По едно нещо сме №1 в ЕС: Най-много хванати и осъдени каналджии!

Бавария ни хвали: В трудни времена България се доказа като стабилен партньор
Обновена: 2 май 2019 11:30 | 2 май 2019 11:17, Камелия Цветанова
173

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оказа се, че поне по едно нещо не сме на опашката на Европа.
 
Премиерът Бойко Борисов се похвали, че сме на първо място  в Европа по задържани, арестувани, дадени на съд и с присъди каналджии.
Още по темата
Той подписа в Министерски съвет съвместна декларация за намерение между България и Бавария за сътрудничество в областта на сигурността и противодействието на престъпността в рамките на посещението на премиера на Бавария Маркус Зьодер.

Преди това двамата премиери проведоха двустранна среща по тези теми.

"На разговора още веднъж детайлно запознах колегата Зьодер с охраната по Шенгенското пространство. За пример в Европа сме", отсече Борисов.

Той е убеден, че страната ни е доказала, че се справя с нелегалната миграция и даде висока оценка за работата на МВР в това отношение.

Според него принос имат и отпуснатите пари за охрана на границата ни от ЕК.

"Ние от нашия бюджет инвестираме непрекъснато за охрана на границата", допълни той, цитиран от "Фокус".

Маркус Зьодер пък коментира, че в тежки времена България се доказва като стабилен европейски партньор.

"България показва колко силна и стабилна е тя и колко силни, важни и значими са усилията за запазване на сигурната в границите на ЕС. България също получи подкрепа от ЕС за защитата на външната граница, но тя и със собствени средства вложи много усилия, за да осигури именно защитата на тази външна граница", заяви още той.

Маркус Зьодер увери, че Бавария твърдо подкрепя България в искането й за присъединяване към Шенген.

Според него за ЕС България постига много над средното ниво.

"Колегата Зьодер казва, че България е дала много на Европа, а вчера тук колеги от опозицията казаха, че едва ли не искам да извадя България от Европа", коментира Борисов.

Според него двата основни ангажимента на страната ни в ЕС са факт.

"Единият е финансовата стабилност – огромен фискален резерв, траен икономически растеж, под 5% безработица, добро място за инвестиции", похвали се  българският премиер.

Зьодер смята, че начинът, по който страната ни пази външната граница на ЕС е забележителен.

"Ние искаме да засилим и ролята на "Фронтекс" в Европа. Има национални мерки, които се предприемат в следващата половин година след като бъде създадена новата ЕК. Мисля, че ще бъде водена във всички европейски институции дискусията как ние можем да задвижим, да форсираме ролята на "Фронтекс". Другата тема са границите в Европа. По принцип ние в Бавария имаме гранична полиция, която е изключително успешна. Другата теза е как можем да преосмислим темата за Шенген. Това е един дебат, който се води в Европа за контрола на вътрешните граници и как можем да го засилим и подобрим. Новата комисия трябва да направи една откровен оценка на ситуацията и да предприеме мерки", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
2
 
! Отговори
Радо преди 4 години
За България само мизерия друго нищо. ЕС защитава и покровителства над Българската мафия (ГЕРБ). Европа краде България, а Бойко краде европарите, но тези пари пак народа ги плаща под формата като , вноски за членство в ЕС.
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
но нито един гербераст крадлив вътре
116
1
 
13
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
И на последно място по осъдени апартаментаджии ,терасаджии ,гаражари ,СУДЖУКАРИ,къщи за гости и т.н. НИТО ЕДИН ОСЪДЕН ГЕРБЕРАСТ! НИТО ЕДИН!
115
2
 
2
 
! Отговори
V преди 4 години
Мюнхен ще почне да залязва .Пуснаха електромобилите в Германия и Мерцедес спря да плаща на политическите партии .А наща тиква му разправя на тоя че бачкаме за без пари и да направят некоя малка фабрика дето да прай там некое малко болче ама от БМВ :))) Мюнхен все пак има влияние чрез корпорациите .
114
1
 
14
 
! Отговори
Mmnm преди 4 години
И номер едно по бедност и корупция! Пожарникар скaпaн!
113
1
 
9
 
! Отговори
ГРОБ преди 4 години
Времето му изтича. И той го знае и панически започва за се хвали и величае. Скоро ще е първият шут на 26-ти. А след това политическа агония и край.
112
1
 
9
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Тролъ""По 1 милиард на година изчезват от парите отпуснати на Българите от Европа""Хайде стига ,само толкова.Според мен се крадат някъде към 60% от фондовете под различни форми,като не е задължително направо в личните сметки на мастити политици
111
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко:Къде са парите от Европа?Те са за народа!
110
1
 
11
 
! Отговори
Селчо преди 4 години
Къде са парите на хората от Европа Бойко?
109
2
 
5
 
! Отговори
11 ГЗ преди 4 години
"Бавария ни хвали"Преди много години много от заставите получаваха подарък телевизор от правителството на ГДР за заловен гражданин на ГДР.
108
1
 
13
 
! Отговори
Тролъ преди 4 години
По едно нещо сме на 1 во място в Европа!- а именно:По 1 милиард на година изчезват от парите отпуснати на Българите от Европа!Но апартаменти за ГЕРБ и на Бойко министрите незнайно от къде пари има !
107
1
 
7
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
Фотографа е агент-провакатор на Кремъл и затова умишлено е направил Борисов по-нисък от бавареца а той е по-голям и по-силен и може да го набие бавареца. Фотографа на съд за държавна измяна!
106
1
 
7
 
! Отговори
Още. преди 4 години
Щом каналджийте си излежат присъдите да бъдат лишавани от българско гражданство и вън от страната.
105
1
 
4
 
! Отговори
Циклопа преди 4 години
Това означава, че няма ред на улицата
104
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 4 години
забравихме,и още по едно нещо,сме първи,по лъжа.
103
7
 
23
 
! Отговори
ГОЛЕМИЯТ ПРОПУСК преди 4 години
По едно нещо сме 1 в ЕС: Най-много хванати и осъдени каналджии!-- СЪМ АЗ, ХВАЛИ СЕ БИБИ - МУТРА И КАНАЛДЖИЯ НОМЕР ЕДНО В БЪЛГАРИЯ!!!!
102
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе бая е наплашил мигрантите,те не искат да остават в БГ и бягат панически от нашата територия!
101
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хванати бушони и най-дребни мишки.Бойко уж спира контрабанда за милиарди, а колко главатари и шефове е хванал?Н У Л АКато го натистант чуждите служби хваща някое улично бушонче или каналджия или муле, че да ми метър.Само в чужбина като хванат някоя едра риба (ала Брендо) тука нашите помагат да утрепят сведетели или да отвлекът роднини.Държава Мафия, Премиер собственик на групировка от 90те, разследвания театъри е порнография.
100
16
 
25
 
! Отговори
Bai Ivan преди 4 години
И по друго сме първи> Най-*** министър председател!
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изгледах снимките по всичко си личи, че Зьодер не знае и грам английски и мълчи като пукал. Ние ги хващаме пък те си влизат свободно през Португалия и отиват до Германия и Франция.