Ангелкова влязла в политиката с достатъчно пари, сделките й – законни

Не мога да си обясня фиксацията на Симеонов към мен, заяви тя
5 апр 2019 10:05,
172
Ангелкова влязла в политиката с достатъчно пари, сделките й – законни
Снимка: БулФото
Влязла съм в политиката с достатъчно средства. Мога да докажа всеки един лев,  който съм похарчила, убедено заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова ТВ. 
 
Вчера бившият вицепремиер Валери Симеонов замеси името й в скандала с евтините апартаменти.
 
"Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от господин Симеонов", коментира Ангелкова. Тя обясни, че апартаментът е купен през 2008 г. със средства на нейните родители  и в период, когато не е била в политиката, а в частния бизнес, на високоплатени ръководни длъжности.
 
"Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г. Всички доходи, както личните ми, така и на моето семейство, винаги са били надлежно декларирани с платени данъци.
Още по темата
Така че сделката е изцяло съобразно закона", изтъкна министърът. 
 
По темата за цената на жилището си, Ангелкова каза, че имотът е закупен на груб строеж и  че е платен на пазарни цени, тъй като преди това е възложила на лицензиран оценител да направи оценка. 
 
"В експертното решение се казва, че справедливата пазарна стойност е 74 940 лева. Когато е попълвана моята декларация през 2011 г. при встъпването ми за първи път на публична държавна длъжност,  по погрешка е записана цената, която в нотариалния акт пише, че по данъчна оценка е 61 519 лева. По горе е видно, че цената за изповядване на сделката е 75 000 лева”, добави тя.
 
Относно отношението на Валери Симеонов, който не за първи път атакува министъра на туризма, Ангелкова заяви:
 
"Нещата са прекалено лични. Искам да задам въпроса какъв е този интерес към мен на този човек. Каква е тази фиксация? Нямам отговор на този въпрос, надявам се да го  получа. Винаги в началото на летния туристически сезон има изблик на "силни чувства".
 
На въпрос какво предстои, министър Ангелкова каза:" Каквото разпореди премиерът - това е.  Важното е да си вършим работата и да не се правят такива внушения преди изборите".
 
Политическата кариера на Николина Ангелкова започва през 2013г., когато става заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. След това е избрана за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Георги Близнашки. В последните две правителства, с премиер Бойко Борисов,  Ангелкова е министър на туризма. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
42
 
! Отговори
Носорогов преди 5 години
Вервайте ми...
74
1
 
57
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Няма по-лоша болест от лакомията!Да ги питаш тия хора, защо им са апартаменти като казарми, тераси като игрища и то по няколко, та да има и за децата, дето още не са родени.Един харен човек, за цял живот работа, си купи един апартамент 80-100 квадрата и се радва, че нещо е постигнал и след него нещо ще остави на децата, пък тия, без да си изцапат ръцете и морни вода да пият, по цели комплекси купуват и дори срам си нямат.И кой им го туй позволи-Тоя, дето сега ще ги уволни!Бащицата им бе.
73
0
 
54
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Лов на вещици?Бащата на вампира е гепил обществени поръчки за 28 милиона.И купил апартаменти за над 2 милиона ,но ги декларирал за половин милион.И така "спестил" на държавата данъци и такси за близо 300-400 000лв.Защото върху тези пари се дължат и налози.За укриване на приходи в особено големи размери ,данъчни измами и пране на пари се полагат от 5 до 15 години и конфискация на 1/2 от придобитото!!!
72
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и не стана ясно ОТКЪДЕ са тези доходи, на политиците? Всеки от тях си е купувал апартаменти за стотоци хиляди евро, изключено е парите от депутатски заплати да са достатъчни. Защо на обикновените хора не им стигат тези пари?
71
1
 
35
 
! Отговори
До 71... преди 5 години
...добре де не мрънкай, и на теб ти вервам.
70
13
 
41
 
! Отговори
Чефо преди 5 години
Нинова е опитен и професионален крадец, докопа ли властта тук ще стане страшно.
69
2
 
59
 
! Отговори
ЧЕСТНО КАЗАНО преди 5 години
Честно казано , не бих останал насаме с това плаш.ило ,въпреки апартаментите.Да беше инвестирала тези пари във външността си ,че от близо направо стряска.Фасадата и е отчайваща ,жълтите зъби и лошия дъх отблъскват.В речника и има само клишета-никаква мисъл ,никакъв интелект.Мястото и е на бостана.
68
1
 
50
 
! Отговори
мак преди 5 години
Заради такива грешки на човек извън властта ще му се стъжни живота. Тази е поредна късметлийка с богати роднини, но май всички замесени в скандали напоследък са такива. Блазе им.
67
23
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Верваме ви...Абе хората си имат фирми сериозни нямат квартален магазин. Стига сте звиждали. Не всеки с пари е крадец.
66
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук стана вече лов на вещици :)
65
2
 
55
 
! Отговори
Верваме ви... преди 5 години
...сигурно и богатството си е направила за 800 дни?
64
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бабо куно,гола вода си.Само "мозъчния тръст" на герберите може да сътвори подобна глупост.Защо да му дава 30 милиона,като Миков би се задоволил и с десетина хилядарки.Толкова сте изкукали,че дори един свестен компромат не можете да измислите.
63
2
 
65
 
! Отговори
така де преди 5 години
"Биволъ": САМО 28 МИЛИОНА ЛЕВА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ СА МИНАЛИ ПРЕЗ ДРИЙМТИЙМА НА АНГЕЛКОВАФирми и консорциуми с участието на Панайот Панайотов, баща на министъра на туризма Николина Ангелкова, са спечелили обществени поръчки за близо 13 милиона лв."Е, как после да не дари на внучката ?!
62
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
60 абе стига с тая глупост, тя даже не се нуждае от коментар. Нинова е достатъчно популярна, че и пари да дава. При Миков БСп имаше 10 процента, а при нея - 20-25. този който трябва да дава пари е Миков, да не го линчуват.
61
3
 
49
 
! Отговори
Православен преди 5 години
ОСТАВКА!
60
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цената на апартамента Антон Славчев е под всякакви пазарни стойносто, тъй като той плетилб за 62,6 кв./ м. и три гаража (17,13, и 13 кв. м.) само 29 251 лева. В декларацията му те са описани така "апартаментът 18 639 приращение" и "гаражите 10 600 и приращение"
59
15
 
35
 
! Отговори
пена преди 5 години
Кофти, вече който някога си е купувал апартамент не става за министър. Вече ще слагат само ****али без собственост и комунисти с подарени преди 30 години жилища на тия постове. Но пък народа това си поиска май...
58
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Край.Оттекохте се в канализацията.
57
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кон, ве, кон.
56
16
 
37
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
А Нинова си купи БСП за 30 милиона лева, надява се да дойде на власт и да си ги избие стократно