Отрудени, работни... Няма събота, няма неделя за работещите по магистралите

Премиерът инспектира ремонтните дейности по "Тракия" и "Хемус"
Обновена: 4 май 2019 18:40 | 4 май 2019 18:35, Красимир Ангелов
326

На магистрала "Хемус" строим чисто нови мостове и съоръжения, за които ще дадем около 40 млн. лв,, обяви пред журналисти в Раковски премиерът Бойко Борисов.

"Гледам как вървят ремонтите, как строят хората и в интерес на истината 90% от работещите навсякъде са роми. Сега цели бригади от Ветрен работят на мостовете на магистрала "Тракия". Днес имат събор на Ветрен – казват, първо свършваме работата, след това отиваме на събор! Отрудени, работни – няма събота, няма неделя. Извънреден труд им се плаща. Така че калпави има и българи, и роми, и католици, и християни, и мюсюлмани", обяви Борисов.

Още по темата
"Но мостовете какви са били – не са били изчислени изобщо за земетресения, а сега на всичките им поставяме амортисьори за това, наново колони, наново плочи. Разширяваме ги, за да могат при земетръс да издържат", подчерта министър-председателят.

Преди визитата на папата: Борисов провери ремонтите по "Тракия"

Той посочи, че се работи и по магистрала „Тракия", но работата на "Хемус" е много по-тежка. "Просто там десетилетия не е ремонтирано, водата е текла – там е по-суров климатът, замръзва, затопля и е като каша. На практика ние строим чисто нови мостове и съоръжения, чисто нови", заяви Борисов и уточни, че затова ще бъдат дадени около 40 млн. лв.

"Господ да е милостив, че при един земетръс и при вече тежкия трафик не се е случило да паднат и да се изтрепят хора", каза още министър-председателят.

Премиерът заяви още, че държавата ще финансира изграждането на околовръстно в Пловдив, което ще струва около 150 млн. лв. Във връзка с Асеновградско шосе, Борисов заяви, че официално Акт 16 ще има от 23-24 май.

"Без околовръстно, Пловдив ще изпадне в ситуацията на София – ако не бях направил Южната дъга, западната, северната тангента. При тоя инвестиционен натиск в града и хилядите нови работни места и заводи, които бълват продукция, без околовръстно няма да мине градът", коментира министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов провери подготовката за посещението на папа Франциск в Раковски. Заедно с него в католическия храм в Раковски бе и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Аз съм бил тук, като беше срината църквата, когато и площадът го нямаше. Много ми харесва сега", заяви Борисов и допълни, че държавата няма неизпълнено обещание към град Раковски.

"И службите много работа свършиха, и кметът. Постарали са се, добре са направени църквата и площадът. Мисля, че цял свят ще го оцени, независимо от всяка конспирация, в която са ни вкарвали", коментира Борисов.

"Посещението на папата показва, че пътят, който извървяхме със Северна Македония с подписването на договора за добросъседство и името, е правилен. Това е знак на един свят човек, обичан папа“, заяви премиерът. "Така че Господ да е с нас. В края на краищата всички се молим на един Господ", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко строи чисто нови мостове и тунели, най-трудните участъци от магистралите, той ги е изградил и финансирал.
28
13
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Отворете сайта на youtube и им вижте пътищата на руснаците ! Хумор и сатира са ! Не са оправдание голямата територия и климатичните условия ! сащ , Китай и Канада също имат големи територи и климатичните им условия са сходни с тези на руските некадърници , но в САЩ ,Китай и Канада има страхотни пътища , МАГИСТРАЛИ НА ВСЯКЪДЕ ! Кво ми я хвалите тази сибирска *** ?! НЕ ИСКАМ РОДИНАТА МИ ДА ПРИЛИЧА НА РУСКО СИБИРСКА *** !ИСКАМ РОДИНАТА МИ ДА ПРИЛИЧА НА САЩ , ГЕРМАНИЯ !
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е страна на неограничени възможности.Прости кравари,свинари и козари без опит и образование строят магистрали.
26
1
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Според мен вносителите на ножици и тържествени ленти са го закъсали.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата да канонизира Борисов спасителя на България.
24
4
 
13
 
! Отговори
До привет от германи преди 5 години
Аве ***, какво сравнаваш бг с русия , ти все едно да сравнаваш въшка с кон , само руската магистрала м5 е 1900км ти това можеш ли да си го представиш изобщо с единствената си мозъчна клетка, като сравнение от софия до берлин е 1650км,да не говорим че на големи разтояния във всички бели държави се пътува с влак,виж япония като пример,руската транссибирска магистрала е 9800км,няма как да си представиш такива работи щото си расъл на село и по далеч от дискотеката в съседното село не си бил
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТАЗакъсал е за пари и бачка извънредно за двойна надница.
22
4
 
8
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Как да му простя на Бойко Борисов , за това ,че минахме през Лукановото управление,през фалити на банки, през Виденовото управление, през Беровото ченгесарско управление,през Костовата приватизация, През Мадритския мошеник,през Тройната ламя, и накрая българския народ , този народ който плати цената на прехода с всички негативи видя единствено спасение в проекта ГЕРБ!!!А ГЕРБ ми се и.з.*** на главата с крадливата корумпирана държавна администрация, след като гласувах за тях безотказно!Лайви!ЦРУ
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияРусия имат много шейни, влакове и самолети. 60 % е замръзнала. Там няма нужда от магистрали.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ строят европейска пустиня.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те най-голямото магистрали са в Америка ама оттам тръгнаха разобличенията за шайката на Боко тиквата
18
18
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименДавам русия като пример защото е единствената страна в света с най-лоши пътища , има 5 магистрали , 200 второкласни асфалтирани пътища и всичко друго са черни пътища ! Погледни картата в Гугъл и ще разбереш ! Не искам моята мила родина да прилича на руско сибирска *** ! Ясно ли ти е ! Искам когато идвам в България да си карам " Москвича " по хубави магистрали и да се гордея ,че съм роден в България !
17
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От една изостанала соцкочина, Бойко започна да съгражда европейска държава, и му се получава.
16
1
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
А и за Премиерина няма събота и неделя, бая отпуск е натрупал!
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те на Борисов магистралите за направени със асфалта на Своге и после с кражбите си строят апартаменти
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То на Бойко май само ромския електорат му остана...
13
17
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Стройте магистрали ,че като погледнеш на картата България да изглежда на истинска европейска страна , а не на русия ! Отворете картата в Гугъл и погледнете русия , има-няма 5 магистрали ! Погледнете Германия ,Франция и др. европейски държави ,пълно с магистрали / жълтите линии на картата означават магистрали ! Погледнете и сеседа на русия , Китай - пълно с магистрали ! Не искам родината ми да прилича на руско сибирка ***
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Га се обърнал Боко, га са почнали пак да симулират дейност... га сме се обърнали ние електоралните единици, га Боко почва да прави същото!
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой работи в събота и неделя по обектите на магистралите? Що ни правите на луди и слепи?! Днес са работили , защото ще има инспекция иначе няма кьорав човек в почивните дни. На пътя към Рилски манастир има едно свлачище и днес само багера си стоеше там, а беше пълно с чужди туристи. Това не е ли важен път по който да се работи денононщно?
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тоя папа само се опитват да замаже проблемите на страната за изборите. За православна България са по-важни руския и македонсия патриарси от папата. С руския ГЕРБ се скараха че шпионира за Путин, а македонския не е идвал поне на гости при приятели и явно скоро няма.