БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?

Обществото разделено в оценките си за това решение, сочи анкета на Dnes.bg
Обновена: 9 апр 2019 11:43 | 9 апр 2019 11:30, Красимир Ангелов
231
БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От близо месец и половина най-голямата опозиционна сила в НС – БСП, бойкотира работата на парламента. Причините за това станаха промените в изборното законодателство, както и ниският рейтинг на институцията. Решението бе взето с 74 души "за“, 33-ма "въздържали се" и трима "против" по време на Национален съвет на партията на 17 февруари.

Още по темата
Напускането на социалистите доведе до проблем с кворума, който на този етап е твърде крехък. Въпреки това обаче парламентът успява да работи и без БСП. Мнозина прозряха в поведението на партията на Корнелия Нинова предизборен ход преди вота за европарламент, а други подкрепиха решението на социалистите.

Трябва ли БСП да се завърне в парламента? С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която този път гласуваха 3716 души.

Резултатите сочат, че оценката за решението на БСП полялизира обществото. 17% от отговорилите са категорични, че опозиционната партия трябва да се завърне в Народното събрание, защото претенциите им са неоснователни. На обратното мнение са 22% от анкетираните, които смятат, че социалистите имат пълно право да не участват в работата на законодателния орган.

Други 7% отчитат, че БСП има основание за претенции към работата на парламента, но въпреки това трябва да се завърне в пленарната зала, защото там тече дебат и се коват законите на страната.

Цели 28% от хората пък отчитат, че НС отдавна е със сринат рейтинг, така че дали някоя партия бойкотира работата му или не няма голямо значение. За други 16% пък в случилото се няма нищо кой знае колко скандално, а е просто част от предизборната компания.

Последните 9% от анкетираните пък признават, че темата изобщо не ги вълнува и не се интересуват от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Няма мандри,пич.Всичко е пустош.Трябва да се пасе трева
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много ми дреме за парла-мента.
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов трябва да си осигури кворум ... и го прави. После обаче тези партийки да не се опитват да се изкарват, че не са от управляващата клика
6
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кажете на бате си Боко, че много се излага напоследък.Не че 10 години не го правеше.Ама вече мина всички граници на приличието.
5
7
 
17
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
А защо трябва да храним габриелевото Жан Едуардче?!
4
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да ходят в гората. там гласа им ще се чува из мандрите.
3
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социалистите са по кражбите не и по работата, дайте им властта и гледайте за какво става въпрос
2
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се,че са прави.Досега в парламента винаги става това,което каже ББ.Дори парламентарната му група няма самостоятелно мислене.Нито едно разумно предложение на БСП не е прието.Тогава защо трябва да са там?
1
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено те не обичат да работят