласувал, даже не е необходимо съдебно решение. Но, докато ГЕРБ е на власт, не ми се вярва да стане такова чудо.
193
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веждито като депутат и народен слуга има ли право да върти бизнес с имоти?
192
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дОКОГА ЩЕ Е БАНКОВА ТАЙНА ПРЕФЕРЕНЦИАЛНАТА ЛИХВА НА ВЕЖДИ РАШИД ОТ КТБ. Защо не се казва на обществото, толкова ли е срамна тая тайна?
191
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да вярвам на днешните медии, като се скъсват да хвалят управляващите. По времето на Станишев се скъсваха да хулят правителството. Тогава по медийна свобода бяхме на 36 о място а САЩ на 40. Днес сме на 111 о място а САЩ пак са на 40-то. Еми няма да гласувама за ГЕРБ, ФАВОРИТИТЕ НА ПРОДАЖНИТЕ И ЗАВИСИМИ ОТ ТЯХ МЕДИИ. В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ МЕДИИТЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ ОПОЗИЦИОННО ПОВЕДЕНИЕ И ТАКА КРАЖБИТЕ СА ПО-МАЛКО, А ТУК ИМАТ ДИКТАТОРСКИ ПРОФИЛ НА КРЕПИТЕЛИ НА ДИКТАТУРАТА НА ГЕРБ И ПАТЕРИЦИТЕ ИМ. О
190
9
 
9
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
Морално ли е коли на една и съща фирма в таксиметровите превози от гербава София да блъска точно два пъти поред точно Корнелия Нинова, лидер на основната опозиционна партия?Нормално ли е точно десните управления разсипали България олели се в корупции, да обвиняват неподкупния Жан Виденов, който и да ден днешен има само един апартамент, този на баща си и майка си в Пловдив и който защитаваше нашите национални интереси и му спретнаха Майдан за да набутат България в НАТО и бедна България да купува
189
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колко беше жалка герберската *** група да хвали Станишев да е водач на листата на БСП, и какъв вой се надава срещу Йончева. Аз съм сигурен, че тя не е лу да да не се е консултирала по несъстоятелните обвинения с читав адвокат и знае, че те тези обвинения са измислица да я очернят. Кога ГЕРб ще направи експертиза на некачествения варовиков асфалт, за която поставя въпрос Йончева и ония избесняха предложиха скоростта в София да стане 30 километра в час и случайно веднага след това и повдигнаха об
188
7
 
5
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
Мръсната дясна пропаганда на троловете е върха на наглостта. Значи от 30 години от 1989 26, 26 26 са управлявали десните и БСП била виновна за бедността на народа. Ама вие сте много нахални и имате хората за много прости. По ирония на съдбата, когато свалихте Станишев, не знам колко е крадлив, България беше далеч преди Румъния, после България направи завой на дясно с ГЕРБ и днес е ДАЛЕЧ ЗАД РУМЪНИЯ И СИ НЯМА Лаура Кьовеши, а Пламен Георгиев недочулия гласа на бойко по ало ваньо. В РУМЪНИЯ САЛЕВИ
187
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Морално ли е в хотел на Малери Симеонов да преспиват служители на гранична полиция, от което тоя хотел да печели...А че Йончева няма да бъде осъдена е пределно ясно и тя го знае и затова не им остава длъжна.Морално ли е да не се води делето срещу Иванчева а да се чакат местните избори за да не смее да се кандидатира за кмет на София срещу бистрата вода ненапита Фандъкова.КЪДЕ СА ДЕЛАТА СРЕЩУ АПАРТАМЕНТАДЖИИТЕ?????????????? Докога прокуратурата избирателно ще уйдисва с дела?????????????
186
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си наука и съдебна практика. За да осъдят Йончева за пране на пари, то преди това трябва да я осъдят, че те имат престъпен произход, че ги е придобила по престъпен начин. Вземанато на банков кредит не е престъпление, а човека го тегли и го връща. Парите са на банката, и ако са придоити по престъпен начин, са придобити от дейци на банката. По това време банката е любимка на НЕПРЕСТЪПНИТЕ ОТ ГЕРБ. Как Йончева да знае, че след това банката е обект на фалит и разследване, да не е в борда на дире
185
8
 
8
 
! Отговори
Бсп-бита карта преди 5 години
10 поредни години Боко разбива БСП на всякакви избори. И този терор на Герб над Бсп ще продължи докато *** води старческата партия. Не го ли разбрахте още това...