Симеонов с нови имотни загадки: Кой министър живее в лукс в Бистрица?

Лидерът на НФСБ с поредни атаки за "Апартаментгейт"
Обновена: 11 апр 2019 12:21 | 11 апр 2019 12:20, Камелия Цветанова
123
Симеонов с нови имотни загадки: Кой министър живее в лукс в Бистрица?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ново разкритие за злоупотреба на министър от кабинета "Борисов 3" направи лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Действащ министър с доста крупни имоти - 3 големи апартамента в София, се оказва, че не живее там, а другаде, той е длъжен да го декларира по закона за противодействие на корупцията, но не го е направил", обвини Симеонов, но отказа да посочи името на въпросния министър.

Още по темата

Вероятно става въпрос отново за министъра на туризма Николина Ангелкова, за която се появиха публикации в медиите, че живее в луксозна къща в Бистрица.

Въпреки че Симеонов отказа да я назове, той обясни, че става въпрос за луксозен имот, който с години се обитава.

Лидерът на НФСБ смята, че неговите депутати още днес ще подадат сигнал до комисията за незаконното придобитото имущество за проверка на кого е този имот.

"Той е в Бистрица на улица "Липа", каза Симеонов.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество вече започна проверка по сигналите за закупените жилища от Николина Ангелкова, но според него има ново обстоятелство и заради това се налага да бъде подаден нов сигнал.

А за проверката, която прокуратурата възложи на Антикорупционна комисия заради имоти, купени от "СКАТ" ООД, когато той е ръководил дружеството, Симеонов отсече, че е бил проверяван много пъти и нарушения не са били открити.

"Когато разбера кой е подал сигнала, ще съдя този мъж или жена", закани се той.

Лидерът на НФСБ отсече, че той няма имоти, но "СКАТ" ООД има десетки.

"Това са клевети и лъжи, които вървят от десетина години и съм поосъдил няколко клеветника и един вестник. Прокуратурата има право да провери, но ще удари на камък", отсече той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
19
 
! Отговори
ЛЛ преди 5 години
Далавери копае дъното всеки един ден! Защо не изкара това инфо по-рано? Примерно преди година? Или тогава не ти е било изгодно?
66
0
 
36
 
! Отговори
Трудовакъ, до № 69 преди 5 години
Не е незаконно да станеш богат. Незаконно е незаконно да станеш богат. Не е незаконно Бил Гейтс да има 5-6 апартамента. Незаконно човек, който е получавал само държавна или общинска заплата да има 5-6 апартамента (лукс изпълнение, лукс квадратура и в скъпа локация) - математиката не излиза, а тя е точна наука!
65
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
например един зам-министър подаде оставка сега, заради това лице България плати 1,2 млр лева неустоики за реакторите.Въпросът е че след оставката нищо не следва и всичко се замита.Затова ще има нагли политици за които сме матриал и ще ни говорят за морал на килогарм
64
0
 
33
 
! Отговори
до 69 преди 5 години
какъв соц какви репресии ви се привиждат.Чиновници на заплата -официално обявена не могат дори по данъчна оценка да си купят тези имоти.Откъде ги имат обаче.От лобизъм и още нещо.Как се прецаква държава-нагледен пример.Въпросът е къде са били данъчни и служби в момента на придобиването, та се разбира чак сега като скандал и някой умело го управлява
63
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соца се завръща със страшна сила. Отново е неморално и даже незаконно да си богат и да имаш повече от една панелка. Добре че не живея вече в България.Американската мечта е да стана богат като онези милионери Българската мечта е онези милионери да станат бедни като менПосле се чудите що сте бедни и защо до българския казан няма дявол да ви пази да не излязете от казана.
62
18
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Хайде вече да оставим апартаментите и да започваме с Техноимпекс, Пловдиския панаир, Булгартабак, ЦУМ, стотиците ветро и слънчеви централи, банки от рода на КТБ...
61
0
 
9
 
! Отговори
тя преди 5 години
Браво Монка , давай нататък ---
60
17
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
След три дни ще видите истинска гладиаторска битка между освирепели, гладни хиени... - *** няма да включи в листите Сергей Станишев... - хайде, и ние да погледаме сеир...
59
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе къде изчезнаха Лилето и Деса острието ? Скриха се сигурно в панелните си гарсониери .
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А-ха, а кой задава много въпроси без да дава отговори?Май вече е ясно кой е Пенчо Питанката в това правителство!Направете най-накрая едно Министерство на нудизма и му го дайте!
57
4
 
38
 
! Отговори
тя преди 5 години
Ако в друга държава се разкрият подобни престъпления на власт имащите ще излезе на улицата целият народ и ще ги измете с ритници !
56
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тез апартаменти , това са дребни суми ! Кажете къде изнесоха парите ? Милиони та Милиарди в офшорки ! вчера един икономист го каза по тв ,ама кой да слуша ? - най-бедната държава изнася най-много Кеш капитал .
55
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На някой ще му стане ли по топло,ако комуната, начело с Нинова се върне? Те па са вързали и цъфнали!
54
0
 
26
 
! Отговори
тя преди 5 години
А , така , вадете си кирливите ризи , всички сте за затвора !
53
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краде се, лъже се,*** се в България! Защото позволяваме цялостно като народ! Така ни научи БКП-то!
52
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите ни научиха да крадем,за да оцеляваме! Там е истината! И оттогава та до сега! Няма държава с толкова червени мутри в ЕС!
51
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кокошкарски истории! И кой точно в България е коректен? Пенсионерите! Може би повечето!
50
4
 
41
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Николинка Ангелкова е крала чрез фирмите на баща си.Над 28 милиона е прибрала тази вещи.ца.Делян Добрев пък плащал наем на майка си.Влади Горанов обитава имот за милиони безплатно.Цвъко сменя апартаментите на тъщата за три пъти по-скъпи.Ама и Валерко Симеонов има имоти за десетки милиони , придобити от калпавата му кабеларка Скат , която до днешен не плаща нито такси ,нито данъци ,нито права.ВСИЧКИ СА ЗА ЗАТВОРА. И СИМЕОНОВ СЪЩО.
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !!!Никакъв кораб не потъва. Всички са стабилни.
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОТашко Ерменко@, сега на топа на устата е ГЕРБ, като дойдеу БСП на власт, тогава ще мислим за тях.Така че си гледай работата, ако въобще имаш такава. За днес суджуците свършиха.