МВР: Не е имало кибератаки по време на изборите

Сигурността на вота беше добра, обяви Младен Маринов
28 май 2019 13:40,
13
МВР: Не е имало кибератаки по време на изборите
Снимка: архив "Булфото"

Не е имало кибератаки по време на изборите, каза вътрешният министър Младен Маринов и заяви, че сигурността на вота е била добре организирана. Той обаче прогнозира, че неизбежно ще се увеличават случаите на кибератаки, предаде БТА.

Още по темата

Цветанов алармира: Не сме готови за хибридни атаки!

Проблем е законодателството у нас, защото Законът за електронните съобщения възпрепятства разследванията. Няколко текста в него, които предвиждат съвсем леки наказания, ограничават възможностите на разследващите, каза Явор Колев - ръководител на звеното за киберпрестъпления в ГДБОП на тематичен форум в столицата.

Младен Маринов допълни, че киберпрестъпленията не познават граници. А този тип престъпност се развива благодарение и на военни и икономически конфликти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уплашен,че БСП го поведе с 1% Бойко започна да говори,че се очаква "Костинброд"и кибератаки срещу тях.Ще припомня,че аферета "Костинброд"беше подготвена от Цецо.Тогава щатната социоложка Мира вещаеше 90%победа за ГЕРБ.В последните няколко дни Бойко навъртя 10 000 км из цяла Бълтария и агитираше лъжеше и мажеше използвайки цялата държавна машина за агитация.Накрая успя да убеди 10% от избирателите да гласуват за него.Но важното е че победи врагът БСП които спечелиха около 8%.
8
0
 
1
 
! Отговори
При братя Галеви преди 4 години
До Анонимен 7: Може вече да е отишъл при братя Галеви (за които Бойко казваше, че скоро ще ги хванат).
7
0
 
2
 
! Отговори
Голяма грешка преди 4 години
Голяма грешка беше да се каже, че няма кибератаки. Как може да не се намери (или поне да се измисли) някоя атака по поръчение на Путин? И да покажат Мария Габриел как ги преследва до дупка. Някои хора са направо за уволнение.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хванаха ли го тоя дето вече го търсат три седмици с дронове , хеликоптери, полиция, жандармерия , спец отреди , кучета, котки или само стойки правиха и парите изхарчиха.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изказа се капацитетЪТ от снимката по киберсигурност!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този какво работи освен да е говорител на МВР, знае ли някой?! Досега не е проличала никаква резултатност при разкриване на престъпници.
3
0
 
12
 
! Отговори
хакеро преди 4 години
какви кибер атаки , тие бъгави машини не работят ... ама няма проблем важно е наема да си върви х 3000 лв / на бройка при същата цена може да се купят нови ....
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е Зайков????
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР са джедаи, защитаващи галактиката от киберпрестъпления.