Борисов: Целият свят ще се съсредоточи върху България заради папата!

Не е важно аз какво ще му кажа, важно е присъствието му у нас!
Обновена: 4 май 2019 12:16 | 4 май 2019 10:36, Елка Василева
288
Борисов: Целият свят ще се съсредоточи върху България заради папата!
Снимка: архив, МС

Ще направим всичко възможно посещението на папа Франциск да бъде добра реклама за България, увери министър-председателят Бойко Борисов.

„Има един факт – когато папата отива в една държава, целият свят се съсредоточава в тази държава, за да види защо точно там е отишъл. Факт е, че той ще бъде в България. С този си жест той показва толерантност към вероизповеданията и пример“, заяви Борисов.

Още по темата

Той припомни подписването на договора за добросъседство със Северна Македония, споразумението за името на Северна Македония с Гърция и предоставянето на възможността югозападната ни съседка да влезе в ЕС и НАТО.

„Сиреч, тези усилия, които положих лично аз – да не звучи като самохвалство, бяха оценени от папата с този жест да дойде не само в София, но и в страната, за да види как са устроени нашите градове и църкви. Което показва толерантност във вероизповеданията. Българите сме изключително толерантен народ и пример в това отношение. До нас във всяка една посока се водят войни – в Косово, в Крим, къде ли не. Така че и президентът Радев, и аз ще направим всичко необходимо това посещение да бъде една добра реклама за България“, подчерта Борисов, цитиран от „Фокус“.

Трескава подготовка за визитата на папата, Борисов първи ще го приветства

„Цял свят ще види, 780 камери ще снимат. Така че още веднъж се извинявам. Хубаво е, че единият ден е почивен и няма да затрудни работещите хора в България. Но мисля, че фактът, че той прие – този обичан папа, светът го харесва, е добър за България“, посочи премиерът.

На въпрос какви ще са първите му думи към папата Борисов отговори: „Мисля, че не е важно аз какво ще му кажа, важно е присъствието му в България. Важно е той в своето обръщение към света какво ще каже. Така че да не се правим на съизмерими с папата, ние сме по-скромни хора. Ще може българските граждани да го видят, да го пипнат. Това е изключително хубав жест към светите братя Кирил и Методий“, каза премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
ujas...tozi преди 5 години
...po-dobre da si be malchal.da go pogaliat I da se maha !!! Ednoknijnik...
39
28
 
1
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 5 години
Гласувайте за българските кандидати за Европарламент Мария Габриел и *** Никлас Мендел!!! Те ще защитят най-добре европейските интереси и ценности!
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липсата на държавническа позиция, характер и ум компенсира с лазене по колене, целувки и прегръдки. Това може само, това и прави.
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кой е този в бялото до Бойко Борисов?
36
9
 
2
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 34Не разсъждаваш много дълбоко, но не се учудвам. Мога да ти обясня как работи горе-долу икономиката, ама не ми се занимава. Едва ли искаш и да знаеш. Конспирацията е по-интересна. Не мога да го победя това :D
35
0
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Искам Борисов да покани Папата на танц със САБИ! Така Папата ще разбере колко сме пъстри) Всякакви етноси в БГ но и тук се ИЗПОВЯДВА НАЙ ВАЖНАТА РЕЛИГИЯ - БОГА НА ПАРИТЕ - ТОВА Е ОСНОВНИЯТ ЕТНОС НА ВЛАСТТА С КОСТЮМЧЕТА И БЕЛИ ЯКИЧКИ
34
1
 
1
 
! Отговори
kolkoto do преди 5 години
lichnite ti usilia ..te se svejdat do tova da izpalniavash ..kakvoto se razberat nacalnitsite na koito slujish !!!
33
0
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Някой знае ли къде в София папата ще целува крака ? И дали вече има списък на желаещите ?п.с. : Блях, видях снимката как Борисов целува ръката на папата.Надявам се че няма да хване херпес. Дано светия отец си мие ръцете .
32
5
 
6
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
И най-вече върху Вашата светла личност, другарю Борисов !!!
31
4
 
6
 
! Отговори
фризьорки- ГЕРБ преди 5 години
Ем ентелегентен, ем убавец, ем безкрайно скромен е премиеринът
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
крайно време е църквата да почне да плаща данъци, не мислите ли? църквата е най-богатото търговско дружество в света - продават си свещи, икони, услуги и само трупат богатство, без да плащат данъци. от там тръгват всички злини. трябва тази несправедливост да бъде коригирана. най-богатата търговска фирма трябва да плаща пропорционално на богатството, което притежава.
29
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, един ден си католик, втори - православен, трети ден си мюсюлманин и четвърти - евреин (юдеин). В ролята на будист само не сме те виждали или и това да чакаме скоро :-) Такава жалка и смешна маймунка няма като тебе по света....
28
12
 
7
 
! Отговори
Бау преди 5 години
За едно е прав Бойко, милиони католици ще погледнат насам. Ще видят България. Доста хора по света не знаят, че съществуваме изобщо ... Това, че камерите ще покажат най-доброто само е е друга тема. Надявам се това да помогне на туризма поне малко. Знам, че мразите чужденците "да ми идват тука!" ама това са приходи, които може да стигнат и до вашия джоб...
27
1
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
НА ФОТОТО виждам едни Неверници се смеят зад гърба на Началника си !! Защо въобще ги е закарал там ? след като те са НЕВЕРНИЦИ А ТОЙ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ НЕВЕРНИК!
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерал целува ръка на цивилен, а отзад полковникът в расо им се радва.
25
2
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Целият свят сега ще види колко бедна е България след 10-годишно управление на Бойко Борисов.
24
3
 
10
 
! Отговори
men преди 5 години
малко бели дечурлига и много много пенсии. а бъкгариубиеца продължава да хвърля народна пара да го галят по тиквунека сатанисти. АНАТЕМА.
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
глупости на търкалета. ако беше прочел и друга книга освен Винету щеше да знае, че Индия, Китай и ред други държави нямат нищо общо с папата, нито с християнството като религия. Тъй, че дреме им в Азия за посещенетие на папата в БГ. Той папата постоянно посещава различни държави, а нашата територия, където мафията е завзела властта е поредната спирка.
22
2
 
20
 
! Отговори
men преди 5 години
и да не би случайно некой физкултурник асансьораджия да влезе у кауша като гледа целия свят? да не би пенсиоерите да спрат да умират от глад, студ и лечими болести? да не би младите да спрат да бягат? петофила който принася деца в жертвоприношение идва да нагледа лагерите за децата си "бежанци", да види има ли топла водичка да им замие крачката, да види агнешкото халал ли е, местните кадънки харни ли са, парата жебната приготвена ли е. така обгрижва той своите. нас нема кой да ни обгрижи и до 10 години ще сме малцинство в собствената си държава, и то малцинство с обърната демографска пирамидка
21
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквуня да е намислил да го води на военния парад? Така де, военните цяла седмица тренират над столицата с бракуваните летящи щайги на Брежнев...