Радев похвали Нинова: Знае какво прави и носи своята отговорност

Президентът заяви, че не се меси в партийни дела
16 юни 2019 16:00, Нели Христова
169
Радев похвали Нинова: Знае какво прави и носи своята отговорност
Снимка: Булфото

Докато червения конгрес тече, президентът на България Румен Радев бе в пловдивското село Труд за да отбележи 150-годишния юбилей на местната църква. 

"Мисля, че Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки. Един лидер на партия не трябва да се ръководи само от това, как той лично се чувства, а как се чувства партията му, за да бъде силна", категоричен бе Радев.

Още по темата

Важното е България да не остава без политическа опозиция. Това ще бъде пагубно за демокрацията.

Запитан какво очаква от конгреса на най-голямата опозиционна партия, президентът посочи, че в България следва да има единна, сплотена политическа опозиция, защото в противен случай властта остава без коректив.

Помолен да коментира призива на митрополит на Николай за въвеждането на вероучение в българските училища, държавният глава посочи, че темата следва да се разгледа от съответните институции и да се използва опитът в Европейския съюз. „Има място за такъв дебат. Децата растат и научават за религията не от училище – това са важни въпроси. Научават за нашите традиционни православни ценности също не от училище. В училище могат да бъдат изучавани такива неща. Но това е един сериозен дебат, който трябва да бъде обмислен“, посочи още Румен Радев.

Той добави, че няма информация за конгреса, тъй като се намира в Труд. На въпрос на журналисти как вижда развитието на БСП, отговори, че в партийни дела не се меси.


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
4
 
! Отговори
Пълен ненужник преди 1 месец
Е тоз заедно с президентска институция.

Време е за промяна на Конституцията!
138
5
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 месец
Не е голям проблем това, че гербаджийските т'ролове всеки път когато се спомене президента Радев се упражняват да пишат всякакви г'лупости и спекулации по негов адрес. Бойко също се пробваше отначало, но изглежда разбра, че не печели от това и взе да си трае.
137
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не избрахте Цецка Цачева! Сега плюите по пилота!
Жената и Президентски апартамент си има от 300 квадрата
136
2
 
7
 
! Отговори
Васал на сал преди 1 месец
Огнян Минчев да не е канонизиран за светец?!Бил ли е член на бкп преди 10 ноември2Бил е.Точка.Не вярвам на въртиопашки и използвачи.Комунягите са си виновни,защото приемаха баш такива кариеристи за членове.
135
3
 
13
 
! Отговори
Радев васал на Путин преди 1 месец
Цитат от Огнян Минчев: "Как изразяваш собственото си достойнство когато непрекъснато уверяваш нечия друга държава, че си доброволен неин васал? Унизително е да виждаш, че те представлява човек, който не разбира приоритета на собствения си национален интерес и непрекъснато говори в подкрепа на чужди интереси. Още по-унизително е да виждаш, че той не осъзнава това, не се срамува от това, че смята това за нещо в реда на нещата."
134
5
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 1 месец
А Румяна Бъчварова да не е румена от бъчва с вино?!
133
7
 
4
 
! Отговори
Бойко за смях... преди 1 месец
До Радев за смях...

Бойко носел на бой от американските другаре.Затова ги слуша.
132
4
 
13
 
! Отговори
Радев за смях... преди 1 месец
Нашият прецедент не бил червен, а само Румен...
131
3
 
2
 
! Отговори
ДРУГ ЦИТАТ преди 1 месец
Проф.Коста Костов-В България търпим управлението на малообразовани и крад---ви мерз...вци..Цитати да искате.
130
2
 
1
 
! Отговори
Ненад Пейч-цитат преди 1 месец
Гл.редактор на "Свободна Европа",-В България властите на бяха радостни от възстановяване на радиото.Новините се губят в море от манипулации....що така,бе чичета шишеви...
129
1
 
17
 
! Отговори
Огнян Минчев-цитат преди 1 месец
Президентът Радев е сериозно изостанал с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, няма да може да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен и така постепенно се свлича към своя крах...
128
3
 
18
 
! Отговори
Прецедентът Радев преди 1 месец
Изборът на военен за най-висшата държавна длъжност в България се оказа един злощастен експеримент. Нелепо е когато едни случайни хора нямат необходимото ниво на интелигентност за този пост и си мислят, че света се върти около тях.
127
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безмозъчни преценяват умствения капацитет на президента,който е постигнал всичко,за което един мъж може само да мечтае-и образование и престижна и смела професия и знаене на чужди езици...на светлинни години от бан ки мун чо.
126
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали му платиха кампанията с техни и чужди пари , иначе Деса нямаше да се вее напред назад ,нито да го ожени,нито да се разполага в Бояна на гърба на данъкоплатците!Та затова козирува,но това е лично решение,няма капацитет и акъл да е надпартиен!По принцип има качества ,но не ги ползва ,а роболепничи като мижитурка,което е трагично за бивш генерал!Видно е обаче,че причината да го държат на каишка от пропадналата партия е доста дълбока и буди интерес!
125
4
 
14
 
! Отговори
ОЧЗ преди 1 месец
И този е то бандата. Нали си продал едно апартаментче от жилфонда на БНА.
Направил го е не толкова за да се облагодетелства финансово, а за да се докара пред партията че и той ги може "тези работи". И така са го приели в ОЧЗ.
Само така може да се прогресира в тази "прогресивна партия".
124
0
 
19
 
! Отговори
и я хвали мискининът преди 1 месец
Само за едни евроизбори КН е похарчила 25 милиона безотчетно.
Колко ли ще похарчи ако сграбчи властта?
123
2
 
22
 
! Отговори
а преди 1 месец
Ако знаехме, че си леке на БСП, нямаше да гласуваме за тебе.
122
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещастник.*** кой те пита
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе аз самият не знам какво точно правя ЛИЧНО за себе си, а той знае. Хм...
120
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредният “спасител” на нацията се излага като кифладжия.
Не се научи тоя народ да разчита само на себе си а не на измислени герои. То не бяха Костов , Царя, Пожарникаря. Льотчика. Кой ли ще е следващия припознат за спасител на нацията от матряла?