Борисов за КСНС: Предложеното от Радев - подарък за Нинова

Премиерът отвърна на нападките
Обновена: 8 апр 2019 23:48 | 8 апр 2019 19:41,
203
Борисов за КСНС: Предложеното от Радев -  подарък за Нинова
Снимка: МС


Премиерът Бойко Борисов отвърна на нападките на соцлидерката Корнелия Нинова и президента Румен Радев след КСНС. По думите му той е отишъл съвсем добронамерено на съвета, тъй като темата с корупция я има навсякъде, но президентът е опитал да направи предизобрен подарък на Нинова.

Борисов обясни и че нямало и как да одобри предложеното становище от президента, тъй като то не отговаряло на реалната ситуация.

Още по темата

По-рано, веднага след КСНС, Нинова обвини, че управляващите бранят статуквото, а президентът призова гражданите да не проявяват търпимост към всичко форми на корупция.

"Ние отидохме най-добронамерено, защото темата борба с корупцията има навсякъде. Чух обаче преразкази, които не съответстват на истината. Това което ни се предложи, вероятно писано от Иво Христов, беше предизборен подарък за Корнелия Нинова. Нямаше как да се одобри това, което пишеше там, а и то не отговаряше на истината. Преразказът не ми хареса, искам да го преразкажа от наша гледна точка", отсече Борисов.

"Първо още с влизането си Нинова даде тон, с това, че се крадели по 10 млрд. на година. Искам да имаме една елементарна аритметика, не алгебра, не стереометрия, не тригонометрия, а елементарна аритметика - капиталовите разходи за миналата година са 3,7 млрд, а тази година са 5,1 млрд. Как ще се откраднати 10 млрд. Откъде взе тази цифра?! Не бих си позволил да кажа, че и те са крали по 10 млрд, защото това са фантасмагории", отсече премиерът.

Борисов упрекна и президентът, че обвинява министрите, че са корумпирани.

"В същото време не мога да схвана как при всяка командировка президентът кани министри, те му правят форумите, участват там, прекрасно минават, поне за радост в чужбина не се излагаме, и като дойде тука, казва, че министрите са корумпирани. Като са корумпирани, не ги взимайте, не ги водете", настоя министър-председателят.Борисов припомни и че заради "Апартаментгейт" са си отишли министри, депутати. Той посочи и че ако бъдат установени още нарушения и друг министър ще се раздели с поста си.

"Едни си отиват за изкоп, други гледали картинка, без още да се се произнесли институциите. Коя друга партия прави така, кой друг премиер? Колко си заминаха от ГЕРБ, министър - един, втори, трети, проверява се от прокуратурата и другият министър и ще си отиде, ако има нарушение. Но къде е заровено кучето - да има нов закон за КОНПИ и шефът да се назначава от президента. Като гледах как се гледат Нинова и Иво Христов, стана ясно кой го е писал това", каза още Борисов.

Премиерът каза и че е "за" да се направи анкетна комисия заради скандалите с апартаментите.
"Предложих на депутатите от ГЕРБ да направят анкетни комисии по всички замесени в скандалите. Те да отидат да доказват и в парламента, паралелно с проверката на прокуратурата, НАП, ДАНС и всички институции“, посочи Борисов.  "На Цецка Цачева дори не й позволих да се върне като депутат в парламента, защото си е избрала апартамент на изкоп“, добави той.

Премиерът коментира и думи на Цветан Цветанов, че не се чувства наказан с оставката, защото няма кой да го накаже.

"Да питам Цветан Цветанов как може да каже такова нещо - че няма кой да го накаже. Първо може да ни накаже Господ, после може да ни накажат хората, мога да го накажа и аз. Към моите съм изключително строг", отсече Борисов."

Той отсече и че не е гласувал за избор на европейски прокурор в отговор на въпроса на Корнелия Нинова коя институция е решила България да бъде против Лаура Кьовеши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
14
 
! Отговори
тя преди 5 години
Едно и също , щом го "натисне" Президента и той веднага се оправдава с политика , в случая -Нинова!
152
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Баце да не се сърди на Радев!Да беше предложил за президент що годе прилична личност,а не смехотворната Цецка!Не че щеше да спечели де....
151
0
 
12
 
! Отговори
Х преди 5 години
Направо срамни неща. Вместо да бъдат всички загрижени и съпричастни за колосалната корупция във властта.. Бб се прави на ударен. Гледал как си намигали президента и Нинова и хич не му пука какво става за злоупотребата с власт на неговите хора. Захариева същата. Говори ала бала по БТВ тази сутрин. Тези хора така са се омаяли от властта, че са неадекватни и не виждат около себе си.
150
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Не се напъвайте да разсъждавате.Ще стане,каквото каже началника,когато реши окончателно.Аз каквото можах-направих.Обещах да купя стари фърчила ,още непроизведени и по-малко на брой,на по-висока цена,за разлика от от глупавите гърци. Това,което направи радио Свободна европе беше леко шутче,но дали ще има окончателен шут,ще видим.*** да не се пъне.Всеки друг може да е,но не и тя.
149
3
 
