БСП и ГЕРБ в схватка: Шамар от Европа за кабинета или "Данке, Борисов!"

Георги Марков загрижен за холандското правосъдие, не за нашето
6 юни 2019 12:46,
103
БСП и ГЕРБ в схватка: Шамар от Европа за кабинета или "Данке, Борисов!"
Корнелия Нинова. Снимка: архив, БТА

Соцлидерката Корнелия Нинова остро нападна управляващите и настоя, че България е получила два европейски шамара - от холандския външен министър, както и от доклад на Европейската комисия.

По думите й констатациите на ЕС за държавата ни са коренно различни от това, което изтъква премиерът Бойко Борисов като постижения. В отговор пък депутатът от ГЕРБ Георги Марков настоя, че министър-председателят се радва на положителните оценки от страна на своите партньори.

"Вчера правителството на Бойко Борисов, а чрез него и България, получи два много звучни шамара. Холандският външен министър открито заяви, че не ни искат в Шенген заради корупцията. Излезе и европейски доклад - най-тежкият доклад. Според Борисов бизнес средата е една от най-добрите, а според доклада бизнес средата е "слаба, корупцията гони инвеститорите". Контрабандата, голямата гордост на Борисов, според него почти я няма, а според Европа - "не събирате данъци, акцизи и има незаконна търговия с горива", посочи Корнелия Нинова в декларация от името на БСП.

Подкрепа от Холандия за Шенген след прогрес срещу корупцията

Тя посочи и че според доклада процента на бедността в България е 32,8%, значително над средното равнище в Европа, а Борисов е отговорил на това, че "българите са забогатели, тръгнали на почивки и затова са в Гърция".

"Защо за 10 години докарахте държавата до това състояние? Това не е само наша оценка, а и на европейските партньори. Продължаваме да сме най-бедната държава, с некачествени инфраструктура, образование, здравеопазване. Искаме отговорност, а вие знаете как се носи тя", настоя Корнелия Нинова.

Още по темата

Георги Марков от ГЕРБ пък контрира, че БСП са докарали страната до две национални катастрофи.

"Да докарат страната си да няма памук, аспирин, хляб, захар, лекарства, бензин, да се прави общонационална стачка... Това в нито една друга соцстрана не се случи. Президентът Радев сигурно е обърнал внимание и че самолетите спряха да летят", скочи Марков.

Той посочи и че колегите на Бойко Борисов му давали положителни оценки и даде примери за това.

"Оценката на Меркел е "Данке, Борисов". Заев казва, че без Борисов нямало да има договора на Гърция с Македония. Саркози му казва: Искам да приличам на тебе, ти си роден политик", изброи Марков.

Той разкритикува и оценката на холандския министър и настоя, че той няма право да размахва пръст и да ни учи.

"Като европейски гражданин трябва да кажа, че съм загрижен за холандския народ, защото в България не се е намерил нито един гражданин, който да стреля с автомат както в Утрехт. В България е  сигурно, не разстрелват по трамваите хора. Обезпокоен съм обаче за холандското правосъдие много повече, отколкото за нашето, защото у нас такъв садист, терорист и убиец няма да излезе от затвора. Така че да не ни учи на демокрация холандският външен министър, а да си оправя нещата в Холандия", отсече той и настоя европейските институции да са по-скромни, когато съдят България.

По думите му оценките се давали от българския народ, а те били в полза на ГЕРБ.

"Резултатът от парламентарните избори е 4:0, на евроизборите - 4:0. Не напускайте повече парламента, няма смисъл, ще бъдем заедно до 2021 г.", обърна се в заключение Марков към БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
14
 
18
 
! Отговори
Бсп в будна кома... преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След оставката на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
45
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шамар, ала Герб мислят, че ги хвалят.
44
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама вен миналото хич не ме касае. Искам да живеем в настоящето и да видим защо 10 години се влачим като охлюви в развитието си и къде потъват евросредствата. Защо продължаваме да изостанаме от Румъния например. Егати некадърните и некомпетентни сето ни управляват, не че БСП не са същите. И как да са различни, кото произхождат от една и съща бивша пъртия.
43
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично по Гербаджийски да отклоняват вниманието от корупцията и безнаказаността по високите етажи на властта, като ни връщат в миналото, вместо да се сравняваме днес и сега с другите европейски страни. Миналото е минало. Няма смисъл да се връщаме назад. Дайте да живеем в настоящето и да гоним развитите страни.
42
16
 
