Борисов обеща: Данъците няма да пипаме, това е най-добрата среда!

Популизмът обаче стигнал дотам, че всички говорели за безплатни неща
Обновена: 4 юни 2019 21:48 | 4 юни 2019 21:45, Камелия Цветанова
248
Борисов обеща: Данъците няма да пипаме, това е най-добрата среда!
Снимка: МС

Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия бизнес. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на юбилейния пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, цитиран от пресслужбата на МС.

Още по темата
Пред представителите на бизнеса у нас премиерът Борисов сподели добрите си впечатленията от посещенията във високотехнологичните и индустриалните заводи и заяви, че размерът на данъците в страната няма да се променя.

"Ние данъците нямаме да пипаме – това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност – това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края“, подчерта още премиерът Борисов.

В изказването си пред българския бизнес министър-председателят посочи, че в момента приходните агенции работят активно и допълни, че единственият шанс да се вдигнат доходите е тази икономическа стабилност да продължи.

"Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм. Безплатното за едни, означава по-високи данъци за други“, обясни премиерът.

Той посочи, че за комунистите няма по-добро от чуждите пари.

"И ние, за съжаление, останахме единствените, които продължаваме да се съпротивляваме срещу думата "безплатно“. В политиката популизмът стигна дотам, че всеки се надпреварва да говори за безплатни неща непрекъснато – дори и една либерална дясна партия като ДПС. Безплатни неща няма в живота. Безплатното за едни означава по-високи данъци за тези, които работят“, посочи премиерът.

Бойко Борисов заяви, че България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на еврозоната, както и че страната ни се справя изключително успешно с опазването на външните граници на ЕС.

Според него това е добре, защото ще спре изкушението на банките от лошите кредити и ще се гарантира сигурността на инвестициите.

"Да не говорим, че сме в общото европейско семейство. В противен случай, който не иска – има Европа и на втора скорост. Ние не искаме да оставяме България във втората скорост. Защото големите и силни държави казват, че еврото е това, което ги държи единни“, коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
1
 
! Отговори
Конфуций преди 4 години
В държава, която се управлява с разум,бедността и нищетата са срамнив държава, която се управлява без разум-срамни а богатството и почестите!
188
4
 
