Оставка на Нинова? Какво от това, без анализ БСП ще загуби вота наесен

За Станишев бил нужен сериозен дебат, а не битка кой над кого ще надделее
107
Оставка на Нинова? Какво от това, без анализ БСП ще загуби вота наесен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев смята, че оставката на председателя на БСП Корнелия Нинова не шава проблемите в партията.

Още по темата
"Начинът, по който се подходи не решава никакви въпроси, защото ние се нуждаем от сериозен дълбочинен анализ защо за втори път след 2017 г. при избори почти поднесени на тепсия с много благоприятна среда – голямо недоволство от управлението на ГЕРБ и водещи позиции на БСП според социологическите проучвания в крайна сметка губим", коментира той.

Според него избирателите и сега не са припознали левицата като алтернатива.

"И този път основната линия в кампанията беше: "Гласувайте за БСП и това е първа крачка към предсрочни избори", смята той.

Явно било обаче, че този подход не е сработил и заради това било нужно да се направи истински анализ, а не да се стига до драматични действия или замитане на нещата под килима.

"Ако не направим такъв анализ сме обречени и трети път и четвърти път да повтаряме същите грешки със същия резултат и това не е в интерес на БСП. В интерес на БСП е да има сериозен разговор, а не някакви сблъсъци кой над кого ще надделее", отсече Станишев.

Според него червените симпатизанти очакват този анализ и адекватни действия след него, защото местните избори чукат на вратата.

"Тази идея за това да се прави общопартиен избор сега само ще дефокусира и раздели партията в този момент вместо да определяме кои са нашите кандидати да атакуваме управлението на ГЕРБ по места и да се готвим за една сериозна кампания. Има опасност това, което се случи на европейските избори – едно изкуствено наложено от ръководството разделение да се повтори отново и това е опасно за резултата на местните избори", предупреди лидерът на ПЕС.

Как той коментира преференциалния вот за себе си, състоя ли се европейски дебат у нас, има ли реални шансове Тимерманс за председател на ЕК, какви са възможните коалиции в следващия ЕП - целия разговор на Милена Милотинова вижте в предаването Брюксел 1 по Bulgaria ON AIR  от 17.30 ч. В събота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
8
 
14
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
И това го казва майстора по загубване на избори - как има очи да го каже мекотелото с меките китки. Та той загуби 12 пъти срещу Бочко. Корнелата поне изкара един "прецедент" - верно тъ.пи.чък фат..мак ама все пак е нещо. СерГея колкото пъти се изправи срещу истинския мъж от Банкя толкова пъти загуби. Както казваше Румен Петков - няма такива избори които Станишев да не може да изгуби.
52
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите имат 11 евродепутати - ГЕРБ 6 , БСП 5 !Комунистите в България не са мнозинство , а много мандати печелят ???!!!Отговор има......
51
11
 
17
 
! Отговори
Никога вече!!! преди 4 години
Абе недоволство от Герб има,но недоволството от комунистите е три пъти по голямо .Не го ли разбрахте-не може партия довела държавата три пъти до държавен банкрут да бъде алтернатива на Герб.Ние преживелите го знаем и сме го изпитали на гърба сиА за сега друга партия или формация със влияние и структури в обществото за съжаление няма.Не може НЯКОЙ ОТ НЯКЪДЕ ДА ДОЙДЕ КАТО СПАСИТЕЛ.И това го видяхте с царя и неговите ,,заинтересовани хора" А вие тролчета ,пишете,изкарвайте си ,,надницата"
50
7
 
20
 
! Отговори
Васко Тръпката преди 4 години
Проблемът на БСП е,че мъжете в Партията приличат на жени,а жените приличат на мъже.
49
9
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Стратегията за местните избори ще я оглася така:1. Избор на нов председател на БСП2. Избори, в които БСП не се стреми в плана максимум да победи ГЕРБ. Пиша го така, за да не могат софийските лек.ета и д.иванета, да си правят антистратегиите;))) Сега, г-да гербери, искам от вас, да покажете своите ясновидски способности, да разкодирате стратегията, ахахахахахахахахахахаха
48
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то това му е целта на станишев бсп да загубят вота на есен и да спечели неговия приятел диктатора бойко
47
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВАШЦветанов има 1 условни присъда, имаше 4 год. затвор и после обжалва и си купи апартамент.
46
2
 
