Ангелкова влязла в политиката с достатъчно пари, сделките й – законни

Не мога да си обясня фиксацията на Симеонов към мен, заяви тя
5 апр 2019 10:05,
172
Ангелкова влязла в политиката с достатъчно пари, сделките й – законни
Снимка: БулФото
Влязла съм в политиката с достатъчно средства. Мога да докажа всеки един лев,  който съм похарчила, убедено заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова ТВ. 
 
Вчера бившият вицепремиер Валери Симеонов замеси името й в скандала с евтините апартаменти.
 
"Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от господин Симеонов", коментира Ангелкова. Тя обясни, че апартаментът е купен през 2008 г. със средства на нейните родители  и в период, когато не е била в политиката, а в частния бизнес, на високоплатени ръководни длъжности.
 
"Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г. Всички доходи, както личните ми, така и на моето семейство, винаги са били надлежно декларирани с платени данъци.
Още по темата
Така че сделката е изцяло съобразно закона", изтъкна министърът. 
 
По темата за цената на жилището си, Ангелкова каза, че имотът е закупен на груб строеж и  че е платен на пазарни цени, тъй като преди това е възложила на лицензиран оценител да направи оценка. 
 
"В експертното решение се казва, че справедливата пазарна стойност е 74 940 лева. Когато е попълвана моята декларация през 2011 г. при встъпването ми за първи път на публична държавна длъжност,  по погрешка е записана цената, която в нотариалния акт пише, че по данъчна оценка е 61 519 лева. По горе е видно, че цената за изповядване на сделката е 75 000 лева”, добави тя.
 
Относно отношението на Валери Симеонов, който не за първи път атакува министъра на туризма, Ангелкова заяви:
 
"Нещата са прекалено лични. Искам да задам въпроса какъв е този интерес към мен на този човек. Каква е тази фиксация? Нямам отговор на този въпрос, надявам се да го  получа. Винаги в началото на летния туристически сезон има изблик на "силни чувства".
 
На въпрос какво предстои, министър Ангелкова каза:" Каквото разпореди премиерът - това е.  Важното е да си вършим работата и да не се правят такива внушения преди изборите".
 
Политическата кариера на Николина Ангелкова започва през 2013г., когато става заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. След това е избрана за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Георги Близнашки. В последните две правителства, с премиер Бойко Борисов,  Ангелкова е министър на туризма. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
53
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
Тази грозотия се прави на умна , а е по-куха и от тьотка Теменужка. Всеки който си е правил т.н. пазарни оценки знае ,че оценителите могат да напишат колкото им трябва.Хубаво се е сетила че може да дойде Видовден и си е поръчала оценка на груб строеж ,но когато апартамента е актуван с акт 16 цената вече е различна/често е 3-4 пъти по-висока/.И тази разлика се декларира , и разходите -също.Ако са законни и могат да се докажат ,разбира се.
54
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еййййй,тия не се наядоха.Скоро ще ви преседне,наглеци,пладнешки разбойници и менте политици.
53
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе да не са само ГЕРБ,БСП,ДПС и разни патерици в тая държава.Има толкова много други.Има интернет,гоогле....позаинтересувайте се,попрочетете малко автобиографии и статии стига с тоа фейсбук,пообразовайте се малко и избирете и си пуснете бюлетината за неопетнени,свестни хора.Има такива,поразровете се малко,малко труд и мозък.Стига с тия къде ви облъчват постоянно.
52
7
 
36
 
! Отговори
Кооперация-ГЕРБ преди 5 години
Няма в България нито един да е закупил имот на реална цена включително и Нинова от БСП.
51
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Антон Славчев, зам-шефът на комисията по Антикоруция може да провери Пламен Георгиев, но кой ще провери НЕГО? Той също не е деклрирал пълната цена на апартаменти и остъклена тераса на стойност 244 кв. м.в декларацията на Славчев е отбелезано че тя струва - дрръжте се - 38 000 лева. Няма идеални части. за странно ниската цена съобщи сайта "19 минути" и препредаде Биволь
50
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Припечелвала е като фотомодел преди да влезе в политиката, всичко е точно.
49
16
 
