Контролът за къщите за гости – строг, даже завишен!

Фонд "Земеделие" си е свършил работата, отсече Порожанов
3 май 2019 10:40,
44
Контролът за къщите за гости – строг, даже завишен!
Снимка: Pixabay

Румен Порожанов категорично отрече неговият син да е извършвал одит, докато той е бил начело на агенцията.

"Това е международна компания, която има строги правила от гледна точка конфликт на интереси", заяви земеделският министър пред "Нова тв".

По повод проверките в къщи за гости, изградени с европейски пари, Порожанов отсече, че контрол на дейността не само има, а е и завишен.

120 проверки на къщи за гости, в половината има нарушения

"Фонд „Земеделие” си е свършил работата. Той е направил всички „чекове”,  от гледна точка на изискванията за риск, анализ и проверка. Дори са завишени проверките по къщите за гости", заяви той.

"Няма сигнал, който да е подаден. А ние не случайно качихме всички къщи за гости на страницата на фонд "Земеделие", допълни Румен Порожанов.

Земеделският министър обеща, че ако все пак публичният списък с всички къщи за гости не е на сайта, до края на деня ще бъде качен.

Оставка в земеделското министерство, по искане на премиера

Той посочи, че към края на 2018 г. е подадено искане за пълно възстановяване на парите към 32 къщи за гости. 62 други пък са с регистрирани нарушения за непълно изпълнение на бизнес плана.

"В момента сме в процедура по събиране на средства за неизползване по предназначение на обекти, финансирани по програмата", поясни министърът.

Той посочи, че се търсят 10 млн. лева.

"Имало е проверки, много над изискуемите. За всеки получен сигнал се организира проверка. Няма липса на контрол", отсече Порожанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние се мъчим да оцелеем някак и не им завиждаме на тези с огромните тераси и апартаменти , хотели и къщи за гости . Който е настъпал мотиката ще си плати с едно или друго . Възмушавам се от изказването на нашия началник , че главният апартаментчик бел като едно дете , което е сгрешило и ще му се прости . Бил направил до сега много добри неща . Това , че е награбил каквото е могъл и поведе кохортата след себе си ни посрами пред света като нация мошеници и селски тарикати .
38
0
 
4
 
! Отговори
ТЕХЕН ЧОВЕК БИЛ преди 4 години
АКО БУТНЕТЕ ПОРОЖАНОВ, НИЕ БУТАМЕ ПРАВИТЕЛВСТВОТО - се чул гръмовен глас от Сараите.
37
0
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Оуууу!!! Джингиби !!! Какъв контрол,бе ?! Краднете като за последно ! Острови, хасиенди,апартаменти...
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя много си вярва. Лесно е да се провери стига някой да иска
35
0
 
4
 
! Отговори
A преди 4 години
До Ха-ха 28Че той да не би да живее 100 г. и с памперси ще управлява. Ами то пенсионери няма да има - всичко е окрадено и ние с него ще работиме до 100 г. Само, че ние не работиме на масата с мафиотите и ще ни бъде трудно, но...
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Контролът за къщите за гости строг, даже завишен" - да, ама за тези дето не са наши хора
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къщи за гости,туй си е хотелиерство и е предимно разпространено в туристическия бранш или друго минестерство как част от туристическата дейност в допълнение към основната дейност развиване на туризма и база за този отрасъл дали ще бъде селски,градски,планински,морски,отдих,лечение и по направления исторически,ловно-рибарски,природолюбителски-дружества,сдружения,професионални организации,образователни заведения,институции,синдикални,общински и др,а всичко заложили на ДФ Земеделие и МЗХГ как база.
32
12
 
8
 
! Отговори
русофила преди 4 години
Ало Нинова. Защо мина в нелегалност. Много айдуци в твоята партия. Много Миньовци, Ветковци, Баневи, и стотици наследници на мандражиите. Даже една Минка фотото води листата ви за Европата. Къщите наистина са за гости - като се върнат наследниците им от лошия запад.
31
3
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Бай Тошо ела си прибери ученика...- че подпали държавата.
30
17
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Шумкарите още не могат да проумеят, че негативната предизборна кампания е обречена... - още нищо не са казали за себе си - за оная прословута визия за България...
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТАЗа ония пари дето тютюнджиите ти завлече една гръцка фирма и вожда ти им плати с парите на българина за тях ли говориш ?
28
18
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
И да ревете и да не ревете, докато има БСП, Бойко ще ни управлява
27
2
 
28
 
! Отговори
жълтата гостенка преди 4 години
Какви къщи, бе? Какви гости?! Те и мигрантите ни избягват, а нашичките къщи за гости строят. Калинка до калинка. Викате, Народният съд унищожил интелигенцията, нали ! Ето ви сегашната интелигенция! Каквито са тия, такива са били и ония, репресираните ! Шайка едри и дребни мошета, е това ни е интелигенцията!
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Логик Нарочно бавят проверките и почват първо с най малките връзкари (бушони) за да може после да маскират нещата на другите- че имало туристи че всичко е рпозрачно !1 Мафията заедно (НАП МВР МИнистерствата) ще спокрие следите - Къде е този който се къпе на терасата си и яде пържоли - за да ги ОСЪДИ и разследва - ахаххахахахаха
25
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незабавна оставка на правителството. Явно че ще трябва много хора да лежат по затворите. Крайно време е вече висшето ръководство на ГЕРБ да си понесе последствията по наказателния кодекс. Само с оставки няма да минат. Затвор и само затвор.
24
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой случаен реши да прави къща за гости с европейски пари, ще го смачкат от проверки и изисквания!Но ако е от шайката на Боко която освен гербавите включва и олигарси които си плащат, чиновниците ще бъдат с широко затворени очи и уши и дори ще помагат за кражбите. Това е истината в България за съжаление!
23
18
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Заради Хемус Северна България е за ГЕРБЗаради платените субсидии на тютюнопроизводителите те също са за ГЕРБМед. сестрите и учителите също.Като прибавим всички инфраструкторни обекти на ползу роду... - ГЕРБ няма алтернатива - това го твърди лично и Доган ефенди...
22
5
 
16
 
! Отговори
:) преди 4 години
Ся в момента герберите са затегнали последната редица преди да падне червенокожия им Вожд.Никви оставки повече щот процента им падна.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради тоя нагляр и кръка "КОЙ" ще падне главатаи на премиера
20
16
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Заради Хемус Северна България е за ГЕРБЗаради платените субсидии на тютюнопроизводителите те също са за ГЕРБКато прибавим всички инфраструкторни обекти на ползу роду... - ГЕРБ няма алтернатива - това го твърди лично и Доган ефенди...