6
 
! Отговори
ВАШ преди 4 години
Когато Правителството и чиновници са подали ПЕТДЕСЕТ ОСТАВКИ , половината вече са следствени думата ,, КОМПРОМАТ " я забравете ! Всички са бъдещи затворници !
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41Аз мисля, че органите трябва да се занимават с Пеевски. Те турските органи вече му спряха контрабандата на цигари. Време е нашите да го питат за произход на милиардите.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП ще бият ако ГЕРБ се сринат с повече от 5 %.
43
5
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 4 години
С стари ...талпи нов бардак не става. Никакви избори няма да спечелят и на есен и на пролет. Капиталисти социалисти е такова мерзко положение, че не анализ, ами и дисертация няма да ги спаси. Остават им празни приказки, изкарване на и самоубийствени компромати и клатене на държавата, с идеята през медий, да внушат на средния ешалон държавен служител, по добър кариерен ръст, при евентуална смяна на статуквото. И щом обикновен умник с клавиатура се е досетил (АЗ), Нинова и сие, дали пасат трева?
42
2
 
13
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До Ха-хаКакво значи умерен национализъм? Той национализма си е един, на него не може да се дадът определения като радикален, умерен или мек. Той си е национализъм или го има или го няма. Нинова е много добра, но и не е лесно д асе бориш срещу всички. Срещу ГЕРБ и срещу вторият, еврейски фронт, който се откри срещу нея, от страна на Бойковистите в БСП. неслучайно този фронт бе оглавен от подл.ият, н.агъл, мъ.рсен и г.нусен евреин Сър Гей! Така се блокира широката периферия, която би гласувала.
41
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100 години само кокала търсят. И пак има сухарии да гласуват за тея. Явно умствено изостанали.
40
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без БСП и Слънцето няма да изгрее какво ще правиме сега, дaвайте да анализиpаме дрогари.
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До bad companyТези дни много tv показват изказването на Пеевски през 2013 година , с обръщение към Цветан Цветанов : Не аз , органите ще се занимават с твоите престъпления и срещи с престъпници !!!!Малко.умния българин , платен от ГЕРБ излезе да защитава интересите на шайката Борисов
38
2
 
7
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До БАНкоАко Нинова се откаже от мин. председателското място, Деница Златева да е новият мин. председател на БСП. Така, че ние няма да и дадем такав аниска топка, акто министерско кресло при Бойко, а мин. председателският пост на БСП, от който тя да спечели предсрочните парламентарни избори. Решението е в ръцете на Нинова: психически се стабилизира и продължаваме или да посочи Деница Златева за свой заместник. Това е.
37
3
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Модерния ляв е много "ляв".То заради него БСП изпадна в тежко положение,Нинова понадигна партията,но толкоз,за повече няма потенциал женицата.Да се справиш с червените барони/рентиери не е лесно и не е нейна работа.Иначе ГЕРБ може да бъде изритан лесно,но само от партия подобна на Орбановата-прагматична,умерено националистическа,с визия за бъдещето и без идеологически залитания.Появата на такава партия в БГ обаче се оказва най-трудното нещо на света...
36
3
 
1
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До БАНкоСлава на Тангра!
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БАНкоДописвам:Загуби изборите и Гергов забрави в къщи вазелина.
34
2
 
8
 
! Отговори
Кой е социалист? преди 4 години
До Анонимен 31: Само това, че наричаш Хитлер "социалист" е достатъчно. Повече няма какво да ти се обяснява.А по темата: Станишев казва по нещо вярно, но той не става за лидер на партия. Липсва му хъс, никой не го взема насериозно. А това, че се зае да агитира за джендърската Истанбулска конвенция му беше голяма грешка.