19
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Язък , че тоя беше Главен секретар на МВР!Нищо не свърши Борисов за борба с корупцията , дори стана неин пазител и проводник!Поредната гнила ябълка в това правителство!
148
3
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ и Мешерето преди 5 години
Има поразителна прилика в начина, по който в ГЕРБ се борят с корупцията и начина по който в ромското Мешере се осъждат крадците. В ромското Мешере не съдят никого за това, че е откраднал, а го съдят само ако полицията го е хванала. По същият начин в ГЕРБ Бойко никога не е поискал оставката на някой гербаджия на държавна длъжност за това, че е корумпиран. Той иска оставка само на тези, за които в медиите се разчуе, че са участвали в някоя далавера.А разликата е от небето до земята.
147
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всеки, който не е напълно слабоyмен е ясно, че Гроб е организирана престъпна група, създадена за ограбване на народа.Каквото и да ни говорят мyтpo-милиционерските алчни джентълмени истината е, че не се ли отървем незабавно от услугите им, тази държава няма никакви шансове за съществуване.
146
12
 
5
 
! Отговори
Коментарите преди 5 години
са в стил "цялото президентско воинство".Тъга по минали години на тоталитаризма.( когато за "борците против фашизма"и др'."кадри" всичко бе разрешено, но НИКОЙ не можеше да говори против тях, защото ще бъде "враг на народа".)Така 45 години.Или както Нинова казва"Демокрацията ни отне много".
145
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи герберасите гласували против Лаура Кьовеши. Ето така се борят те с корупцията. Да предложат на нейно място Пламен Георгиев.
144
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, Борисов, подаръкът за Нинова (а дали ще е за нея е друг въпрос) го правите вие самите. Омазахте се до ушите. Щом и послушните медии вече говорят за скандалите, значи влакът е дерайлирал грозно. А ти не смееш да подгониш своите. Само се снишават (по твое указание) белким отшуми и се забрави... И по стар "комунистически" тертип да се продължи с краденето на общото. Това може да ви се признае - царе сте
143
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко пак ЗАБЛУЖДАВА, че в ГЕРБ винаги си отивали замесените в скандали.1. Теменужка след скандалния опит за придобиване на ЧЕЗ си подаде оставката, но ...още е министър2. Бузолаан си подаде оставката ама си е дупетааат. 3. Цвъцко си подаде оставката ама си е зад кулисите шеф на палраментарна група и реален зам бос на партията гроб и организатор на изборите. На никой не е конфискуван нито лев... никой не е аристуван, никой не е в затвора, носят само морална отговорност а тие морал нямат
142
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже коалицията на ГЕРБ, ДПС И ПСЕВДОПАТРИОТИТЕ денонощно се борят с престъпността затова днес гледат законопроект внесен от патриота Александър Шабанов всички които имат разрешения за оръжия да си купят и заглушител към оръжието. Вече като има убийство, тъй като всеки ще може да си има заглушител, за красота наречен в законопроекта супресор, с чужда дума, та така тихинко ще се вършат убийства, ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ И КОМПАНИЯ
141
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ имаха наглостта да променят закона за обществените поръчки и сега в комисиите не е задължително да има юрист. Така далаверите ще ги оправдават с грешки, не били юристи и не знаели.
140
2
 
19
 
! Отговори
ДС преди 5 години
А по ЗОП (закона за обществени поръчки) колко изтичат ?! Може би 50 % от бюджета. Което е 30 милярда. Само че преди 2 години по една медия имаше представители на АБВ, БСП, ГЕРБ, ДПС. Всички представители на горепосочените партии се обедениха около тезата, че по ЗОП не се краде. А той затова е съзададен - легално ограбване на държавта.
139
2
 
12
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
До АнонименНа един съратник на Ленин, Пятаков, дължим следното изключително изречение: Ако партията го изисква, истинският болшевик е готов да повярва, че черното е бяло и бялото е черно. Точно в това се състои тоталитаризмът да кажеш на хората, че черното, което виждат, е бяло и да ги принудиш не само да го повтарят, но накрая и да си повярват
138
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Първо още с влизането си Нинова даде тон, с това, че се крадели по 10 млрд. на година.--------------------------АБЕ НИНОВА ,ТВА ДА НЕ ТИ Е СДС, ТА ДОКАТО С ЕДНАТА РИТАШ МАЧ С ДРУГАТА НАГЪВАШ ФИЛИЯ С МАС...............
137
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Първо още с влизането си Нинова даде тон, с това, че се крадели по 10 млрд. на година."И кое не е вярно? В най-добрия случай е осреднила цифрата. Въобще има ли някой в този форум, който да вярва, че всичко в държавата се води на тотален отчет и не се губят милиарди годишно?
136
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ние отидохме най-добронамерено, защото темата борба с корупцията има навсякъде. Чух обаче преразкази, които не съответстват на истината."Чакай сега малко, Баце. Радев те кани на консултативния съвет за национална сигурност, чиято цел е да се намери генерално решение на проблема с корупцията, която без съмнение владее цялата страна, а от цялата работа ти виждаш някаква предизбоорна нападка и вместо да си включиш мозъка ти минаваш в отбранителна позиция, защитавайки статуквото?
135
5
 
35
 
! Отговори
Тролъ преди 5 години
Подали 6 7 министри оставки!Ама те подават оставки за да Оцелее Бойко Борисов премиерчето!
134
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да говориш, тръгвай из България, докато още я има, да видиш в какво я превърнахте!!! Ако имаш сърце, ще се плачеш и няма да спреш!