16
 
! Отговори
отговарям преди 4 години
До Анонименче ГЕРБ имат проблеми с управлението е ясно за всички. Всеки за нещо е недоволен. Ама, че БСП при тяхното управление всичко е било 6 "отличен", айде моля, моля. Корнелия лая, лая доказаха й че не става и пак лае. Никой няма да я чуе, защото е досадна. Ако смени тона, със сигурност ще има по-голям успех! заядливи, крещящи и само с упреци..., еми кой ги харесва
41
15
 
22
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
ми ние откак се помним, все сме си бедни. Нашето семейство с общи усилия и помощ за 40год, успя да събере пари за панелно жилище. Ти Корнелке колко си купи за тия години? Всички си потривате ръцете с народа, да се клеветите. По кое време се разстрелваха мутрите и убийците им са на свобода? Кой беше премиер?!
40
7
 
31
 
! Отговори
1 преди 4 години
Днес четох във вестник "България Днес" една "велика мисъл",на "велик " "политик",нашия любим вожд,цитирам "безплатното водило до катаклизми,изказано ,преди бала на свинаров /домусчиев/.Затова ли всеки ден има катаклизми в правителството на герб -комунисти,къде с асансьори,къде с просторни тераси защото всичко за тях е безплатно.
39
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пореден път Европа доказва нагледно,че Борисов лъже,та се къса!Ако имаше капка морал,до сега да е подал сто пъти оставка!
38
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербаджии! Кое от казаното не е вярно ? Не искам да кажа че БСП са по-добри. Далеч съм от тая мисъл, но не разбирам кое от казаното не е вярно, та се пените такива.Срещу иситната не се рита, ***! РАзберете го, както и разберете ,че колкото и усилия да полагате тук по форумите, пак не можете да измиете резила от герб!
37
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера един ,, истински ,, победител от герб в изборите каза : ,, Изгубихме зад 100 000 гласа в тези избори " Ако народа отиде да гласува , ще имате евродепутати , колкото президент !Народа мрази наглите , неуките , ... мрази ГЕРБ !
36
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия я кажи как те изработиха станиШЕФ и Милиончева.Кажи как я прати в Брюксел да се се скрие....понеже много се "бори" с корупцията.
35
20
 
11
 
! Отговори
От ало,ало преди 4 години
Колко си глупава Едит пардон Корни.
34
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова много удобно забравя,че и дясната и ръка Кирил Добрев се занимаваше с незаконна търговия с горива по време на югоембаргото,ама народа помни всичко.
33
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крушовската ***, пак забрави какво и даде Демокрацията.При СОЦА, пасеше кравите на село и викаше.... ррррръъчч...!Сега е велика!!!!!!!!!
32
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как па еднъж таа Корнелия неказа едно па макар и малко ама да има думата добро. Например какво й пречеше до сега да казва: Цецко е добър строител, Герб като цяло са добро Lайно или пък Борисов е по-добер бегач от Цвък Щрак Поехали.все за факти истини и правдини, и като почнат фактите лоши, истините надути, правдините -оЗсрани
31
20
 
11
 
! Отговори
Луд преди 4 години
Освестиха се шумкарите от боя на изборите, поотупаха си прахта и гракнаха отново. Белким на следващите избори им върже, ама едва ли. И троловете им пак налазиха, явно грипена е в Московието за още рубли.
30
11
 
27
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Нинова размаза Собственика на ГЕРБ !Вчера ДДС , днес субсидиите ! А през двете години :Махна Главчев , Изгони Цвъки Ушков , Махна Истанбулската конвенция ,Назначава нова ЦИК , Върна преференциално гласуване ,Махна тримата министерчета заради Своге , Валерката Симеонов си седна на......., Изгодни Антон Тодоров с неговите ,, Шайката Борисов ....,Увеличи с 30 депутатите на БСП , Има 1 евродепутат повече , Принуди Бойко Методиев Борисов да я моли за председател на НС , Деница Златева отказа
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западните държави мразят България и много от техните политици са били против България изобщо да влиза в ЕС. Най вече Англия, Холандия и Франция ВИНАГИ са били против България! ВИНАГИ! Ако прочете историята последните няколко века ще видите че тези държави многократно са предпиемали действия продив Бълария. Още про времето на турското робство са подкрепяли Османската империя и са били против освобождението на България. Имали сатърговски отношения със турците и не са искали да си нарушават схемата
28
14
 
9
 
! Отговори
@@@@ преди 4 години
До избирател И как разбра,че точно тя говори само истини ? А онази другата вече бъдеща европейка ,защо се скри и не вади всеки ден компромати ?
27
4
 
36
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Няколко вечери гледам документална поредица за Северна Корея и нейния вожд.Защо ли правя подсъзнателни паралели с нашата държава?!Особено в кадрите,когато оня седи пред масите и им разправя,колко мисли за тях и ги води,към по светло бъдеще,а те гладниии,но заслепени от "величието" му!!!