Оставка на Нинова? Какво от това, без анализ БСП ще загуби вота наесен

За Станишев бил нужен сериозен дебат, а не битка кой над кого ще надделее
107
Оставка на Нинова? Какво от това, без анализ БСП ще загуби вота наесен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев смята, че оставката на председателя на БСП Корнелия Нинова не шава проблемите в партията.

Още по темата
"Начинът, по който се подходи не решава никакви въпроси, защото ние се нуждаем от сериозен дълбочинен анализ защо за втори път след 2017 г. при избори почти поднесени на тепсия с много благоприятна среда – голямо недоволство от управлението на ГЕРБ и водещи позиции на БСП според социологическите проучвания в крайна сметка губим", коментира той.

Според него избирателите и сега не са припознали левицата като алтернатива.

"И този път основната линия в кампанията беше: "Гласувайте за БСП и това е първа крачка към предсрочни избори", смята той.

Явно било обаче, че този подход не е сработил и заради това било нужно да се направи истински анализ, а не да се стига до драматични действия или замитане на нещата под килима.

"Ако не направим такъв анализ сме обречени и трети път и четвърти път да повтаряме същите грешки със същия резултат и това не е в интерес на БСП. В интерес на БСП е да има сериозен разговор, а не някакви сблъсъци кой над кого ще надделее", отсече Станишев.

Според него червените симпатизанти очакват този анализ и адекватни действия след него, защото местните избори чукат на вратата.

"Тази идея за това да се прави общопартиен избор сега само ще дефокусира и раздели партията в този момент вместо да определяме кои са нашите кандидати да атакуваме управлението на ГЕРБ по места и да се готвим за една сериозна кампания. Има опасност това, което се случи на европейските избори – едно изкуствено наложено от ръководството разделение да се повтори отново и това е опасно за резултата на местните избори", предупреди лидерът на ПЕС.

Как той коментира преференциалния вот за себе си, състоя ли се европейски дебат у нас, има ли реални шансове Тимерманс за председател на ЕК, какви са възможните коалиции в следващия ЕП - целия разговор на Милена Милотинова вижте в предаването Брюксел 1 по Bulgaria ON AIR  от 17.30 ч. В събота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
12
 
16
 
! Отговори
НЕ.... преди 4 години
НЕ Е ВЯРНО ЧЕ НЕ ИСКАТ НИНОВА В БСП - НЕ Я ИСКАТ ЗАКОРАВЛИТЕ ОТ БСП КОИТО СА СВИКНАЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СА НА ГЪРБА НА НАРОДА - ИСКАМ ДА КАЖА НА СТАНИШЕВ ЧЕ МНОГО ХОРА НЕ ГЛАСУВАХА ЗАРАДИ НЕГО НЕ ГО ИСКАТ ВЕЧЕ СТАНА ВТОРИ ЗАЩОТО ОПОЗИЦИЯТА В БСП ГО НАПРАВИХА ТОВА СЕ ЗНАЕ - ИСКАМ ДА ГО ПОПИТАМ А КОЙ ЩЕ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПЕС ЗАЩОТО ТЕ СЪЩО ЗАГУБИХА - МОЛБАТА МИ Е СТИГА Е ХОДИЛ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И СИ КАЗВА МНЕНИЕТО КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИ БСП ДА БЕШЕ ГО НАПРАВИЛ ТОЙ ..А К.НИНОВА Е НАЙ ДОБРИЯ ПОЛИТИК
72
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На човек му се повдига само при мисълта че тая злобна жена може да стане министър -председател
71
10
 
13
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 4 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече два пъти поред на избори.
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пак студенткатаНие нямаме пари да ходиме в чужбина, права сте обаче...
69
11
 
8
 
! Отговори
пак студентката преди 4 години
До АнонименБългарският народ тогава според вас трябва да е много *** щом предпочита ГЕРБ и ББ...тъжно е, Вие не ходите ли в чужбина да видите какъв мизерен живот живеем в България?
68
15
 
10
 
! Отговори
студентка преди 4 години
До СтатистикаOт къде ги имате тези данни? Аз съм студентка на 20 и гласум за БСП, защото са алтернативата на тази мафиотска, криминална партия ГРОБ! (и не съм само аз)
67
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бъдем честни!Няма значение кой е председател на БСП, българският народ никога няма да позволи БСП да е първа политическа сила.Това е въпрос на самоуважение за българина и той ще прави каквото е нужно на всички следващи избори за да не дойде БСП на власт.Тази партия има непростими престъпления към Българския народ и трябва да бъде закрита.Тези които членуват в тази партия предисвикват истинско отвращение в околните, а тези които гласуват за нея са от 80-те % де били. Да бъдем честни!2097
66
2
 
