Борисов в Ново село: С F-16 ще пазим небето и на Северна Македония

Американската база била прекрасно съоръжение
12 юни 2019 16:30,
270
Борисов в Ново село: С F-16 ще пазим небето и на Северна Македония
Снимка: Правителствен Пресцентър

Като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти на полигона "Ново село", където той присъства на тактически занятия на военнослужещите от състава на многонационален полигон в рамките на националното учение "Ответен удар".

По думите на Борисов, той вече е коментирал тази възможност с македонския си колега Зоран Заев и смята, че това "ще е добре и за тях, и за нас, защото тези самолети така или иначе не могат да завият толкова бързо и ходят над Северна Македония."

Още по темата

Премирът се обърна към всички, които критикували съществуването на българо-американската база "Ново село" и ги покани да видят какво прекрасно съоръжение е. Той изтъкна, че на днешното учение е имало участници от Гърция, Албания, Северна Македония и САЩ.

"В България всички идват на учения - другите държави ги прескачат, но в България всички идват! Имаме надеждна техника, която модернизираме!", похвали се Борисов.

Той подчерта, че съвместните учения "ни дават бойно другарство" и че "всички ни знаят в света, че продължават цяло лято заниманията тука."

Бойко Борисов обясни и че българската армия продължавала да окомплектова това, което през годините било разрушено.

"Продължаваме да си модернизираме танковете, да ги ремонтираме, казармите. Проектите вървят", убеден е премиерът.

На въпрос на журналист кое в наблюдаваното учение го е впечатлило най-много, Борисов заяви, че него нещо много трудно може да го впечатли, защото е участвал в стотици такива занятия.

"Даже на колегата му казах, че има доста да коригират в стрелбата", коментира Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
12
 
! Отговори
БРЕЙ преди 4 години
Щял от сега и футболни школи да развива, и световното по футбол щял да взима...Жалка държавица. Нищо чудно че Косово ви нaгъзи насред софия и се изгаври с вас
60
3
 
8
 
! Отговори
Ronald Reagan преди 4 години
ТУРЦИЯ ИМА 240 БРОЯ -3 ВАРИАНТА НА Ф 16 ..НЯМА Ф-18 ХОРНЕС И/ИЛИ СУПЕРХОРНЕТА .ИМА И СТАРИТЕ Ф-4ГЪРЦИЯ ИМА 160 БРОЯ -3 ВАРИАНТА НА Ф 16, 48 БРОЯ МИРАЖЖ 2000, 23 ЕДИНИЦИ Ф-4 ФАНТОМ, 60 ЕДИНИЦИ : Ф-110 И Ф-111 СТРАТОСФОРЕСТ .И ДО 2030 Г. ЩЕ ИМА МЕЖДУ 80 И 120 -- Ф 35 .
59
3
 
13
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Професор-Василев-Странджа ЕДИН ЕДИНСТВЕН ТИКВЕН ТРОЛТиквата е пътник.Обикаля по села и паланки и е готов на всичко ,за да не падне от власт.Старите Ф-16 стават само за музей.Просто Тиквата ще даде на краварите едни 3 милиарда за напълно ненужни таратайки , каквито отдавна са бракувани в Холандия и Португалия.С 8 стари самолета нищо не може да пази , а и няма от кого.
58
3
 
13
 
! Отговори
До 50 преди 4 години
Не се ли сещаш?Толкова е просто - разликата между 18 милиона и 200 милиона са комисионни или направо казано подкупи за всички, които пробутват тази срамна сделка.Естествено, пропорционално на позицията им във властта - този най-горе, ще гепи най-много а и понеже са много предателите които бутат сделката, ще трябват повече парици, за да има за всеки по нещо
57
2
 
16
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
'Имаме надеждна техника'- това е вица на годината. Нека да иде да види българската част на полигона и тогава да коментира.
56
4
 
22
 
! Отговори
Ме 109 преди 4 години
Утре става 60 годишна дядка! А на вчерашна дата преди 75 години точно американски и точно 8 /осем/ американски изтребителя дошли да ни нападат, убиха един български пилот, след като е скочил с парашут! Намират го приземен с отворен парашут, но прострелян! Вечен позор за тиквократите!
55
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е ЛУД !!!! Незабавно трябва да бъде смъкнат от власт !
54
4
 
11
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
От къде взе типичното изказване на Плевела???Тоя освен гарантирана защита на EС с тия самолети ще обещае и защита на галактиката.Само не отчита, че Русия има около 5 000 самолета и заедно с Китай сигурно ще са 10 000. Тия нашите имат един единствен шанс, да ги заслепят с лъскавината си и понеже са направо златни, ония ще ги свалят съвсем внимателно, да не се съсипе "златото" още във въздуха
53
4
 
22
 
! Отговори
БРЕЙ преди 4 години
Гърците имат 300 и нагор самолета, ние 8...щял да пази..смешна държавица
52
12
 
4
 
! Отговори
Р. Плев. преди 4 години
Самолетите трябва да се закупят възможно най бързо и да се платят изцяло на не на разсрочено плащане!Ако закъснеем със покупката има опасност цената да се повиши двойно а през това време страната ни ще бъде изложена на руска агресия.
51
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво получаваме от Северна Македония та ще ги вардим. В България хората ще мизерстват та Борисов трябва да се вози на ф 16.
50
3
 
20
 
! Отговори
БРЕЙ преди 4 години
Гърците имат 300 бройки от същите...те са ги купували на 18 милиона долара, ги взимаме за 200 милиона.....Как така не се появи един експерт да коментира цената. Що за малoумна държава
49
3
 
0
 
! Отговори
До 42 преди 4 години
Ех, от възторжения си напън пропусна крайния резултат от вопъла си - едни *** ***, като се наложи "лидера" да допринесе с нещо в сериозна ситуация.
48
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В разговор с Нинова, Решетников и посланик Макаров единодушно стигнахме до извода, че ако Бойко беше придобил руски летящи табуретки.освен Северна Македония щяхме да пазим и галактиката.
47
3
 
17
 
! Отговори
БРЕЙ преди 4 години
200 милиона бройката...за ф16...малoумна държава
46
16
 
2
 
! Отговори
Р. Плев. преди 4 години
Тези самолети ще ни дадат капацитет да се противопоставим на руската агресия и да защитаваме територията на НАТО и външната граница на ЕС!
45
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Премирът се обърна към всички, които критикували съществуването на българо-американската база "Ново село" и ги покани да видят какво прекрасно съоръжение е. Той изтъкна, че на днешното учение е имало участници от Гърция, Албания, Северна Македония и САЩ."Българо-американска" я нарече, било прекрасно съоръжение?!? Луд ли е? В тази кошара USA ни доят парици като от офце мляко, заяждат се с Русия и ако стане патакламата, ще ми пуснат и за месо там. Ние плащаме масрафа, а тоя се радва?!?
44
7
 
4
 
! Отговори
Професор преди 4 години
С новите самолети които ще ги карат български шофьори страната ни ще допринесе за още по голяма стабилност и сигурност в региона!
43
2
 
12
 
! Отговори
юнкерс преди 4 години
Просто колегите са преписали старите планове за провеждане на учения от Тошово време! По това време през юни курсантите от военните училища провеждаха на Ново село Батальонни тактически учения!
42
22
 
3
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Важното е, че ще имаме мощна защита от руска агресия. Един Лидер! Един Народ! Генерал Борисов!