Доверието в ГЕРБ намаляло, това изяде главата на Цветанов

На Борисов не му се искало повече Веско Маринов да му пее
Обновена: 31 май 2019 12:50 | 31 май 2019 12:31, Камелия Цветанова
271
Доверието в ГЕРБ намаляло, това изяде главата на Цветанов
Снимка: Диминър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като вчера Цветан Цветанов напусна всички ръководни постове в ГЕРБ, днес лидерът на партията и премиер Бойко Борисов призна, че причината за това е, че доверието в партията е намаляло.

Още по темата
"Оставката на Цветанов беше и негово желание и както каза той: "Доверието в нас по много теми го няма", обясни Борисов.

Иначе той се похвали, че резултатите са добри, победата е категорична, а с оставките на БСП това беше потвърдено.

Краят на една епоха: Цветанов напуска ръководните постове в ГЕРБ

"Щом си победил, скромността изисква да си мълчиш", допълни Борисов.

И все пак пред Цветанов нямало друг шанс освен да напусне ръководството на ГЕРБ.

"Вариантите бяха  - напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава да работи в централата като редови член, няма вариант трети или четвърти", обясни Борисов.

"Аз мисля, че това беше очаквано, пък и не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее", настоя премиерът и добави: "Всеки си има роля, благодарих накрая на колегата (б. ред. довчерашният шеф на предизборния щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов) за свършеното от него и толкоз".

Борисов призна, че е имало моменти по време на предизборната кампания, в които екипът, който е отговарял за нея, не се е съобразил с неговите препоръки.
 

Цветанов - поредната знакова фигура, с която ГЕРБ се разделя

"Аз им казах как трябва да се проведе кампанията, не се съобразиха с мен на моменти, но народът ми е дал кредит на доверие и аз винаги съм разчитал какво се иска от мен", каза той.

А иначе Цветанов официално ще бъде освободен от постовете си на конгрес на ГЕРБ на 7 юли, защото така е според устава на партията.

Дали тогава ще бъде избран и негов заместник щяла да реши Изпълнителната комисия на партията, която към момента според Борисов била с почти отнети функции.

"Името на Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия, аз мисля, че с двама заместници и с повече власт на административния секретар, който да движи повече административните задачи, докато си премиерствам, е достатъчно", посочи той.

Борисов днес събра и областните ръководства на ГЕРБ, защото не е доволен от представянето на евроизборите на някои места в страната. 

Цветанов мислил дълго, правилното било да хвърли оставка

Според него не може в Ямбол, Добрич и Плевен ГЕРБ да е губеща сила, след като властите са направили инвестиции в тези региони за развитието на инфраструктурата.

След седмица той щял да ги събере отново, за да успокои тези, които са си свършили работата.

Борисов съобщи, че ще създаде в партията и нов орган, който да е за контрол и до него да се подават сигнали, жалби и оплаквания.

"Говоря извън тези като престъпленията, защото видяхте какво им се случи на тези в Пловдив", каза Борисов по повод на ареста на кмета на район "Северен" в града.

Освен това лидерът на ГЕРБ обмислял да раздели постовете, така че да не може да се съвместяват кмет и областен ръководител и вицепремиер и зам.-шеф на партията.

По този начин Борисов отрече слуховете, че Томислав Дончев ще заеме мястото на Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До САМО ДА ПОПИТАМ:Може,може това зависи от матрияло.
153
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де,постовете в герб сдаде,а с гепеното какво ще правим!Или това му е на Цвъки наградата за добра служба?
152
2
 
23
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМ: преди 4 години
ПОГЛЕДНЕТЕ ДОБРЕ СНИМКАТА ГОРЕ! И СЕГА ЧЕСТНО: --- МОЖЕ ЛИ ТОЗИ ДА Е ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ? СТРАНАТА, КОЯТО Е БИЛА ВТОРА ПО СИЛА В ЕВРОПА СЛЕД ВИЗАНТИЯ? СТРАНАТА, КОЯТО СЛЕД ПЕТ ВЕКОВНО ТУРСКО РОБСТВО Е ЗАПАЗИЛА ВЯРАТА И ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА СИ?
151
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Какъв е тоя старец без зъби на снимката."---Ами, това си е той, Боко Тиквуня, в натура (старостта не означава ум, или интелект).Бъди сигурен, че тук си е естествен, не се прави на ВИТИЗчия.P.S. За по-младите: ВИТИЗ е предишното название на НАТФИЗ; "Витизчия" иронично за артист. :)
150
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека партия!
149
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С две думи - снишавам се и се радвам на първия си милиард...Втория от лихви!
148
2
 