3
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
И най-тъпият антикомунист в тази държава не може да навреди на родината си толкова, колкото и най-умния *** .
187
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безплатни неща няма в живота. Безплатното за едни означава по-високи данъци за тези, които работят, посочи премиерът.=============D А санирането нали беше безплатно.Когато другите говорят за безплатно е популизъм, но когато тиквата го прави е дар божи.Как може все още да има хора които да му вярват и да гласуват не само за него, за всички...Сега ще вдигнат цената на всичко за си платим безплатните неща..Гласувайте...
186
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше безплатно саниране. Сега отново пускат безплатно саниране. Парите трябва да текат към обръчите. Безплатно дава само ГЕРБ. ДПС не може да дава безплатно.
185
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""Пред представителите на бизнеса у нас премиерът Борисов сподели добрите си впечатленията от посещенията във високотехнологичните и индустриалните заводи"": Първо те не са български и второ печалбите се изнасят навън! Е???? Каква е ползата от това - ниски заплати за работещите там и нула приходи в бюджета!
184
1
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
На 3/4 от електората акъла е колкото да запомни на коя дата дават помощи и пенсии, и колкото да помни пин кода на картата за банкомата . По-напред от това не виждат, и не ги интересува.Избират такъв, който им приляга-също ***, даже и си го признава.И му се кефят. Прав беше, оня професор, дето говореше за 80% ***.Тъжно, срамно, унизително, но факт.Тази държава е в предсмъртна агония.Невъзврътимо.Ще последваме съдбата на Югославия, Палестина, Кипър.И стадото пак ще го интересува само банкома
183
2
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До ГЕОРГИ ЛАМБУРОВ Не знам какво прибират сега, но защо всички мълчат, че Белене руснаците предложиха да построят срещу 6,5 милиарда долара, като те плащат, а ние изплащаме 20 години с тока от централата, или за това, че през ЮП щеше да минава толкова газ, че само транзитните такси щяха да са достатъчни, за да поддържаме стандарт ....Но, на това стадо-такива овчари- Бой, е...е и стригане, докато им дойде акъла, ако въобще дойде. На 3/4 от ерлектората акъла е да си помни пин кода за банкомата.
182
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПО ТАЯ ЛОГИКА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН ДА НАПРАВИ ФИРМА ЗАЩОТО ВИНАГИ ГИРМЕНИЯ ТОК , ВОДА СА ПО ЕВТИНИ ОТ БИТОВИЯ ! ЩЕ СИ ЖИВЕЕМ ВЪВ ФИРМАТА И ЩЕ ПЛАЩАМЕ ПО - НИСКИ ДАНЪЦИ И МОЖЕ И СУБСИДИЙКИ ДА НИ ДАДАТ :))
181
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи да чакаме в най-скоро време вдигане на данъците + поредното за годината поскъпване на ток, парно, вода, билет за градски транспорт, хляба, киселото мляко, имитиращите сирене продукти, зеленчуците, плодовете....
180
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Най-добрата среда" за кого, другари и другарки? За комунистическите наследници - монополисти и мафиоти, които задушиха всяка свободна частна инициатива в България, изгониха всеки външен инвеститор и дори собствените си граждани да търсят препитания в белия нормален свят, защото тук няма дори въздух, да се диша свободно.
179
1
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Продълж.След като претвори в дела думите на Г.Димитров, за това, което другите са постигнали за столетия , а ние-за 5-10 годни под негово ръководство, сега е на пъ да претвори и девиза на комунизма-" От всекиму - според възможностите, на всекиму- според труда!"!!!!Българите и не малка част от турци и помаци, имат възможност да се трудят, опъват каиша и да плащат данъци.Олигарсите, около него, имат възможност да преразпределят, а шведите-основния му електорат-да потребяват според потребностите !
178
1
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Да се поклоним! Прав си, колега! Отдавна е време, във всяка държавна сграда, във всеки кабинет, във всяка класна стая , над дъската, да има негот портрет, негов гипсов бюст, и от детската градина на децата да им разправят легенди за чичко Борисов, строителя на съвременна България, който претвори в дела думите на ГлДимитров, че за 5 години трябва да направим това, което народите са правили за столетия.И в центъра на всеки град, д-негов паметник, като в С. Корея.И-жените-общи!Комунизъм!
177
2
 
9
 
! Отговори
Да се поклоним! преди 4 години
Поклонете се на Бойко!Целунете бомбетата на неговите опинци!Па кажете,Вожде към светли бъднини води ни!
176
2
 
26
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Ние плащаме ток и вода на избирателите му от ц,игански произход, а те гласуват за него. Но иначе Вожда много добре осъзнава, че извън властта е обречен и затова прави всичко възможно да се крепи в нея. Дори е способен и "дясната си ръка" - ЦВ.ЦВ. да отреже, но да е на власт.
175
1
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Толерирали малкия и средния бизнес????Хубав виц...
174
1
 
10
 
! Отговори
Б.Б. преди 4 години
Благодарение на външната ми политика тия престъпници комунистите кои утрепаха деда ми ги утрепах и продължавам да ги трепа.
173
0
 
16
 
! Отговори
Трендафилка преди 4 години
Ама господин Борисов всеки ден открива по един германски завод безплатно. Всички роми вече здраво работят по заводите, как да не го обичам бееееее
172
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Борисов обеща: Данъците няма да пипаме, това е най-добрата среда!" Разбира се, че няма да пипаш данъците на мафията, че после......... лошо........, ще ти е за последно!
171
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Край с безплатните ток, вода, транспорт за ромеите! Няма нищо безплатно. Така каза Борисов.
170
1
 
8
 
! Отговори
Трендафилка преди 4 години
ОБИЧАМ ГО ТОЯ БОЙКО БЕЕЕЕЕ