Борисов поема случая с УНСС, мастита визита в университета утре

МС отпусна пари за заплати на свещениците
Обновена: 24 апр 2019 11:06 | 24 апр 2019 11:03, Веселина Йорданова
158
Борисов поема случая с УНСС, мастита визита в университета утре
Снимка: архив "Булфото"

Премиерът Бойко Борисов ще посети утре УНСС, където ще обсъди с ръководството на университета казуса с новия корпус. Това стана ясно от думите му в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата

С премиера ще бъдат представители на МРРБ, МФ и МОН. Вчера от ВУЗ-а обявиха, че ако не получат обещани пари от държавата за корпуса, ще изпаднат в неплатежоспособност. От финансовото министерство обаче им отговориха, че първо трябва да усвоят средствата, които идват от Европа по проекта.

"Говорих с образователния министър. Надявам се на мъдрото му решение. В противен случай проектът ще бъде прекратен. Що за пример даваме на възпитаниците ни? От 2017 г. изпращаме писма към правителството и нямаме нито един отговор. Не споделям разбирането, че за да се реши един проблем в държавата, трябва да се вдига шум. Разчитахме, че въпросът ще бъде решен. Не може финансов министър да подпише договор, че ще изплаща милиони на година и да не ги изплати", подчерта ректорът на УНСС проф. Стати Статев по-рано пред Bulgaria ON AIR.

Министерският съвет гласува днес приоритетно допълнителни пари за вероизповеданията. "Днес на Велика сряда, както поехме ангажимент към Синода, към свещениците, да си получат заплатите", разясни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
32
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Това е дежурния пиар.Спира ББ парите за нещо без значение какво,магистрала,ВУЗ,болница и т.н. и чака да писнат за пари,да протестират,след което отива с телевизия задължително и заявява,че ще даде пари.Изтъркаха се номерата вече.
104
0
 
23
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До Чавдарка БойчеваА при нас клозета на двора у съседите се е запушил, като мирише адски! Г-н ББ може ли като пожарникар да го отпуши лично?
103
1
 
31
 
! Отговори
Чавдарка Бойчева преди 5 години
Уважаеми господин Борисов, съседът ми от горния етаж ме наводни откъм банята и на настойчивите ми опити да го накарам да си ремонтира сифона ме отпратикъм Вас за съдействие, за което наистина Ви моля да ме посетите и да решите въпроса с наводнената ми баня. Разчитам единствено на Вас господин Борисов!
102
1
 
20
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Борисов поема случая с УНСС, мастита визита в университета утре------------------За кого става въпрос? Кой е този мастит?- ББ фалира държавата сега ще влиза в УНСС, ли? както при КТБ влязоха след фалита щото имоше още за разграбване ли?
101
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Субсидията от държавния бюджет за УНСС през 2019 г. е с около 3 милиона лева повече спрямо 2018 г. Тези средства уж щяха да са за увеличение на заплатите, които не са се променяли през последните 10 г. Кой знае защо тези пари не се дават за заплати, нито за капиталови разходи за новия корпус, а се правят циркаджийски изпълнения с искане за още пари. И което е още по-интересно, явно номерът ще мине, защото Тиквата не иска да си създава още проблеми преди изборите.
100
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смятайте какви великани преподават в УНСС, щом собственият им университет фалира.
99
0
 
3
 
! Отговори
179 преди 5 години
Прав си номер 98
98
0
 
13
 
! Отговори
инженерче преди 5 години
УНСС- утре носете съответната сума))):
97
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо Борисов да освободи ректора и да поема управлението на университета...колко му е.....той цяла държава управлява,че един униувеситет ще му се опре...
96
2
 
8
 
! Отговори
Кам преди 5 години
ТУ пък предлагат нов блок към университета си на това място. Би било много по-добре, отколкото Ум Няма Студент Става да продължи да съществува.
95
2
 
12
 
! Отговори
ртр преди 5 години
До Бойко Борисова ти 10 години кво правиш у власта бе!строиш къщи в барцелона?
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учудващо ниско ниво.УНСС си планира приходи и разходи, кати всяка друга организация или фирма. Държавата обещава някакви милиони (приходи за УНСС), които после ГЕРБ не дава, а УНСС вече е влязъл в разходи, очаквайки тези приходи от държавата, с които да си покрие разходите. На какво учели студентите ... боже, боже-е-е-е. Щом държавата не дава пари за образование, сме загинали като държава.
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 179УНСС са финансова пирамида и събират такси от студентите и после няма работа като се дипломират. Поредната измама както с частните уроци и професорите са милионери вместо безработни.
92
0
 
13
 
! Отговори
179 преди 5 години
Преди една година държавата спаси БДЖ. Сега ще помогне и на УНСС. Но паричките идват от ЕС. А дали знаем ,че Брюксел спира ,,помощите" след 1 година. БДЖ е във фалит от близо 10 години... Много скоро пак ще опре до държавата но тогава няма да има евро пари и ще има много ликвидации. Университети ,предприятия ,училища ,пътища и тн, всичко ще започне да пропада.
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 93. Не му е работа са преподава . Искаме участниците в проектите да върнат милионите или в затвора.
90
1
 
19
 
! Отговори
пери преди 5 години
Както беше отбелязано в един друг сайт, в тоя университет като не знаят как да избегнат фалит, на какво точно учат студентите си?
89
3
 
0
 
! Отговори
един от публиката преди 5 години
До90. И ГЕРБ има някой от комунистите а *** са ренегати. Това УНСС се носи славата , че все взима пари от банки. Прокредит, Кооперативна и от времето на БСП - ДПС 1992- 1993г. И нещо ще прави по някакви програми, но времето тече и нищо няма. Нито парите нито нещо да го пипнеш. Останаха ПАПКИТЕ с прахоляка за мильони . За това ЗАКОНА С ПЪЛНА СИЛА ЗА УТЕХА И Радост на публиката. И без двойни стандарти
88
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе той добре ще ходи да види университета от вътре,обаче лошото е ако започне да преподава там!
87
1
 
18
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
50% от ВУЗовете в България са за закриване. Никъде го няма това. Броя на завършилите средно образование да е по-малък от приема в ВУЗ. Само се трошат едни пари.
86
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може финансовия министър да подпише договор за милиони и да не изплаща нищо. Ако министъра се казва Владислав Горанов, може!