БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?

Обществото разделено в оценките си за това решение, сочи анкета на Dnes.bg
Обновена: 9 апр 2019 11:43 | 9 апр 2019 11:30, Красимир Ангелов
231
БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От близо месец и половина най-голямата опозиционна сила в НС – БСП, бойкотира работата на парламента. Причините за това станаха промените в изборното законодателство, както и ниският рейтинг на институцията. Решението бе взето с 74 души "за“, 33-ма "въздържали се" и трима "против" по време на Национален съвет на партията на 17 февруари.

Още по темата
Напускането на социалистите доведе до проблем с кворума, който на този етап е твърде крехък. Въпреки това обаче парламентът успява да работи и без БСП. Мнозина прозряха в поведението на партията на Корнелия Нинова предизборен ход преди вота за европарламент, а други подкрепиха решението на социалистите.

Трябва ли БСП да се завърне в парламента? С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която този път гласуваха 3716 души.

Резултатите сочат, че оценката за решението на БСП полялизира обществото. 17% от отговорилите са категорични, че опозиционната партия трябва да се завърне в Народното събрание, защото претенциите им са неоснователни. На обратното мнение са 22% от анкетираните, които смятат, че социалистите имат пълно право да не участват в работата на законодателния орган.

Други 7% отчитат, че БСП има основание за претенции към работата на парламента, но въпреки това трябва да се завърне в пленарната зала, защото там тече дебат и се коват законите на страната.

Цели 28% от хората пък отчитат, че НС отдавна е със сринат рейтинг, така че дали някоя партия бойкотира работата му или не няма голямо значение. За други 16% пък в случилото се няма нищо кой знае колко скандално, а е просто част от предизборната компания.

Последните 9% от анкетираните пък признават, че темата изобщо не ги вълнува и не се интересуват от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
14
 
7
 
! Отговори
Ами така е.. преди 5 години
Да лежиш, по цял ден да пърдиш и да даваш акъл от пресконференции, е много демократично и комунистино.Хеле па и да взимаш по 1000-лв/мес. Плюс това върховно и съвсем социалистически.Те--затова се борят Другарите.... Ха, ха, ха, аааааа
28
7
 
7
 
! Отговори
матриал преди 5 години
Навремето първо гласувах за БКП,после за БСП,после за СДС,после за ОДС,после за НДСВ,а вече няколко пъти и за ГЕРБ,и пак ще гласувам за ГЕРБ,и така до края на света,за да могат внуците ми след около 25 години и те да изживеят моите незабравими емоции,когато скачахме и викахме койт не скача е червен и 45 години стигат ....Тъкмо и ББ ще е на годинките на тато,когато сдаде властта.А внуците ще викат почти същото 45 години стигат... и койт не скача е син,а пък новите ще бъдат розови(дженд)
27
6
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Абсолютно прави са БСП да не влизат в този пропаднал парламент. Иначе стават съучастник в престъпленията на управляващите.
26
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милионерите от БСП не са свикнали да работят - те само усвояват
25
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В парламента друго освен комунисти няма!
24
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите не работят, ге само могат да дават акъл на работещите
23
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък то в Парламента само комунисти - от най-гадните.
22
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо в любимия Сибир да заминат, на българите ще им съмне.
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата е сбъркана.Правосъдието не е независимо .Докато това не се промени,всичко е безмислено и общи приказки.Другото е бунт,оръжие и пата кюта.Но българинът не го търси за такива работи.Той се надява на помощ от Космоса.
20
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствената работа на БСП е да саботира държавата и да държи българите бедни.Ако се проследи историята на БСП се вижда точно това.
19
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да работят да не са луди, те заплатите им вървят и така
18
7
 
23
 
! Отговори
F преди 5 години
Тук някой вика БСП не обичали да работят, а ГЕРБ ПЪК ДА НЕ СА СЕ РАЗРАБОТИЛИ? То не бяха суджуци, кумове, рода и т.н Във Варна една инфраструктура не могат да оправят цяла петилетка, а изразходваните пари са за три такива! А радвайте се на душманите, щом са ви толкова мили - после сами ще търсите как да ги махнете!
17
16
 
9
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Каскетите са абсолютно безполезни, така че дали са в парламента или не - все тая. А иначе си е чиста предизборна кампания. И целта им не е да спечелят, а пак да са втори, но с повече. Така си мислят, че ще могат да извиват ръце и да влачат.
16
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривай парламата!
15
6
 
10
 
! Отговори
парламент преди 5 години
С председател Пекинската Патица,и депутати като Пудела,Корнелия или Главчев е напълно компрометиран и безсмислен!Това,че едните комунисти са си излезли не променя нищо,тъй като третия им отбор от милиционери е там.
14
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов упорито и последователно си осигурява отвращението на хората.Само като му видят брадясалата мутра им стига.
13
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че защо да се връщат, даже не разбирам защо ни е парламент?Каквото каже Борисов това гласуват в парламента. Даже стават смешни когато се запънат за нещо, а после бащицата си промени мнението. И трябва да се слушка, че иначе няма място в листите за непослушковци.
12
4
 
1
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 5 години
Спрял си колата пред гаража да се пробва да дразни господине ми можете да си пиете хапчетата срамно е че системата вие допуснала какъв пример давате в това общество не знам но сте срам за полицията в град Ловеч от години
11
4
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Я пак си вижте собствената анкета и не пишете глупости над 50% от хората одобряват напускането на дупетатника, така обществото изобщо не е разделено както вие интерпретирате нещата.
10
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички социалисти са милионери но не от бизнес за заплати не бачкат, ще се задействат ака им дадем власт.