Цветан Цветанов - нещатен сътрудник в НС?! Борисов: Глупост!

Премиерът свърза напрежението в Габрово с наближаващите избори
Обновена: 11 апр 2019 13:39 | 11 апр 2019 13:27,
188
Цветан Цветанов - нещатен сътрудник в НС?! Борисов: Глупост!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов определи като глупост връщането на Цветан Цветанов в парламента като нещатен сътрудник.

Още по темата

По-рано стана ясно, че въпреки скандала "Апартаментгейт", заради който подаде оставка като депутат, Цветанов е станал нещатен сътрудник на парламентарната група на ГЕРБ. Според Даниела Дариткова, която го наследи в НС, е нормално зам.-председателят на партията Цветан Цветанов да има възможност да посещава заседанията на групата.

"Какво значи съветник? Не съм чул, че е консултант. Не знам за какво му е. Не може да напуснеш като шеф на парламентарна група и депутат, и след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решението. Бих го нарекъл глупост. Ако иска да ги съветва в парламента, може да си ги съветва и без договор", отсече Борисов пред български журналисти в Брюксел.

Той подчерта, че веднага ще говори по въпроса с Цветанов.

"Понеже е убеден в своята невинност, още не може да схване в каква ситуация се е поставил и оттам идват всичките тези неща", продължи премиерът.

Бойко Борисов коментира и темата с оставките от последните дни и намеците на Валери Симеонов. По думите му за всеки може да се извади каквото и да било и да се интерпретира.

"От 6-7 кандидати за министри или зам.-министри, в момента, в който се спра на него, на другия ден пристига и казва: „Знаеш ли, че майка ми или баща ми, или кака ми е направила една сделка, дали няма да се разгледа по оня начин“, даде пример министър-председателят.

"От целия спектър политици, които в момента виждам в България, а и тези, които дават заявка да стават такива, не знам за кой не може да се изкара, каквото и да било и да се интерпретира в зависимост от това коя агенция го прави. До 26 май ще е така", каза още Борисов.

Премиерът съобщи, че е възложил на министъра на финансите да проучи европейския опит по въпроса с оценката на стойността на имотите. Ако имахме ясен отговор за данъчни и пазарни оценки, нямаше да го има въпросът. Кога е въведена данъчната оценка, какво значи данъчна и пазарна оценка, попита той. Би могло да има политически дебат, трябва ли изобщо да има данъчна оценка, кой определя пазарната цена, предложи премиерът.

По повод напрежението в Габрово заради побоя над продавач в магазин от трима роми премиерът отчете, че наближават евроизборите.

"Има ли избори, веднага се издига етническото напрежение и се търсят подобни прояви. Помня предишните избори и това, което направиха с мигрантите. Това е тема, даваща възможност на много политически формации да се закачат за нея", припомни той.

Той посочи, че на място са вицепремиерът Томислав Дончев и вътрешният министър Младен Маринов и се взимат всички мерки, за да се запази спокойствието.

"Ще изчакам мерките на тримата и тогава ще ги коментирам. Надявам се тези виновни лица, независимо от какъв произход са, те са български граждани, да си понесат наказанието“, заяви премиерът.

Борисов коментира и решението да се отложи Brexit до 31 октомври.

"Този по-дълъг срок означава, че Великобритания остава с пълните си права в ЕС и трябва да проведе европейски избори", обясни той.

"Brexit без сделка е възможно най-лошото нещо, тъй като има много наши сънародници във Великобритания. Положихме огромни усилия това да не се случи“, каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
16
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До реалистреалистеее Воста(та)вка на тебе! Миришеш отдалече на долен ***..
57
3
 
32
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Тия окрадоха за 10 години еврофондовете, станаха милионери и милиардери, и сега се чудят как да сдадат властта.И понеже реална опозиция няма, която стиснали, сега един друг се карат белким тоя заспал народ ги смени на изборите.... А, разследване ?А, съд ?А, затвор ?Или си мислят, че така ще им се размине ? ..
56
2
 
30
 
! Отговори
SUPEREXPERT преди 5 години
ОТ НЕЩАТЕН СЪТРУДНИК НА ДС.ДО НЕЩАТЕН СЪТРУДНИК НА НС.ЩО Е ТО?
55
3
 
33
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Това, което е казал става за баламосване на Гербавия материал, но не и трезво мислещи човек. Оставка !!!
54
0
 
27
 
! Отговори
ехе преди 5 години
Човек, който е начело на държавата толкова години, непрекъснато говори за пазарна икономика и да не знае що е то ПАЗАРНА ЦЕНА!?!? Е какво още да се коментира? Редно е финансовият му министър да го ограмоти и да не говори глупости. Какъв европейски опит с оценката на имотите ще проучи това " кадърно" момче? За 1 година дали ще може да проучи? НЕ, това не е истина! Но за жалост Е!
53
0
 
15
 
! Отговори
Луксус Махтс Фрай преди 5 години
Да пази автентичния читател на книгата за ВитаеТуто защото:вчера Фалкона, днеска Балона утре от БалконаЦвюрерът унд ди Абенд дес ланге ножен вурде абгекомен
52
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо от партията го изгони по голям наглец в политиката от този няма
51
1
 
45
 
! Отговори
Ева преди 5 години
Артекс и сие поръчаха Иванчева а Цецо е изпълнителят ... но нали знаете ,че всичко се връща
50
1
 
41
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 5 години
Държавата ще се оправи , когато ББ и ЦЦ увиснат с главите на долу от терасата на Цвъковия апартамент от 308 квадрата.Всички сделки с недвижими имоти на властимащите трябва да се обявят за незаконни и имотите да се конфискуват.Както и на техните семейства и близки /бащи ,майки и кумове/ ,сметки в чужбина и имоти там , офшорки и т.н.Чак тогава нещата ще потръгнат.Всичко останало е "мижи да те лажем" по гербаджийски.
49
1
 
41
 
! Отговори
ха,ха преди 5 години
И на това ако не му се вика разпад,здраве му кажи!Нещо напоследък Баце все по-често трябва да влиза в професията си на пожарникар.Така е Баце,в човешкия живот има изкачвания по една стълба,има и падения.От стълба да паднеш мноооого боли,особено от върха.
48
0
 
40
 
! Отговори
читател преди 5 години
Пълни ***! Ако иска да се среща с парламентарната група / по думите на докторицата/ си има централа на партията. Да се срещат там. Другото е върховна наглост. ДОКОГА?
47
0
 
23
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Те да не започнат да се стрелят само ..... Цеетанов е заминал
46
1
 
24
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
"Ние сме на всеки километър...и така до края на света!"
45
1
 
45
 
! Отговори
питам се преди 5 години
Чудя се и се мая, да не би Цветанов да е купил и парламента, че да иска да е там?!Да не би НС да му се явява N-тия поред апартамент (имот)?!?
44
2
 
34
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Не е глупост, а алчност и жажда за власт, които активизират присъщото еврейско лукавство;)))
43
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
боко тиквата вече не се крие, че е кремъски агент! червените конци прозират из-под ризата! но червени, НЕ означава леви ... а по-скоро кафяви!
42
33
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Корнелия си е купила апартамента за едва 100 евро кв. метър
41
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За последните десет години при управлението на Гроб евакуораха над 2 млн. Българи зад граница и после не били виновни.
40
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До реалистАз пък имам апартамент,който е купен за цена 90 лв.за квадратен метър! Е верно,че го е купил баща ми през далечната 1970г.,ама кво от туй!Като ще си ги мерим ония работи.....
39
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А днес куклата на конци - Дариткова се опитва да замаже положението с "нещатния сътрудник" - кукловода си Цветанов