18
 
! Отговори
До 152 преди 4 години
Много си наивен! Просто каквото е правил Цвъки, това прави и началника му. Не го е закачал и няма и да го закача за напред, защото са си лика прилика и на един акъл. Просто от кумова срама разиграха партията с оставката.
147
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...не може в Ямбол, Добрич и Плевен ГЕРБ да е губеща сила, след като властите са направили инвестиции в тези региони...Тоя не е с всичкия си! Излиза, че инвестиции могат да се правят само там и тогава, когато той иска да печели избори?!?Дебелото тяло на Тиквата изобщо не бива да има нещо общо инвестиции за избори. Инвестициите не са от неговия джоб а от джоба на данъкоплатците и вложените пари не са на ГЕРБ а са на всички български граждани.Държи се сякаш е дал паите от къщата си в Испания.
146
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов даже многи изчака.Колко пъти Цветанов го дъни,да не говорим за демонстративното му незачитане при Делянчо Добрев .Колко пъти се дъни и наглее.Сега обкръжението на Цветанов ,заместниците ,които си избра.Давай Борисов,изчисти крадливата плява,но и съд и връщане на откраднатотЕла във 25Мир да видиш какво става,провери си кметове и по колко общински апартаменти са взели неправомерно хора на Цветанов.
145
2
 
21
 
! Отговори
герп преди 4 години
Пожарникари и фискултурници станали началници и за всеки провал уволняват другите.
144
1
 
14
 
! Отговори
Ант преди 4 години
Ама той има ли глава? Или му е изядена долната?
143
1
 
28
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Диктатора си мисли ,че ще може да се спаси но му се вижда края скоро! После ще ни трябват поне 15 години да се възстановим от щетите от режима му!
142
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е тоя старец без зъби на снимката.
141
1
 
21
 
! Отговори
трайчо преди 4 години
като гледам тази снимка и затвърждава мнението ме, че мутрите са си намерила място по-високите етажи на властта.
140
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко почва да хапе Цецо. Тежко му на Цецо в бъдеще.
139
3
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Щом Пеевски е в Парламента значи всички да забравят за някаква промяна докато не се избере нов Главен прокурор. Анадънму комунягииииииии :))))))))))))))))))))))))))))))Още много време гладни ще стоите!!!
138
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опа, от изказването на бат Бойко се излъчва явна неприязън към "колегата Цвъки".Скоро може да станем свидетели на сериозни "рокади" в Герб!
137
0
 
15
 
! Отговори
АНДРЕШКОВЩИНА преди 4 години
До РЕФОРМАС ОБРАТЕН ЗНАК, А НЕ ОМЕРТА Е ТОВА!!! СКОРО, КАТО ТРЪГНАТ ЦЕНИ И ДАНЪЦИ НАГОРЕ, ОСВЕН ЗА КУПЕНИ ГЛАСОВЕ, КОМИСИИ, СЪДИИ И МАГИСТРАТИ ЗА ВСИЧКО ЩЕ ПРОПЕЯТ РЕДОВИТЕ ГЕРБЕЛАСИ, КОИТО СЕГА, ЧРЕЗ ХВАЛЕНЕ СЕ ИЗДАВАТ....
136
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде оставка и на Борисов за поредното поскъпване на цената на тока. Цветанов не е подписал, а Борисов е подписал пред ЕС, че ще вдига цената на тока ако не се закрият мариците и ВЕИ. Няма какво да си измива ръцете вече със Цветанов а сам ще носи вина.
135
4
 
26
 
! Отговори
хахах преди 4 години
Кефи ме снимката на ББ, сякаш са му избити зъбките. Пълни ми душичката, само като го гледам :D