17
 
! Отговори
Голем смех преди 4 години
Да, да, знаем как Станишев решава въпросите. Загуба, дълбочинен анализ, загуба.... И така колко пъти?
65
6
 
11
 
! Отговори
Курнелия за смях... преди 4 години
Хората от село Шарково разказват, че *** Нинова и козата, която тя прегърнала носели еднакви фланелки с надписи Герб ни убива....
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз Станишов кво направи за България и бедният български народ като беше в Брюксел. Че и отгоре на тови председател и на ПЕС. Нищо не направи освен опити да прокара Истанбулската конвенция. Българският народ пак продължава прогресивно да беднее, най бедната страна в ЕС, Европа, че и в Азия и Африка. Защо така г-н др. Станишев?
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приказването на Станишев е силно спекулативно, защото изхожда от грешна теза - загубихме при изключително благоприятни позиции, почти спечелен вот. Тези благоприятни позиции, това изравняване и даже превишаване на одобрението към БСП СЕ ДЪЛЖИ на НОВИЯ курс на Нинова, не е дошло от само себе си. Станишев да се прегледа за деменция. Той остави БСП при 13% одобрение. Анализът е направен. Чистка на лица, затлачващи движението, е нужна. Не партия на партийците.
62
3
 
11
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 4 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
61
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 62 Георги..Виж..Нещата са еднакви при всички.Явно "леко" мразиш" БСП та коментираш точно тях.Хайде коментирай Групировката ГЕРБ! Симпатизираш им нали?! -:) Ето за какво говорим..
60
8
 
11
 
! Отговори
Георги преди 4 години
А между другото БСП сама се изяде с некадърното си управление. Така и не се научиха, че с мръсни номера и доноси не се печелят позитиви. Държаха хората с ниски доходи, за да им обират парите - да ама работниците избягаха. Финансираха ромите, за да имат евтини гласове - е да ама те гласуват за всеки който плаща. Но какво да очакваш от партия на хайдути, партизани и подобни. Изтрепаха елита на държавата, унищожиха средната класа, обраха спестяванията на народа и сега искат пак да гласуваме за тях
59
4
 
4
 
! Отговори
Stanishev ... преди 4 години
otvrashtava balgarite !
58
9
 
6
 
! Отговори
Георги преди 4 години
БСП е бита карта. След 10год с всички тия роми и самопровъзгласили се турци, ДПС ще е втора политическа сила и България ще стане тотален ***. Но това едва ли ви интересува и без това 80% от българите в България друсат кючеци. Свестните хора са извън страната, няма да се върнат защото тук нямат среда. Приятна вечер сънародници! И да знаете в книгите пише по-интересни неща от колкото в интернет
57
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев свали процента на гласувалите за БСП поне с 10%. Още не са забравени целувките му с Местан, стратегическото партньорство с ДПС, хидроинженера, кой раздава порциите, проектите къде отиваха. Така ,че БСП без Станишев, Гергов, Миков , Янков и пр. по добре.Те искат власт.
56
8
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Всъщност социологическите агенции общо взето уловиха настроенията в избирателите.Обаче нямаше как да отчетат колко ще развърже кесията Делян,за да спаси коалиционния си партньор Бойко.Все пак не се е охарчил драстично поради ниската цена за глас на евроизбори-не повече от 3млн.(100 000гласаX30лева).Нищо като пара,ама като принос-безценно.Е Баце ще се отплати подобаващо,с нашите пари,естествено.
55
4
 
8
 
! Отговори
българин преди 4 години
30 години вече измамна "демокрация" Що партии и партийки се извъртяха на кормилото на властта.И нещата са си все мудни и едни и същи почти.Тоест.Нещата се променят сами с времето и във времето.А не че "този" или "онзи" ги е "променил"! Или нещо "построил"!Разбираш ли българино какво искам да ти кажа?Всеки идвайки на власт кара по "написана програма". И дали ще е Иван или Драган все тая! За това 4 г са достатъчни за всеки и да открадне и да свърши нещо за раята.След това дуспата и следващият
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ е на власт защото ДПС ги държи там,държи ги заради кражбите на евро средства,няма ГЕРБ няма евро кинти,това е цялата истина,не ,че БСП е слаба,ако каат БСП на власт и кинтите секват а рублата няма стойност.Другари,русофилията се лекува с рубли,спреш им еврата и им минава и национализма и всичко