34
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Само с беленските чайници и КТБ, Бсп ни съсипа с над 6 милиарда лева, какви апартаменти какви пет лева.
48
2
 
59
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 5 години
Външността и плаши.А снимките в Америка на златоградската вещица със световните кинозвезди смайват.Тази грозновата и глуповата женица е пример за герберската наглост.Измамите с обществените поръчки на баща и са заметени под килима , и са осребрени в три апартамента с обща площ над 600 кв.м. В нормална държава тази Гаргамела щеше да е в най-добрия случай селска даскалица. У нас е министър в абсолютно ненужно министерство на жълтите павета.Гнус ме е от герберастите.
47
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи,ако имаш достатъчно пари,можеш да си купуваш апартаменти на ниски цени.За разлика от тези,които нямат пари и теглят убийствени кредити, за да си купят скъп апартамент,защото на тях никой не им го дава евтино.Егати логиката.
46
0
 
55
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Как всички си купили имоти с на мама и тати парите? И моите родители имаха фирма от тогава, но такъв имот, не можаха да си купят!!! Когато започнат да влизат в затворите за такива измами депутатите, както това става в развитите страни, тогава ще сме започнали новият живот! За сега само ни имат за глухи и слепи, или както каза оня:-80% са ***!
45
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангелковата декларация не споменава,че има десет милиона при влизането ипри властите.Щеше да се чуе.Обществе-ният Шерлок Холмс къде е бил,за да излезе по медиите.Ако е била от страната на Дон Кихот ,то пък СанчоПанса също мълчи.Значи е невинна.Дасе заядеш с другарче си е детска мечта.
44
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истински важният въпрос е не с каква данъчна оценка са записани тези имоти, а откъде разни калинки с 4-5 хиляди лева официална заплата купуват имоти и коли за стотици хиляди, какви задкулисни интереси във вреда на народа са обслужили за да се сдобият с тези пари. Работещи хора със същия официален доход могат да си вземат такъв апартамент с 15-годишен кредит, а тия за няколко години на някакъв пост се сдобиват с по няколко. Нека Бойко да обясни как става тази магия.
43
19
 
36
 
! Отговори
реалист преди 5 години
За огромно съжаление българите ако изберат БСП ще се самонакажат за пореден път доста жестоко
42
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данаил Кирилов е избран за министър със 120 ЗА и 15 против? не се ли избира министър със 50 процента плюс 1 от състава на народното събрание, т.е. минимум 121 гласа?Кирилов е НЕЗАКОНЕН , ама то цялата му дейност е такава.
41
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За
40
1
 
52
 
! Отговори
Юропеец преди 5 години
Била в частният бизнес на висока заплата и ръководни длъжности...Сега се жертва на ползу роду, кат министЕрка... Някой вярва ли...
39
2
 
46
 
! Отговори
Генчо преди 5 години
Поне да беше заделила от тези средства за операция на носа
38
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така, така, така! Зам-шефът на КПКОПИ също изгърмя с апартамченти, дори е "рекордьор" по имоти, би дори шефа си Пламен Георгиве - информира Биволь - 2012 насам се е сдобил с две лъскави жилища, три паркоместа и гараж за обощ 527 000 лева. Еденият апартамент е купен през 2012 през 200 метра от мястото на "Цветанов" в "ИЗток". Платената цена на жилиещ от 99 на кв. метра е 850 евро на кв. метър, при положение че в този район цените са от 1500 евро нагоре.
37
1
 
51
 
! Отговори
някой преди 5 години
Хубаво е да се качват такива снимки сутрин, по-бързо е събуждането някакси.
36
1
 
57
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Воюваме с Европа за двойния стандарт, а той бил в България, създаден от политиците ни, които уж трябва да работят в наш интерес.