Борисов vs Радев, но в боя падат само родните военни

"Превратът" на Борисов е изкаран от контекст, смятат експерти
23 апр 2019 13:00,
233

Нов залп по генералски. Държавният глава Румен Радев и премиерът Бойко Борисов си размениха остри реплики. Задочната словесна престрелка дойде след изказване на Борисов, че президентът призовава генералите в България към действие, което приличало на военен преврат. Президентът отговори - не Българската армия, а политици и институции са заплаха за демокрацията у нас.
Още по темата

Използват ли се родните военни в предизборната реторика?

"Когато бивши генерали навлязат в политиката, отношението към тях не бива да бъде като към генерали. Очевидно е, че в случая наблюдаваме извадени от контекста думи и твърде много преекспониране от страна на медиите, посредством което се създава усещането за подготовката на военен преврат. А на практика подобен дебат е напълно излишен", коментира в студиото на "България сутрин" ген. Съби Събев от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".

По думите му обаче президентът трябвало да избягва да се намесва в предизборните скандали, тъй като не това е неговата основна роля.

"Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията и като такъв да търси диалог и с парламентарно представените, и с извън парламентарно представените партии", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев изрази мнение, че подобни реплики били неадекватни.

"Думите на премиера Борисов пък изобщо не са насочени към обществото, нито към анализаторите или към политическите генерали. Те са насочени изцяло към преките избиратели на ГЕРБ. Или с други думи, министър-председателят им казва, че ако се случи същото, на което станахме свидетели по време на президентските избори, т.е. не му бъде гласувано доверие, ще има последици", отсече Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28А на зеления чорап му пишат речите, само дето той не може даже и да ги прочете като хората.
95
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Външният ни дълг не е 30 млрд , не лъжи!
94
9
 
22
 
! Отговори
Покана преди 5 години
Бойко, бай Ставри съм. От централния. В края на месец май ще се видим. Вземи със себе си и Цецо асансьора, и Пацо Терасата, и Цецка с дупката и Веждито с многото имоти. Да. Пропуснах. И Делян Добрев вземи със себе си. Абе за по сигурно, я вземи всички министри, зам. министри и герберастки депутати. Вземи със себе си и герберастките кметове, че и при тях е една........ .
93
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще пътуват герберските чиновници.Аз ще ловя жаби край Банкя.Бутчетата стават за храна.
92
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 102НАПРОТИВ. Ти бъркаш. Спиш
91
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още малко и "бедният" народ ще се запъти към Гърция, опашката от автомобили ще започва от Дупница, само гледайте.
90
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако политиците ги беше грижа как живее Българският народ, поне наполовина колкото кокала и властта... Вече и покрай изборите не го коментират. Народа да си гине извън обективите, да не ни разваля имиджа.
89
8
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
БОКО Е САМОЗАБРАВИЛ СЕ МАФИОТ !!!
88
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за какво зове Радев, но знам, че най-простият министър-председател, който някога е управлявал България, се казва Бойко Методиев Борисов. А казват, че Живков бил ***, а?! Ами той е направо планина пред еднокнижника Борисов.
87
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако Борисов направи преврат след като загуби изборите,ще има контрапреврат и танковете и самолетите на Радев ще смажат преврата на Борисов
86
19
 
10
 
! Отговори
Реставратор преди 5 години
Както казах Радев няма до сега изказване в което да похвалил за нещо България.Радев няма изказване с което да е похвалил с нещо и Народа, а го приема за умрял.Но за сметка на това има изказвания в които хвали жена си, хвали баща си, хвали секретарите си и не само, че ги хвали, но и лобира за тях !Какво добро може България да очаква от такъв Президент !?...народе ????
85
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата е обикновена корумпирана мутра!Да изчезва ме съсипа живота на милиони българи!
84
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименРадев да иска помощ от братушките ..............Ей, ***, нали те му дърпат конците. Малко ли е ??? Я марш в Сибир, не - може би Северна Корея по ще ти допадне. Бунак
83
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега като загубите изборите пак ли ще изкарате танковете като при Петър Младенов.
82
8
 
30
 
! Отговори
Даскала преди 5 години
Разбирам го Борисов , черно МУ е пред очите , точно преди изборите , приятелите Му от Запада ги цапнаха от "Свободна Европа"!Не плачи Бойко , ред ти е , но не излизай пооцапан пред хората вече , ставаш за резил , достойнство нямаш ли ?
81
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33 000 000 000 ЕВРО33 000 000 000 ЕВРО ВЪНШЕН ДЪЛГ НЕЗНАМ КОИ ПАДА И КОИ КРАДЕ-Крадат милиарди,а пенсионерите умират от глад или се самоубиват от безизходица,банди крадат спестяванията им за черни дни,от залъка им,докато мафиотите си пълнят гушите,къде са 16 милиарда ограбени от данъците на хората,имам чувството,че тези не са добре,готови да срутят страната,да умират хора или тънат в мизерия,да угажда на мафиотите и олигарсите,но да е на власт,не мога да им схвана логиката
80
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До !!разликата между президента Румен Радев и Борисов от групировката СИК ??Радев е българин, а Борисов - страхливец ,............радев е патерица на корни и *** на решетката. Срам за българите.
79
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дела трябват..дела!Военни и танкове да изгонят Шайката и да съборят палатите им!
78
6
 
9
 
! Отговори
Мима преди 5 години
Мнозина слагат знак на равенство между военни и полицаи. А общото е само, че ходят с униформи. Полицаите при всичките им безпорни кусури все пак вършат ежедневно някаква реална работа. Военните /и слава Богу/ повече от 70 години се занимават сами със себе си. Та, то е все едно да сравняваш един опитен, макар и понякога безпардонен любовник с девствен онанист. Военните са много далеч от реалноста и опитите за импрегнирането им в цивилни професии, често са гротестни.
77
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То групировката СИК я създадохте вие от БСП.