Как се точи НЗОК? Медсестри: Някой е намерил начин!

До кога ще продължи протеста на белите престилки...
Обновена: 16 май 2019 13:37 | 16 май 2019 13:36, Петя Славова
29

Медицинските сестри у нас проведоха масов национален протест вчера под прозорците на властта. Пред Министерския съвет те захвърлиха престилките си символично, но вече са готови това да стане и реалност, защото настояват за нормални условия на труд и нормални възнаграждения.

Медицинските сестри също изразиха опасенията си, че заради ниското заплащане и лошите условия на работа професията замира и скоро няма да има кой да я практикува.

Веселина Ганчева и Елена Тонева са от здравните работници, които вчера изразиха недоволството си пред Министерския съвет.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" те бяха категорични, че са готови да хвърлят оставките си и че обществото трябва да ги подкрепи, защото иначе няма как да има качествено здравеопазване.

"Някой някъде успя да намери в тази схема канал, по който да източва НЗОК и то говоря за медицински работници, говоря за лекари. Те намериха вариант как тези клинични пътеки да бъдат усвоявани. Колкото и да се надува с пари здравеопазването, този канал, ако не се запуши, тези пари ще изтичат и отново няма да има до колегите", каза Елена Тонева пред Bulgaria ON AIR.

Тя и Веселина Ганчева обясниха, че в такъв случай се получава ситуацията у нас, в която с много пари за здравеопазване пациенти и медицински работници са недоволни. Едните от получаваната услуга, другите от възнагражденията си.

"Във Враца, когато ходихме, имаше хора, които стояха без ток. До там не им стигат заплатите. Категорично отказваме да работим за корупционната система на здравеопазването, която съществува в България. Не искаме да сме свидетели на това нещо", допълни Ганчева.

Медицинските сестри изразиха и недоумението си защо синдикалните организации лобират за много работни сфери, но не и за тяхната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Системата е проблема, докато има НЗОК, ще има и източване на милиони от нашите пари. За да се намалят злоупотребите трябва да се въведат или здравни застраховки, или множество здравни каси.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куна ,ами то вие сте на запад,вие сте некъпани и вонящи същества.
2
19
 
10
 
! Отговори
Куна Пушхаузен-шефка преди 4 години
Привет от Германия. Ние тук не разбираме какво правите в България. Как така нямате пари ? Ние тук в Германия си имаме. Явно българите не сте много качествени. На запад като кажат българин се разбира - немито , некъпано същество , с една дума - чесън.
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кьорав карти не играе! Само като се погледне, че за елементарно изследване се ползва хоспитализация от 3-5 дни заради НЗОК, а вътре се надписват изследвания, а през цялото време човека си седи вкъщи и чака резултатите....