Борисов за КСНС: Предложеното от Радев - подарък за Нинова

Премиерът отвърна на нападките
Обновена: 8 апр 2019 23:48 | 8 апр 2019 19:41,
203
Борисов за КСНС: Предложеното от Радев -  подарък за Нинова
Снимка: МС


Премиерът Бойко Борисов отвърна на нападките на соцлидерката Корнелия Нинова и президента Румен Радев след КСНС. По думите му той е отишъл съвсем добронамерено на съвета, тъй като темата с корупция я има навсякъде, но президентът е опитал да направи предизобрен подарък на Нинова.

Борисов обясни и че нямало и как да одобри предложеното становище от президента, тъй като то не отговаряло на реалната ситуация.

Още по темата

По-рано, веднага след КСНС, Нинова обвини, че управляващите бранят статуквото, а президентът призова гражданите да не проявяват търпимост към всичко форми на корупция.

"Ние отидохме най-добронамерено, защото темата борба с корупцията има навсякъде. Чух обаче преразкази, които не съответстват на истината. Това което ни се предложи, вероятно писано от Иво Христов, беше предизборен подарък за Корнелия Нинова. Нямаше как да се одобри това, което пишеше там, а и то не отговаряше на истината. Преразказът не ми хареса, искам да го преразкажа от наша гледна точка", отсече Борисов.

"Първо още с влизането си Нинова даде тон, с това, че се крадели по 10 млрд. на година. Искам да имаме една елементарна аритметика, не алгебра, не стереометрия, не тригонометрия, а елементарна аритметика - капиталовите разходи за миналата година са 3,7 млрд, а тази година са 5,1 млрд. Как ще се откраднати 10 млрд. Откъде взе тази цифра?! Не бих си позволил да кажа, че и те са крали по 10 млрд, защото това са фантасмагории", отсече премиерът.

Борисов упрекна и президентът, че обвинява министрите, че са корумпирани.

"В същото време не мога да схвана как при всяка командировка президентът кани министри, те му правят форумите, участват там, прекрасно минават, поне за радост в чужбина не се излагаме, и като дойде тука, казва, че министрите са корумпирани. Като са корумпирани, не ги взимайте, не ги водете", настоя министър-председателят.Борисов припомни и че заради "Апартаментгейт" са си отишли министри, депутати. Той посочи и че ако бъдат установени още нарушения и друг министър ще се раздели с поста си.

"Едни си отиват за изкоп, други гледали картинка, без още да се се произнесли институциите. Коя друга партия прави така, кой друг премиер? Колко си заминаха от ГЕРБ, министър - един, втори, трети, проверява се от прокуратурата и другият министър и ще си отиде, ако има нарушение. Но къде е заровено кучето - да има нов закон за КОНПИ и шефът да се назначава от президента. Като гледах как се гледат Нинова и Иво Христов, стана ясно кой го е писал това", каза още Борисов.

Премиерът каза и че е "за" да се направи анкетна комисия заради скандалите с апартаментите.
"Предложих на депутатите от ГЕРБ да направят анкетни комисии по всички замесени в скандалите. Те да отидат да доказват и в парламента, паралелно с проверката на прокуратурата, НАП, ДАНС и всички институции“, посочи Борисов.  "На Цецка Цачева дори не й позволих да се върне като депутат в парламента, защото си е избрала апартамент на изкоп“, добави той.

Премиерът коментира и думи на Цветан Цветанов, че не се чувства наказан с оставката, защото няма кой да го накаже.

"Да питам Цветан Цветанов как може да каже такова нещо - че няма кой да го накаже. Първо може да ни накаже Господ, после може да ни накажат хората, мога да го накажа и аз. Към моите съм изключително строг", отсече Борисов."

