Миков на контра: БСП губи идейния си смисъл

Накъде е тръгнала партията, пита се той?
15 юни 2019 11:22,
103
Миков на контра: БСП губи идейния си смисъл
Снимка: BulFoto архив

„Днешната ситуация очертава перспективите пред партията, бъдещето й, което не е особено светло - когато партията не само губи избори, но губи и смисъла, съдържанието на идейното на политическото”. Това коментира пред NOVA бившият председател на БСП Михаил Миков.

Още по темата

Симов: Напускането на парламента беше добър ход, но...

„Не съм участвал в избори за председател на БСП
, аз съм участвал в избори за председател на Националния съвет. Обаче г-жа Нинова се титулува като председател на партията, въпреки че не е избирана за това. Избори се губят и печелят. Но когато става подмяна на партията – това е риск за бъдещето. Председатели се сменят, въпросът е на къде върви партията. А тези евроизбори са част от индикациите, че посоката е грешна”, коментира Миков. „БСП е пета година в опозиция, заявява, че има капацитет да управлява. Такъв резултат слага кръст на тези заявления, защото е почиват на реалности с върнато доверие”.

„Избирателят дава доверие, когато повярва, че си автентичен, че защитаваш неговите интереси. А мнозинството българи имат нужда от лява политика. Но не могат да дадат доверие за това, което им предлагаме”, коментира Миков.

Попитан дали след резултатите от евровота Нинова е трябвало да подаде оставка, Миков коментира, че той не е фен на оставките и това е нейно решение.

„Тя смяташе, че този драматизъм, с който го прави, ще изчисти въпроса накъде върви БСП. Виждате, че влязохме в един драматизъм, който преминава във фарс и водевил, защото кръговете около нея я молят да си оттегли оставката, писма от трудови колективи”, коментира Миков. Според него оттук нататък отговорността е на делегатите в Конгреса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
22
 
! Отговори
Станчо преди 4 години
Самоизяждат се в БСП . Това им изигра лоша шега .
58
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
милионерки.притежателки на офшорни фирми.притежателки на по 3 къщи за гости и 3 артапартамента не може да са водачки на пролетарски виждания
57
5
 
10
 
! Отговори
хумор преди 4 години
Овшорки няма.Има офшорни зони,създадени под егидата на шефовете на световната икономика.Който може,се възползва.Що не ги забранят?Защото интереса клати феса.
56
6
 
12
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Ама, тя БСП и сега е много идейна, ама вече Нема от къде да взима пари за кебапчета та, рушветите и медийните изцепки по ТВ-тата.Освен, пак от овшорки те на КТБ!
55
6
 
26
 
! Отговори
Пешо Пешев преди 4 години
Политически трупове като Миков.. хайде сипи си поредната водчица и се махай! Видяхме колко идейна беше партията докато ти я водеше.. по умряла опозиция историята не помни!
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМА БСП- МИЛИОНЕРИ ИМАТ ИДЕЕН ЗАРЯД- АЗ СЕ СЕЩАМ КЪДЕ Е ЗАРЯДА И ТОВА ЧЕ ИМАТ ИДЕЯ КАК ДА ГО ВЗЕМАТ- ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ КАК СИ ПОЛЕГНА ЕДНА НЕБАНКА И ПОСЛЕ ВСИЧКИ НИЕ С ИДЕЯТА 4/5 МИЛИАРДА....ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И МАСОВИЯ ФАЛИТ НА ЕДНИ НЕБАНКИ....
53
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миков, щом "онези милиони" не ти стигнаха за да предадеш поста, за каква сума става дума сега, че предаваш цялата партия?
52
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миков е един от малкото, които се заблуждават, че БКП/бсп вече не е терористична организация.
51
7
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 4 години
До Нинова палач на БСП А комунистите от ГРЕБ-БКП ,кога ще ги изриташ ?
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идейния ви смисъл е да сте патерица на Бойко и Доган ли?
49
1
 
27
 
! Отговори
Без име преди 4 години
Какъв ли е идейният смисъл на Г.Гергов и компания?
48
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гергов, Станишев, Дъбов.....добре нахранените троянски коне на ГЕП
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За каквото и да става дума,става дума за пари. Не за идеи.Когато се осъществят идеи, има ефект за хората в страната. Нищо ново, но тук не е така. Идеята е пари, да се краде.Тук царува арогантна мафия, използваща политиката за нещо, което няма нищо общо с българите и държавата.Миков е юрист, бил е депутат, председател на висшия законодателен орган, лидер на партия, нека докаже, че точно пре неговото управление, българите скочихме напред.Как той изрази идейността на партията? С 40депутати?
46
5
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПАК ЛИ ТОЗИ ЩЕ Е НАЧЕЛО НА БСП АМАН ВЕЧЕ!?!!!!!
45
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връщане се на моята теза че в България левия избирател няма партия която да го представлява.Нинова дрънка същите глупости като Монката Мъдьонов и много Болен Сайдеров подплатени със лек социален уклон.Тоест БСП в момента е крайнодясна неонацистка партия Нинова в това се опитва да я превърне която се управлява по същия нагъл лидерски начин като ГЕРБ на Борисов.Еми да *** второ ОП или ГЕРБ не ни трябва.С една дума крайнодесния избирател има нова партия, левия загуби и старата, а за идеи не.
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За теб Мише няма срашно идейния а и какъвто и да е друг смисъл е спирта ...
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До философТи си *** и необразован, нямаш нищо общо с философията.Чети поне малко, преди да се излагаш с простотията си.Политиката е наука и когато нямаш политическа култура, можеш да разговаряш по този начин с кучето или котката си.Безплатно.
42
8
 
1
 
! Отговори
философ преди 4 години
До АнонименЗащото през турско нямаше партии а само един султан и народа си живя цели 5 века?Винаги и всякога свободата и робството вървят ръка за ръка! И през соца го имаше!
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Право Миков в очите - цепи цепи, още още...
40
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв беше идейният смисъл на БСП при теб? Не чух нищо смислено и градивно, не видях съпротива у един зависим от алкохола човек. Слаба личност, вероято станишев, а и първанов, са разчитали, че ще е най-добрата им пионка.Уважавам хората, които живеят в името на справедливостта.Когато уреждаш собствения си задн...к, няма обществена идея.Муцуна, с липса на интелект, но с тарикатски белези, с ненаситен тумбак за ръст метър и 50 на гергов, не е моята представа за лице за идейност в партия.