Подкрепа от Холандия за Шенген след прогрес срещу корупцията

Другото условие е борбата с трафика на хора
Обновена: 5 юни 2019 14:17 | 5 юни 2019 12:03, Веселина Йорданова
50
Подкрепа от Холандия за Шенген след прогрес срещу корупцията
Снимка: МС

Холандия ще ни подкрепи за Шенген, когато постигнем прогрес в борбата с корупцията и имаме по-стриктна система за борба с трафика на хора.

Това заяви външният министър на страната Стеф Блок, който е на посещение у нас. Той разговаря с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет и с българския си колега Екатерина Захариева.

"Впечатлен съм от постигнатия прогрес, премиерът ми показа многобройни снимки от съоръженията по външната граница", каза гостът на пресконференция.

Той обясни, че не е имал възможност лично да ги види, но посочи като предизвикателства пред страната ни именно борбата с корупцията и граничния контрол.

Екатерина Захариева заяви, че е крайно време България да се присъедини към Шенген. По думите й от началото на годината има 100 случая на разследвани трафиканти на хора. "Когато видят на място резултатите ни, съвсем скоро се надявам Холандия да вземе решение в полза на България", коментира Захариева.

Тя посочи, че Холандия е най-големият чуждестранен инвеститор у нас и всяка година търговският обмен и туристическият поток нарастват.

Стеф Блок допълни още, че е впечатлен от постиженията на страната ни по отношение на икономическия растеж и държавните финанси. По думите му имаме отлични традиции в сектора на земеделието.

Като много важна област от взаимен интерес той посочи миграцията и напомни, че България е външна граница на ЕС, а пък в Холандия идвали много нелегални емигранти.

"Народът ни трябва да е уверен, че ще има безкомпромисни механизми за охрана, преди да приемем участие на България в Шенген", отново подчерта гостът.

Екатерина Захариева подари на колегата си 110 рози дамасцена, които ще бъдат засадени в Холандия, а пък в отговор получи лалета за 110 години от установяване на дипломатическите отношения между двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Холандия никакъв Шенген за България.Корупция на високо ниво в София.Там в чакалнята.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какъв прогрес бе, тука мафията управлява, затова хората бягат, остават най-простите, който са обречени да живеят зле.
40
0
 
3
 
! Отговори
изводът преди 4 години
Когато нещо се отлага твърде дълго, следва че може би намеренията не са били искрени.Е, ще живеем и без Шенген. После да не ни обвиняват.Ние пропиляхме и много любов по Русия, но получавахме като правило руский пальчик.Сега се оправяме по-добре от времето когато разчитахме на тях.Те сами ни водят към независимост и това е пътя!
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ с прогрес в разитието на корупцията - факт, но защо тоя се е домъкнал да ни поздрави за този безспорен успех?Да не би похвалите също да се плод на същата тази корупция?
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният среден пръст за Туквуний.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такъв прогрес няма да има, мафията не го иска, а все пак тя управлява държавата.
36
1
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ние от корупцията няма да се откажем тя ни е заложена в цървулския манталитеттака че ще минем и без шенген
35
2
 
24
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
зАЩО НЕ СТЕ НАПИСАЛИ ИСТИНСКОТО ЗАГЛАВИЕ - холандия ПРОДЪЛЖАВА да е против влизането ни в Шенген. Пореден провал на ГЕРБ.За колко пари се продавате на ГЕРБ да творите такива завъртяни заглавия, в които провала го представяте като предстоящ успех? Същото Холандия го каза и 2009, 2010,2011,2012,2013,2014,2015,2016,2017,2018 година...
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължителното унижаване на България и българина означава, че някой иска тя да не съществува.
33
1
 
12
 
! Отговори
Шофера преди 4 години
Да ги качи малко у джипа Боце да го повози и много бързо ще клекнат и за Шенген и за американските визи.Из чукарите да им покаже прелестите на България.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала на Холандия.
31
0
 
16
 
! Отговори
Превод преди 4 години
На *** български това значи - ко не !!!
30
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът говори за борба с нелегалната миграция и корупцията и че докато продължават-Шенген през крив макарон ще гледате!И нека никой не си мисли че като му покажеш някоя друга снимка с Фотошоп от оградата,той ще забрави да пита за издаваните паспорти на корем от Шкембе войвода.
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха, ха - поредната постановка в подкрепа на Тиквата.Всеки ден по една нагласена срещичка, за гъделичкане на електората
28
1
 
14
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
Поредното партньорско рамо. Благодарим. Не, че не си заслужаваме недоверието с тая мафия в парламента, ама трябва ли с лошо? Щатите също ни третират като трети свят. После се чудят "партньорите" ни защо след 30 години още е пълно с русофили и въздишащи по ссср. Продължавайте все така "партньорски".
27
4
 
20
 
! Отговори
Л.Иванов преди 4 години
Напълно прави са хората! Няма как такава корумпирана държава да влезе в Шенген! То и германците мислят същото, а и не само те! И няма как да е иначе! Докато на власт е изключително авторитарния режим,прогнил от корупция, просто трябва да забравим за Шенген!Как да се бори с корупцията, като тя започва и завършва със герб! И още една причината - при тая прокуратура резултата ще бъда винаги и единствено отрицателен!
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
борба с корупцията на практика няма. правят се едни фиктивни проверки и не се откриват нарушения на очевадни нарушения - тераси, апартаменти за милиони, купени с неясни доходи. какъв Шенген, какви 5 лева?!?
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С или без Баце, холандците няма да ни вземат. За тях сме си втора ръка и тва е, не че те са цветя (лалета) и рози. Да не говорим колко мигранти влизат в ЕС през Гърция, Малта, Испания, Италия, ама там нищо...няма корупция, няма нелегален трафик. Оня в Италия нали и той се плюнчи как ще спира африканските лодки и кво...и той нищо. Просто не ни искат при никви положения и си мислят извинения.
24
1
 
19
 
! Отговори
мак преди 4 години
Каква борба с корупция? Видяхме, как се води след последните афери с властимащите. А дали границата се охранява добре е спорно. Нищо чудно, че правят спънки за Шенген.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя номер е същия като с американските визи.Може ама не сега.Блаженни са верующите християни.