Миков на контра: БСП губи идейния си смисъл

Накъде е тръгнала партията, пита се той?
15 юни 2019 11:22,
103
Миков на контра: БСП губи идейния си смисъл
Снимка: BulFoto архив

„Днешната ситуация очертава перспективите пред партията, бъдещето й, което не е особено светло - когато партията не само губи избори, но губи и смисъла, съдържанието на идейното на политическото”. Това коментира пред NOVA бившият председател на БСП Михаил Миков.

Още по темата

Симов: Напускането на парламента беше добър ход, но...

„Не съм участвал в избори за председател на БСП
, аз съм участвал в избори за председател на Националния съвет. Обаче г-жа Нинова се титулува като председател на партията, въпреки че не е избирана за това. Избори се губят и печелят. Но когато става подмяна на партията – това е риск за бъдещето. Председатели се сменят, въпросът е на къде върви партията. А тези евроизбори са част от индикациите, че посоката е грешна”, коментира Миков. „БСП е пета година в опозиция, заявява, че има капацитет да управлява. Такъв резултат слага кръст на тези заявления, защото е почиват на реалности с върнато доверие”.

„Избирателят дава доверие, когато повярва, че си автентичен, че защитаваш неговите интереси. А мнозинството българи имат нужда от лява политика. Но не могат да дадат доверие за това, което им предлагаме”, коментира Миков.

Попитан дали след резултатите от евровота Нинова е трябвало да подаде оставка, Миков коментира, че той не е фен на оставките и това е нейно решение.

„Тя смяташе, че този драматизъм, с който го прави, ще изчисти въпроса накъде върви БСП. Виждате, че влязохме в един драматизъм, който преминава във фарс и водевил, защото кръговете около нея я молят да си оттегли оставката, писма от трудови колективи”, коментира Миков. Според него оттук нататък отговорността е на делегатите в Конгреса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
17
 
! Отговори
Нема такава държава преди 4 години
Защо всички български политици са свързани по един или друг начин с "тайните служби",защо всички бизнесмени са ченгета,защо ли България е най-бедната и корумпирана държава!?Наздрауе Миков!
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вашите идеи загинаха откакто станахте милионери! Няма такова животно комунизмокапитализъм!
17
6
 
2
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Нормално е БСП да губи идейният си смисъл, защото се превръща в БНП - Българска националистическа партия, в която такива като Миков нямат место;))) и както ГЕРБ се роди от останките на СДС-то, които наскоро консумира, така и БНП ще се роди от останките на БСП и ще ги консумира. Слава на Тангра!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе що не кажете ясно? Искаме това,ще направиме това! Обяснявате и се извинявате на хората постоянно! Като че ли чета наново Работническо дело! Ще взема пак да гласувам за ГЕРБ!
15
1
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
БСП загуби ,,идейният си смисъл,, още по времето на Нора Ананиева и Красимир Премянов...
14
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, което направи Миков за БСП, Нинова не може да го боядиса, а Радев сливaта щял да го бръсне руския поп!
13
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз отново ще гласувам за герб!
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаех си, че не съм най умния. Щом аз съм се сетил, значи и други са го направили. Комунистически капиталист! Нема такова живото. И всичките бла бла, за стогодишна история. Такова е началото и края на всяка организация, която в края на дните си съществува, за да съхранява себе си.И всички приказки за идеи, стратегии .. и т.н. са от клише на клише.Не знам как ще се ориентират, но че са вечните втори, за следващите десетки години е ясно.Падането на Герб, ще е не от тях.
11
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Старотовсъщност борисов го направи президент! нинова няма нищо общо! тя се занимава само с интриги, като стара селска клюкарка!
10
14
 
15
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
*** кой го бръсне Радев за сливa бе, боя безгласен клоун на руска заплата!
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евларка, Миков! Наздравеее!
8
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Oтдавна им е изпята песента на БСП. Хората гласуват за тях, като наказателен вот за да спрат другите. Бат Бойко чак сега се сети за парите на глас, защото усети, че хората търсят начин да му бият шута с всякакви други. Добре ги видяхме и СДС, и ГЕРБ, и АТАКА, и ВМРО, и патриоти и други литературни герои. Хората търсят алтернатива, но властимащите убиват това в зародиш. Дори за Слави много биха гласували, не защото им допада, а да не са тези. Иначе "Приказка за Стоиедин" до кърпичката за блага...
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миков много добре знае, че БСП е съюзник на ГЕРБ в европейския парламент, повече от 10 години са в една управляваща коалиция. Знае също, че партията, на която беше шеф, се нарича социалистическа, но в европарламента и в международните си връзки не е с левите, а със социалдемократическите партии. Между другото, левите партии в Източна Германия са много популярни. Зелените са новата левица, освен това традиционната....Той защо не посмя да обяви БСП за лява?
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако контрягите не бяха пасували по места, а бяха свършили реални полезни действия за своята партия и осъществяването на нейната приета програма, резултатите от изборите щяха да са по-различни. В моя град дейците на БСП нямат авторитет, идеи и очи да застанат пред хората и не си мръднаха пръста за евроизборите. Господин бившият шеф конкретно кого популяризира с как?
5
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП в момента се крепи на дементирали пенсионери които с мъка си спомнят кога бЕха млади и партията майка им дундуркаше мързеливите дъ-та. От тук БСП може да ходи само надолу.
4
4
 
20
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Кое не разбра,бе Миков?Докато в БСП има още от старите кучета дето се целуваха с Местан и олигарси като Гергов,кой нормален човек ще гласува за БСП?Това,че БСП не можа да спечели убедително се дължи на вкарването в листата на Станишев!
3
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя кога е имала идеен смисъл? Дори когато беше БКП идеите идваха от Москва. Без някой да ви казва какво да правите за нищо не ставате.
2
2
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Ха-ха партия на работниците ръководена от червени милионери е те такова животно нЕма и когато Нинова се опита ги измете те заедно със съсела и подложиха динена *** играейки практически за ГЕРБ.
1
1
 
15
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Писма от трудови колективи...А писма от герои на соц. труд има ли ? Защо ми звучи толкова познато ?