Нинова не си пада по сценарии, подала си оставката, не се отказва

Чака Конгресът на БСП да реши какво ще прави
Обновена: 8 юни 2019 20:35 | 8 юни 2019 20:30, Камелия Цветанова
57
Нинова не си пада по сценарии, подала си оставката, не се отказва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не си падам по сценарии" - така председателят на БСП Корнелия Нинова отговори пред журналисти на коментарите за евентуално оттегляне на оставката й на конгреса.

Още по темата
По-рано днес президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев допусна, че всичко е един театър, който ще продължи вероятно и на конгреса с емоционални изказвания, с хора, които ще я помолят да си оттегли оставката. "Сценарият вече е написан", коментира той.

"Не ме занимавайте със сценарии, подала съм я, конгресът има дневен ред, ще реши как да действаме оттук нататък", каза Нинова, цитирана от БТА.

Председателят на БСП обясни, че решението Петър Витанов да води Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент е взето с тайно гласуване от петимата евродепутати от "БСП за България". Тя посочи, че неслучайно няма решение на Изпълнителното бюро кой да им бъде председател, за да не се бъркат в работата им.

Нинова посочи, че е имало две кандидатури - на Петър Витанов и на Сергей Станишев, и евродепутатите социалисти са си избрали демократично Витанов. Ако обичат да не ми преписват и това на мен, коментира тя.

Нинова каза, че днес на заседанието на Националния съвет на БСП не са приемани предложения за промяна в Устава на партията и за влизане на такава точка в дневния ред на конгреса. Тя уточни, че ако на конгреса постъпи такова предложение и делегатите го приемат, тогава ще трябва да се разгледа.

Корнелия Нинова съобщи, че на пленума е бил приет политическият доклад-оценка за европейските избори и за подготовката за местни избори, като в дискусията са направени много предложения. Възложихме на една комисия от 17 души да го допълни с внесените предложения и допълнения и да го внесем на конгреса, добави тя. Според Нинова решението е правилно. Мисля, че ако беше прието аз да правя този доклад, щяха да бъдат оправдани някои съмнения за еднолична партия, намеса на лидера и т.н., коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ninova e agresivna ortodoks teroristka.
35
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Нинова е "мъжко момиче"....За съжаление,засегна мераците на дъртата номенклатурна зм ия,наречена "Станишеф"..А калабалъка в БСП явно няма сили да се отърси от змията.....
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хибридната война е в пълен ход.Ако от две злини трябва да се избира по-малката то Нинова е за предпочитане пред групичката по интереси включваща Станишев,Гергов, Овчаров и т.н.Да не говорим за ОПГ Герб
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари, да ви питам защо БСП-то напусна пленарната зала като се гласува отпадането на субсидиите?Нали те даваха най-много зор да отпаднат тези субсидии?
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Б_В ,,честни социалисти" има само в *** кратуни .
31
2
 
5
 
! Отговори
щастлив век преди 4 години
Нинова е еманация на всички тъмни духове които бродят нощем в главите на социалистите. Тя символизира упадъка на обществото и ще остане в Българския епос като злата вещица дръзнала да застане пред Юнака на бял кон.Ще дойде ден, обществото ще узрее и ще отстрани тази тъмна безотговорна сянка надвиснала над обществото и над България отново ще изгрее слънцето на просветлението.
30
0
 
6
 
! Отговори
михаал преди 4 години
До 30 а ти знаеш ли кой на времето открадна/взе/ на дядо вола, нивата постна и на първия етаж от къщата родна направиха си сбирщина своя.
29
7
 
7
 
! Отговори
Нинова е лидер преди 4 години
До Анонимен 29: Точно обратното , срещу Бойко успех може да има само лидер с хъс, котов да се бири за победа. Хрисимият Миков (а и Станишев преди него) бяха много удобни на Бойко. Той брадясал, по фланелка, играе футбол в Банкянските тигри, те - кротки и хрисими, не ги бива да влязат в неговия агресивен стил. Но не и Корнелия Нинова, тя е лидер, който може да изведе БСП до победа. Надявам се да я преизберат.
28
7
 
3
 
! Отговори
Б_В преди 4 години
Не ни трябва демокрация/Анархия/трябват ни смели и честни социалисти да смелят всички крадливи политици.
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убеден съм,че Нинова е агент на Бойко Борисов.Ако не я махнем навреме БСП ще изчезне!Миков беше далеч по премерен и спокоен.Нинова я водят емоциите и,а не разумът.Не виждате ли ,че откакто е начело на Партията Борисов само ни се подиграва,че сме като Колумб-нито знаем накъде сме тръгнали,нито къде сме пристигнали.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дедо Ташунко Дедо, ако трябвада избираш късно довечера м/у Нинова и Цачева, коя би избрал?
25
6
 
5
 
! Отговори
Нищо не е приключило преди 4 години
Откакто Корнелия Нинова е председател, БСП излъчи президент, получи два пъти повече депутати на парламентарните избори и един евродепутат повече на тези избори. Старите "вечни депутати" още от времето началото на прехода, естествено са против нея. Единствено в БСП и точно Корнелия Нинова ограничи броя на мандатите на депутатите. Има всички шансове да я преизберат.
24
2
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Вери секси, вери атректив уомън. Много хубаво гледа и ни следи като портрета от стената...
23
9
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Великата приватизаторка отново подцени този път интелекта на колегите си. Няма нормален човек, дори и в тази прогнила партия, който да вярва на елементарните и лъжи.
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е момента младите в БСП, да вземат управлението на Партията и да я направят истинска Демократична Партия.Старите торби, като Нинова вече трябва да си ходят.Иде ново време!!!!!!!
21
7
 
8
 
! Отговори
Сега е моментът! преди 4 години
Сега е моментът БСП да се очисти от старите ретроградни номенклатурчици, окопали се в тази партия.Пряк избор на Кака Корни и да хваща скалпела. Гергов- шеф в БСП!? Това е единственият начин да стане нормална партия с шанс да привлече лявомислещи нормални хора.И никаква колаборация/коалиция с ГРБ
20
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е БСП да се разцепи като СДС. Бившата СДСарка има опит и знае как.
19
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** не харесва сценарии правени от други.Когато тя ги прави нищо против няма
18
10
 
19
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След оставката на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
17
8
 
22
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 4 години
Не ни занимавайте с тези лузъри. Айде пак пленуми, комисии, конгреси и умуване с дни и седмици. Нищо ново от 9.9.1944.