Наесен с песен: БСП се подготвят за местните избори

Не е време за оставката на Нинова, смята Атанас Зафиров
15 юни 2019 10:00,
86
Наесен с песен: БСП се подготвят за местните избори
Снимка: BulFoto архив

„Време е за консолидацията на БСП и да се подготвим за местните избори“. Това заяви пред БСТВ Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП.

Още по темата

Миков с упрек: Промените на Нинова ще разделят БСП

По думите му в дневния ред на Конгреса е заложено констатиране на оставката на председателя и стартиране на процедурата по пряк избор. Той изрази съгласие с думите на зам.-председателя на БСП Стефан Данаилов, че не е важно с кого, а какво очаква партията.  „Не са случайни всички декларации и позиции от почти всички структури на партията, в които се призовава за мъдрост, за единение и Корнелия Нинова да не подава своята оставка. Според мнението на нашите другари тя не носи отговорност за загубата на тези избори“, подчерта Зафиров.

Той допълни, че Общинският съвет на БСП-Бургас, с пълно единодушие и само с 2 въздържалисе са приели също декларация, в която се казва, че сега не е време за оставка и не Корнелия Нинова е човекът, който трябва да носи отговорността. Зафиров сподели, че е получил и писмо от социалистка на 82 години, която го моли да представи мнението й на Конгреса: „Делегатите на Конгреса трябва да гласуват да остане Корнелия Нинова и да се стегнем, за да може да победи БСП наесен на местните избори“. „Конгресът трябва да стартира процеса по подготовката БСП за предстоящите местни избори.Това е най-важната задача пред БСП“, обобщи Атанас Зафиров.

Той подчерта, че резултатите на последните избори са показали, че БСП връща позициите си в големите градове и в няколко областни града печели. „Това е предпоставка за победа наесен“, категоричен бе той. По думите му има координирана мащабна атака срещу БСП, която е концентрирана върху Корнелия Нинова като неин председател. Според него целта е БСП да бъде обезсилена и да бъде превърната в удобна и послушна опозиция. „Големият грях на БСП и на Нинова в частност, е че тя не се съгласи партията да е присъдружна на ГЕРБ. Ако това ръководство на партията бъде сменено, само след няколко месеца нещата ще се върнат към статуквото и БСП няма да бъде същата“, коментира той.

Попитан за партийните субсидии, Зафиров отговори, че всички партии, включително и ГЕРБ, казват, че това е популизъм. „Демокрацията предполага партиите да бъдат независими от всякакви олигархични кръгове и такова отнемане на субсидии няма никъде в Европа. Ние в момента правим обратното – хвърляме партиите в лапите на олигарсите. Няма как да очакваме добър резултат от това. Всичко го разбират, но в момента се прави на инат и напук. Това е и част от сценария за смяна за ръководството на БСП“, заключи Атанас Зафиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Другия с коня преди 4 години
95%от Брутния вътрешен Продукт е произеден оп Частни Фирми в България.Ние Работим,Произвеждаме и Печелим Парите си.Нищо не зависи от Политиците.Искаме само Спокойствие,Сигурност в Държавата и Данъчна стабилност,за да предвиждаме Разходите.....Боричкайте се Кой да Управлява,само не създавайте Хаос и Недоверие.....Никога повече Комунизъм!
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не мога да ги гледам тия комунист-лапачи.
68
1
 