Той отсече и че не е гласувал за избор на европейски прокурор в отговор на въпроса на Корнелия Нинова коя институция е решила България да бъде против Лаура Кьовеши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
3
 
34
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Колко много асфалт има в БългарияИ апартаменти!
132
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов наказва престъпниците от ГЕРБ като ги праща в `дълга отпуска`. Най-много до ги уволни.
131
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бб: как се били глледали този и онзи, а ти как се гледаше с цацка и цецко, бил ги наказал, да не крадат повече, е това ли ти е наказанието, а откраднатото досега?Ами естествено че ще се иска друг да назначава антикорупционниата комисия и шефа и, вие от герп сами ли ще се разследвате? Е няма такива н..аглеци
130
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от Гроб все по силно мирише на мъ р ша
129
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Гроб все по силно мирише на ***.
128
15
 
3
 
! Отговори
До 131 преди 5 години
Е и после???Пак ли ,,недоносчето" за пореден банкрут,ама истински а не измислен.
127
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
скрий се бре салам хамбургскицецо кривоглавия каза че няма кой да го накажеи да се чудиш и да не се чудиш си ***.рионеткадано и нещастния народ да го е разбрел та да не очаква от тебе нещо да направишпинокио- направо ме е гнус
126
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждам ви се краят, тлъст мошеник
125
4
 
34
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Страх, страх......Нинова се закани, че този път, дойдат ли на власт, ще има осъдени и по затворите.....Тия знаят какви са ги дробили, и има защо да ги е страх....От къде, мислите, висши държавни служители, само на една заплата, без заеми, купуват жилища, макар и евтино, но за стотици хиляди? Всички мълчат за това? и 300 000 да е лева апартамента, при положение, че храниш семейство, ако ще и 3000 лева заплата да получаваш, а жена ти плаща сметките, колко години трябва да пестиш?Корупция навсякъд
124
4
 
31
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
АБЕ НЕ СТАВАТЕ БЕ г-н борисов -МНОГО ХАЙДУКЛЪК БЕ човече!!! ЕЙ НАРОДА НЕ Е *** - ако си решил с *** да правиш оная работа просто няма да стане !!!!
123
3
 
37
 
! Отговори
Даааа преди 5 години
Ей, Еднокнижнико, не разбра ли, че каквото и да правиш, всички вече те отсвирват - България, която ти и шайката ти превърнахте в джунгла, САЩ, Северна Македония, Германия, Франция, Гърция и т.н. Всички са потресени от огромната корупция, от Бай Ганьовската ти простащина , от отвратителната ти сервилност , от мутренското ти его. Дано има провидение за всичките злини, които сътвори.
122
3
 
25
 
! Отговори
друг преди 5 години
тик-Вен-Ум какво се прави на умряла лисица. Нали държи всички служи.., той знае много добре кой от кого колко е взел,кой дал , кой какво купил.. знае и траеи когато се разсмърди е изненадан от година питам герберастите ..кажете за някой успех на ГРЪБ без привкус на далавера?? И друг въпрос..кажете за гербераст читав- който няма нужда от памперсдавам буре вино..е нямам да почерпя с 4 тона суджук. Кога ли ще се махне това ОП-Г-ерб
121
2
 
31
 
! Отговори
Някак си гадно преди 5 години
А на бас, че утре ще излезе друга герберастка кражба. Всеки ден се разбира за поредната герберастка кражба. Нямат спирка герберастите.
120
22
 
2
 
! Отговори
//* преди 5 години
Как е възможно да са толкова елементарни тpoлoвeтe на Кутев?Толкова ли са ниско платени?
119
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко подаръка получи от Плевелиев, а колко подаръци беше поръчал на Цецка Дрангова?
118
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подаръците ги правите вие с ламтежа си за евтини апартаменти с недоказани средства. Всяка седмица творите гаф след гаф. Писна ни от лъжите ви и на изборите ще си проличи.
117
1
 
7
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...ami Peevski ...ami Dogan...ami agent Zidarov , Tsatsarov , Kornelia ,Kostov I segashni I predishni.vsichki sa maskarii...vsichki !!! Edin mi pokajete deto ne e !!! Za tova govori prezidenta !!!
116
6
 
21
 
! Отговори
Този е преди 5 години
Много *** човек.
115
7
 
19
 
! Отговори
третокласник преди 5 години
Гусин Бориисов спасиба голямо и тука всичките сме парле ву франсе, за интелектуалния напън, но кат видя камери пред себе си и пак я забатачи. Разбра се само. че Нинова и Христов са се споглеждали и вдигаш кръвно от Орешарски.
114
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото човек сам си направи,никой не може да му направи.Затънахте в тинята и с двата крака и не виждам как ще се измъкнете от там.