Борисов в Ново село: С F-16 ще пазим небето и на Северна Македония

Американската база била прекрасно съоръжение
12 юни 2019 16:30,
270
Борисов в Ново село: С F-16 ще пазим небето и на Северна Македония
Снимка: Правителствен Пресцентър

Като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти на полигона "Ново село", където той присъства на тактически занятия на военнослужещите от състава на многонационален полигон в рамките на националното учение "Ответен удар".

По думите на Борисов, той вече е коментирал тази възможност с македонския си колега Зоран Заев и смята, че това "ще е добре и за тях, и за нас, защото тези самолети така или иначе не могат да завият толкова бързо и ходят над Северна Македония."

Още по темата

Премирът се обърна към всички, които критикували съществуването на българо-американската база "Ново село" и ги покани да видят какво прекрасно съоръжение е. Той изтъкна, че на днешното учение е имало участници от Гърция, Албания, Северна Македония и САЩ.

"В България всички идват на учения - другите държави ги прескачат, но в България всички идват! Имаме надеждна техника, която модернизираме!", похвали се Борисов.

Той подчерта, че съвместните учения "ни дават бойно другарство" и че "всички ни знаят в света, че продължават цяло лято заниманията тука."

Бойко Борисов обясни и че българската армия продължавала да окомплектова това, което през годините било разрушено.

"Продължаваме да си модернизираме танковете, да ги ремонтираме, казармите. Проектите вървят", убеден е премиерът.

На въпрос на журналист кое в наблюдаваното учение го е впечатлило най-много, Борисов заяви, че него нещо много трудно може да го впечатли, защото е участвал в стотици такива занятия.

"Даже на колегата му казах, че има доста да коригират в стрелбата", коментира Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До майор Грудев-СливенСпоред официалната статистика на КАТ у нас има повече регистрирани в движение автомобили с марка Порше, отколсото с марка ВАЗ. Толкова !
100
2
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
хахаах много смешно не можели да завиват толкова бързо а ..?направо правят кръгче около планетата за да си спестят дълго завиване и се връщат у нас така пазят въздушното пространство и над страни над които ще прелетят ей този боко говори по простовато и от кварталния ни философноо то каквото населението такъв и водача им
99
7
 
4
 
! Отговори
пацифист преди 4 години
За мен всеки разход за устройства за изтебление са грешно похарчени пари. Единствената "полза" от закупуването на американски самолети е, че военните ни пилоти няма толкова явно да рискуват да оставят децата си сираци като летят в съветско-руски таратайки.
98
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За толкова пари досега щяха сами да сме си направили бг изтребител с помощ от китайците и руснаците и завод че и 100 самолета и ВУЗ в Плевен
97
8
 
9
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Другарите са толкова объркани и хем пишат , че ще купуваме 40 годишни ф16, хем че ще чакаме 3 години за да ни ги произведат, защото преди нас има поръчки за Бахрейн и Словакия
96
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 100Той и Фолксваген голф е пуснат преди 50 години, но си остава най търсената кола.
95
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента небето на Северна Македония се пази от гръцки изтребители, а ние нови самолети ще имаме чак след 3 години минимум
94
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ф 16 са пуснати в 1974 г. т.е. 45 години. В САЩ им викат фак 16.
93
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подиграва се с народа.Срам и позор.
92
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарите днес са особено мрънкащи ...Защо не коментирате, как Румъния закупи стари Ф16 на 35 години от Португалия за 1 милиард долара за 12 самолета, които имат живот още максимум 5 години.А България закупува чисто нови самолети годни за използване още 40 годиниА имаше и друга възможност в момента Орбан и Унгария правят промоция на техните миг 29 които им искат само по 10 милиона на самолет, защото и те са на по 35 години, като нашите, които и те са за бракуване.
91
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бoко към разчета на бронетранспортьора: "Върви ви? Бързи, бавни има ли?"Боецът: "Тъй вярно! Двестаишийсе коня е. Автоматик е."
90
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но най вече ще пазиш небето над Банкя.
89
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е крайно време да вземе да си мери изцепките! Толкова ли няма някой в екипът му да го посъветва, какво може да говори примиер-министъра и какво не. Както и кога може да го казва.Това изказване е дипломатически гаф от всякъде. Как ще се предлагаш да охраняваш някого, без да са те молили? Ми това си звучи като заплаха. "внимавайте, че нашите самолети са до границата ви!". Да не говорим ,че самолетите още ги няма. То и завод за тях няма все още.
88
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винету,трябва да ти прегледат главата.Явно си мръднал.Вече само глупости говориш.
87
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаГЕРБ са на евросубсидиите нали и спират бг субсидиите.
86
5
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Българи, нарочени сте за заличаване !Такъв геноцид, не е случайно нещо.Ще станете като палестинците, нежеланина собствената си земя.
85
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешно и жалко изказване, спирачките им слаби на фърчилста и не могат да вземат завоя с макетата, ужас
84
3
 
10
 
! Отговори
Нещо не се връзва преди 4 години
Чудно нещо как три пъти по-скъпи самолети не могат да завиват на границата със Северна Македония, а нямат никакви такива проблеми с Южна Македония. Остава само да ни обяснят още от кого ще пазят Северна Македония - от Източна, Западна или Южна. Интересно също Словакия, много по-богата от БГ, със сто милиона ще си поддържа 12 МИГ-ове, а нашите купуват като невидели прескъпа нова техника. На всеки му е ясно колко доброволни е тази покупка.
83
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8 самолета на цената на 80. Тоя е за затвора.
82
2
 
5
 
! Отговори
А макетата пари преди 4 години
ще дават ли или на аванта ? Хич не заслужават...дори само заради това,че искат да ни крадат от историята.