2
 
! Отговори
Уточнение преди 4 години
До баба мара: Е, не можете да бъдете 5 млн. - пенсионерите са 2,5 млн, а за 11 години Б.Б. чрез упражнения геноцид умори 1,6 млн. старци и баби. Да не говорим, че наесен поне 60-70% от беловласите няма да гласуват, омерзени от продажния триумвират СС-Г.Гергов- Мишо шльокавицата.
67
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Наесен местните избори ще ги подготвят от БСП Станишко, Г.Гергов-Свинаря, Пирински, Мишо Миков и сие. Спечелят ли ги - ОК, загубят ли ги - при Първанката и Р.Петков. Това ще им е личната отговорност на тези червени велможи и по-младите Кр.Янков и А.Кутев. Дотук реваха, пищяха, врещяха и плетоха интригите. Сега им предстои къртовска работа.
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Василев 25Точно пък на Бойко хич не му дреме дали ще си иде според приматския ти акъл - вече два пъти го е правил, и всеки път се връща, за да започне отначало - заради алчните *** псемозъчета на такива като тебе. Е, достатъчно ви е угаждал на тъпите дебели г..ове, хайде да го оставите да свърши започнатото, а?В соросоидно-цветан василевските-курноидни области като Видин-комунистически, Ямбол - турски, Добрич (Живко Суджуков) има още много място за ретроградна простащина!
65
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Половината българи толкова мразят БКП(уж БСП), че биха си отрязали едната ръка за да не дойдат на власт.Защо имам чувството, че червените са готови да им отрежат и по един крак само и само да дойдат на власт!? Не е за учудване - след 9-ти Септ. 1944г. избиха десетки хиляди за да узурпират и укрепят властта си. Тази надъхана селяния разбира само като я избръскаш в кухата манерка, в която дрънчат ръждасали значки на Ленин,Г. Димитров и червени петолъчки.
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази Партия е съставена от комплект олюгуфряни.Не може да си друг, ако си фантазираш,че народа те харесва и ах-ха и ще станеш първа политическа сила.Репчите се по медиите с деббилленн ентусиазъм-пълна гротеска.Те в селото не ви пущатт, вие за попската къща питате.Запомнете-българите(вие не сте) никога няма да допуснат бившата компартия да спечели избори.Със самото си съществуване сте обида и несправедливост за българина и няма как да го промените.Миналото ви е престъпно и прошка няма.Закривааай!
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днеска е Черешова задушница.
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** лицемерка ***,а къде е тайфато на тиквата, щерката на цвъки и тн,тн...
61
4
 
7
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 4 години
Другарката Нинова(г-жа Лъжа) е изпратила сина си в Щатите, а иска да набута българите към бедната путинова Русия, е на това му казвам лицемерие. То и затова електората на БСП се състои главно от стари хора жертви на телефонни измами, защото вярват сляпо още от времето на комунизма.
60
3
 
5
 
! Отговори
Курнелия Импексова преди 4 години
Какво ви става бе хора? Как може ***, която ходи да поднася цветя на паметника на Тодор Живков и крадливо приватизира най-голямото външно търговско предприятие по времето на соца Техноимпекс, да участва изобщо в политиката, камо ли да е лидер на най-голямата опозиционна партия ?
59
5
 
8
 
! Отговори
Бай Курти преди 4 години
До всички червени мекерета.Защо си мислите,че ако дойде *** всичко ще е по мед и масло!?Даже при *** ще е по голям ***, защото те доста огладняха последните десетина години.
58
2
 
11
 
! Отговори
Комунист преди 4 години
Кви избори, бе.....?!!!!Нема вече пари за кебапчета а и Нема спонсори.....!Комунист, пари не дава.... само взима, ама Нема от къде..!
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП губи изборите не заради Нинова,а защото е разединена от от властолюбци като Станишев и Гергов,които искат да видят бащина дружина ...За лична облага разбира се...Т.е. разбирай,че това отблъсква избирателите и БСП става излишна...
56
8
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
с нинова БСП губи местните избори сега не гласувахме над 4 милиона наесенще бъдем над 5 милиона
55
0
 
5
 
! Отговори
маркетинг преди 4 години
Чиста проба маркетингови проучвания за гласовете на народа!!!!!!Коментарите ще отидат тутакси в политбюро!
54
0
 
3
 
! Отговори
д-р психо преди 4 години
до Василевв събота и неделя не приемам. Запиши си час, и не забравяй направление от джипито си.
53
3
 
5
 
! Отговори
комунизъм за износ! преди 4 години
До ЕВРО-БКП-то са ГЕРБУкепазихме не само България, но и Европа с нашето БКП!
52
7
 
10
 
! Отговори
господин 7% преди 4 години
До ВасилевТова е Бойко!- рожба на БКП - майка за всички!
51
9
 
9
 
! Отговори
поборници преди 4 години
До ЕВРО-БКП-то са ГЕРБГерб е сбирщина от БКП и СДС-дс и мутри криминално проявени хъшове и опълченци...