БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?

Обществото разделено в оценките си за това решение, сочи анкета на Dnes.bg
Обновена: 9 апр 2019 11:43 | 9 апр 2019 11:30, Красимир Ангелов
231
БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От близо месец и половина най-голямата опозиционна сила в НС – БСП, бойкотира работата на парламента. Причините за това станаха промените в изборното законодателство, както и ниският рейтинг на институцията. Решението бе взето с 74 души "за“, 33-ма "въздържали се" и трима "против" по време на Национален съвет на партията на 17 февруари.

Още по темата
Напускането на социалистите доведе до проблем с кворума, който на този етап е твърде крехък. Въпреки това обаче парламентът успява да работи и без БСП. Мнозина прозряха в поведението на партията на Корнелия Нинова предизборен ход преди вота за европарламент, а други подкрепиха решението на социалистите.

Трябва ли БСП да се завърне в парламента? С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която този път гласуваха 3716 души.

Резултатите сочат, че оценката за решението на БСП полялизира обществото. 17% от отговорилите са категорични, че опозиционната партия трябва да се завърне в Народното събрание, защото претенциите им са неоснователни. На обратното мнение са 22% от анкетираните, които смятат, че социалистите имат пълно право да не участват в работата на законодателния орган.

Други 7% отчитат, че БСП има основание за претенции към работата на парламента, но въпреки това трябва да се завърне в пленарната зала, защото там тече дебат и се коват законите на страната.

Цели 28% от хората пък отчитат, че НС отдавна е със сринат рейтинг, така че дали някоя партия бойкотира работата му или не няма голямо значение. За други 16% пък в случилото се няма нищо кой знае колко скандално, а е просто част от предизборната компания.

Последните 9% от анкетираните пък признават, че темата изобщо не ги вълнува и не се интересуват от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бсп - да се саморазпуснат това е логичния избор.
188
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До Игнат РаденковДругарю, почвай да бегаш от тук бате! Нещо много си се объркал!
187
1
 
3
 
! Отговори
Горуня преди 5 години
На Игнат Раденков му беше добре по време на социализма. Герои на социалистическия труд, че и два пъти. За всяко геройство му се полагаше по 500 лева суха пара. За него нямаше ред за лека кола, апартамент, телевизор и всички благинки, които се полагаха на социалистическата върхушка. А тези, дето ги изброи да застанат до Левски и Ботев са директно за затвора, начело с недоклатената лизачка на топките на шефа на КТБ - Цветан Василев.
186
0
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 5 години
До Анонимен 177 Как си представяш България президентска република с президент като Радев ? Право в Евразия.
185
6
 
1
 
! Отговори
Игнат Раденков преди 5 години
Четете писмото на Игнат Раденков, и ако все още се чувстваме нормални и мислим, че има държава, трябва да посетим психиатър - Чудовищна Корупция разкрива този човек, и той трябва да е Главният Прокурор на РБ.След като прочетох писмото отричах, не вярвах, бях потресен, ужасен, повдигаше ми се от Октоподът завладял БГ. Иванчева, Диков, Раденков, Е. Йончева тези хора трябва да седят до потретите на Левски и Ботев.БГ иска проверка на качеството на всички магистрали, няма да умираме по пътищата!
184
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога вече Бесни Стари Пенсии
183
2
 
2
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
Едните подават оставки че не са декларирали на колко са взели реално апартаментите, другите перат пари и оглавяват листата за евродепутати. Най-смешни са Бюреков Радан дето обричат транспортния бранш на фалит и завземане от чужди превозвачи уж за доброто на шофьорите. Опитомените патриоти за тях нямам думи. Пак ще се избира по-малкото зло. Иначе троловете правят яко купчинки от стотинки щото те толкова вземат за да заглушат каквато и да е кореспонденция във форумите между истинските коментари.
182
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 184Вярваш ли си? Защото половината БСП и половината ГЕРБ са участници в едни и същи фирми и са си разпределили едни и същи постове. Да си видял, акули да се ядът едни други?
181
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Това, че някой не си върши работата и е отвратиелен човек не е извинение, всички да са такива.
180
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йееее, ама не сме на по 12 години и още помни и "тяхното време". Когато беше триглавата ламя, беше съъъъъщата простотия. Престъоност, безхаберие, рушвети и незнам си какво. Все едно, да имам да избирам, да остана тигана за пържене или да скоча в жарта ...
179
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Даниел,тиквата и неговите герберасти,върнаха ли заплатите си,като през 2014г.цяла година не влизаха на заседания,че сега искаш бсп да връщат заплатите си,асансьорчиков го доказа,че герберите комунисти,са по-големи крадци от бсепарите,те нямат,още асансьорчиков.
178
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ да връщат откраднатото включително и апартамента на Цецо крадецо
177
6
 
6
 
! Отговори
Даниел преди 5 години
Да връщат заплатите
176
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре да ги избесят герберастите отколкото да хабят пари за куршуми или да ги издържаме в затвора
175
8
 
10
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 5 години
Братя българи,така кактоРумен Радев смаза като въшка онази гнида Цеца,по същия начин да унищожим герберастката напаст по-опасна и от СПИН...
174
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чесно казано незнам кое е по добре Ако изберем герб няма никакъв шанс да вкарат бсп бoклуцитe в затвораАко изберем бсп бoклуцитe такава ще я свършат че жална и мама на България но поне след първата зима ще можем да ги линчуваме по площадите И веднъж за винаги да разкараме червения крадлив цирeй
173
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мястото на бсп е в ЗАТВОРА
172
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и Народа ще отсвири червените мaймуни на изборите
171
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастите убиха буквално стотици хиляди....особено геноцида над пенсионерите..а в същото време се ширят в луксозни апартаменти за без пари особено наглия Цветанов....БОГ да го накаже... БОГвижда всичко. и ще помогне на изборите да прогоним гадните герберасти
170
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите отнеха от българина, като му забраниха християнството - вярата на бащите му. По този начин му унищожиха морала, и го превърнаха в материален и дезориентиран индивид. Аморфна маса като пластелин, лесен за месене и манипулиране.