Нинова очаквала победа, но се стигна до оставка

Първият носи отговорност, това е личен акт, заяви тя
30 май 2019 10:00,
156
Нинова очаквала победа, но се стигна до оставка
Снимка: архив, Булфото

Сама взех решението да подам оставка, заяви председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова.

Тя коментира, че загубата на изборите й тежи.

"БСП загуби изборите, но заради обективността и тези 500 хил. души, които ни подкрепиха, бих искала да направим обективен анализ", обясни тя пред bTV.

Още по темата

По думите на Нинова партията не е била готова за такъв резултат. "Работихме и очаквахме да победим“, каза тя.

БСП е единствената партия, повишила доверието си спрямо предишните европейски избори с 50 127 гласа, обясни тя. Всички други партии в България губят, най-много губят ГЕРБ с над 100 хил.Единствената партия сме, която има един депутат повече. Другите партии или запазват, или губят. Имаме спечелени европейски избори в 63 общини и повечето от тях се управляват от ГЕРБ", изтъкна Нинова.

Борисов доволен, получил аплодисменти в ЕНП, бил друг лидер в ПЕС

От 28 държави в Европа, 28 социалистически партии – социалдемократически, БСП е на 5-о място след Малта, Португалия, Испания и Кипър, обясни тя.

Според нея българските социалисти стоят добре на картата на Европа.

Относно оставката си, председателката на БСП заяви, че решението е взела сама и то е било личен акт.

"Сигурно има хора в грешка и много хора, които са виновни за тези резултати, но моето достойнство и морал в политиката е, че първият носи отговорност“, коментира Нинова.

Тя подаде оставка на 28 май пред националния съвет на партията минути след началото на заседанието. Нейната оставка трябва да бъде гласувана от конгреса на партията на 16 юни, който ще започне процедурата по избор на нов председател. За първи път социалистите ще проведат преки избори за лидер.

Нинова заяви, че много от съпратийците ѝ са я разубеждавали за оставката. Когато взема решение, не се подавам на натиск, допълни тя. Политиката на партията е правилна и трябва да продължи, просто е нужно време, за да има резултати, заяви категорично Нинова.

Тя припомни, че заемайки позицията председател на БСП, каузата ѝ е била промяна на България.

По повод критиките, че не първоначално не включи лидера на ПЕС Сергей Станишев в листата, тя отговори, че дори и след като той беше вкаран в нея с решение на Националния съвет, БСП пак не спечели изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
1
 
! Отговори
Кара преди 4 години
Г-жа Лъжа и *** Милиончева преди изборите твърдяха, по всички медии, че ще спечелят изборите за ЕП и ще работят за смяна на правителството. След загубата на Евроизборите г-жа Лъжа подаде оставка, с половин уста и уговорка за ново кандидатиране... Питам: Другата нагла крадла и лъжкиня, Офшорка Млиончева кога ще се откаже от евродепутатското място, след като БСП загубиха много гласове поради нейното водачество в листата????
133
1
 
5
 
! Отговори
цитат преди 4 години
Прочетох някъде тези дни едно заглавие: "Партията, създадена от Дядото, ще я съсипят бабите"
132
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана, този сайт преди изборите пращеше от червени агитатори, сега -обратно?
131
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8:0"Преди малко минах покрай Насрано 20. Повервайте ми, мирише ужасно"Вервам ти, миризмата се усеща в радиус 10 километра.
130
1
 
7
 
! Отговори
ПП преди 4 години
Нинова да си тръгва доброволно, иначе ще я уволнят! Време е!
129
2
 
14
 
! Отговори
Престъпен тандем преди 4 години
Престъпника и трафикант комуниста милионер Кирил Добрев в тандем с открадналата милиони по време на приватизацията в България г-жа Лъжа(Корнелия Нинова) искат да ни управляват, пардон крадат отново! Ще допуснем ли още веднъж да фалират България ?
128
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При методите на мотивиране на избирателите на ГЕРБ социолозите просто не могат да познаят резултата. Месец преди кампанията питат и казват БСП води. После с пазаруването на гласове и мотивирането на работниците на такива като Ковачки тренда се обръща. И накрая лбият с 6 процента, като вместо да се каже истината за купения и контролиран вот за ГЕРБ, платената *** лъже, че народа видите ли повярвал на бойко НЕМА ДЪРЖАВА. Бойко не е спечелил нито един глас, кой ром го интересува Бойко що казалПрочети още на: https://dnes.bg/evroizbori-19/2019/05/30/ninova-ochakvala-pobeda-no-se-st
127
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ не може да спечели честни избори срещу БСП. Половината им гласове са от ромски секции и от милозливо зависими бизнесмени като Ковачки. Неслучайно резултатите им лъщят в ромските бастиони като Сливен, Кюстендил, Перник. Например в българските секции в Трън гласовете на ГЕРБ и БСП са равни, но в ромските е 80 процента за ГЕРБ и 20 за всички останали. ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА, НО ЗА ГЕРБ.
126
2
 
6
 
! Отговори
8:0 преди 4 години
Преди малко минах покрай Насрано 20. Повервайте ми, мирише ужасно
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия разрита старите кадри и те не и простиха.
124
4
 
11
 
! Отговори
Фейк лидери преди 4 години
Пълен провал на другарката Нинова в Крушовица и на другаря Радев в Славяново. В секция в Крушовица 64 гласа за ГЕРБ срещу 60 гласа за БСП, също така в Крушовица 25 преференции за омразния за БСП демократ Александър Йорданов срещу 15 преференции за някои другари комунисти от листата на БСП. Другарят Радев е изгубил нацяло битката срещу ГЕРБ в Славяново. Какви лидери са това когато хората които най-добре ги познават гласуват срещу тях?
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 127 ПсихиатърЗащото не бяха, като царе и местни феодал, а след с88-а не стснха "капиталисти"...
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върви да си правиш PR-a ба селу, при баба Дора. Гледайте козички двете!
121
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа мрази бсп Разберетего бе *** от позитано
120
3
 
16
 
! Отговори
Бсп-бита карта преди 4 години
12 поредни години Боко разбива БСП на всякакви избори. И този терор на Герб над Бсп ще продължи докато *** води старческата партия. Не го ли разбрахте още това...
119
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова ,ти не си алтернатива.БСП като цяло не е алтернатива.Бита карта сте.
118
2
 
16
 
! Отговори
Бсп в будна кома,,, преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След оставката на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде има фалирали държавни предприятия та да им се наливат пари, не останаха.БДЖ
116
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вещица, ама ако ми падне, ше я строшим от сех...
115
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седесарката Нинова е на път да разбие и БСП. Успех.