Румен Радев от "Ново село": Да гарантираме бойните възможности на F-16

Оборудването, което идва със самолетите, било от изключителна важност
Обновена: 19 юни 2019 15:53 | 19 юни 2019 14:55,
253
Румен Радев от "Ново село": Да гарантираме бойните възможности на F-16
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаквам правителството да гарантира, че няма орязване на бойните възможности според заявеното от нас и българските данъкоплатци няма да дават парите си на халос. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев за договора със САЩ за закупуване на изтребителите F-16 след като присъства на Националното тактическо учение "Ответен удар 2019" на полевия учебен полигон "Ново село", предава Фокус.

Още по темата

По думите на държавния глава, всяко едно "мърдане" надолу и орязване на целия пакет води до невъзможност за реализация на оперативните възможности на самолетите.

В понеделник американското посолство в България изпрати официален договор за сключване на сделката на българското министерство на отбраната. Все още не са известни подробности от него, но според военния министър Красимир Каракачанов страната ни очаква да плати малко над 2 милиарда лева за изтребителите и съответното въоръжение и обучение на летците.

"Най-важното в този проект, това което се пропуска, е не толкова самият самолет, а цялостният хомогенен пакет - самолета, оборудването, въоръжението, допълнителното оборудване към самолета, наземното оборудване, което е огромно и обучението на личния състав", коментира Румен Радев.

Според президента, българските Военно-въздушни сили и Министерството на отбраната са разработили един много добър, хомогенен продукт, който е "максимално изстискан, на минимум, но гарантиращ надеждни способности и оползотворяване на бойните възможности на самолета".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Румен Грипена"Какво ли разбира Румен Грипена от американски самолети след като е летял само на руски железа ?"1. Избора на Ф-16 е ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ - не експертно ТРЯБВА ВИНАГИ ДА СЕ КАЗВА2. Всички пилоти са за Грипен3. Радев Ходи до Швеция и летя на Грипен4. 68% от Грипен C/D реално са Американски чаркалаци
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе какво стана с демократа от СДС и депутат от ДПС Христо Бисеров, осъдиха ли го?
143
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много интересна катастрова да бутнеш някой странично...
142
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи много е просто, въвеждаме диференцирано ДДС както в останалите страни на ЕС и мерезето и серезето веднага ще скочат като в останалите страни от ЕС! Елементарно, ама кой да се сети да го направи!
141
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, баща ти осъдиха ли го за катастрофата на кръговото? А Деса за гонките по улиците и каране в насрещното?
140
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"НАТО никога не е карало 1000 самолета на тези войни."Сигурен ли си?Буря в ПустинятаСАЩ ВВС249 - Ф-16120 - Ф-15С90 - Хариер118 - Ф-11172 - А-1026 - Б-5244 - Ф-117** - РЕБ, АУАКС, ВКП, СпектърСАЩ ВМС690 самолета на самолетоносачиСАрабия 196 самолетаФранция 37 самолетаВеликобритания 83 самолетаДруги страни незначително количество самолетиВ тази статистика не са включени транспортните самолети включително на частни авиокомпании привлечени за военни превози
139
1
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Другарят Радев смени плюнките със "експертни съвети". Ние помним предишната му позиция за Ф-16. Защо я смени?
138
4
 
11
 
! Отговори
Румен Грипена преди 4 години
Какво ли разбира Румен Грипена от американски самолети след като е летял само на руски железа ?
137
0
 
5
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До 131Уважаемия дрогар явно не знае, че с орден "Стара Планина" може да награждава само пРезидента, да се свети името му, да пребъде царството му!
136
2
 
4
 
! Отговори
140 преди 4 години
Тя ходи, но се оказа, че рашките пари за хляб нямат, камо ли за туризъм, жалка гледка
135
2
 
7
 
! Отговори
проф. Ст.Сойчев преди 4 години
По конситуция Президента има статут на невменяем. Всеки негов Указ, или му е подготвен от друг орган, или, ако е подготвен от него се преподписва от друг - цитат от покойния корифей на конституционното право . А иначе такава пародия на държавен глава със зелени чорапки, русобор-рублофил българската история не познава !
134
8
 
3
 
! Отговори
дпс-герб преди 4 години
чрез герб БГ е васал на САЩ !
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРОТЕСТ! ДА ОБЕСИМ ВСЕКИ КОЙТО Е СРЕЩУ ЗАНИЖАВАНЕ НА ЛЕКАРСТВА ПО ЗДРАВНА КАСА!НАЛИ ИСкАТЕ РЕФОРМА В ЗДРАВНАТА СИСТЕМА? НАЛИ СТЕ ЗА СОЦИАЛНО ОСГУРЯВАНЕ?
132
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи САЩ ще налагат визи на България, въпреки че сме членове на ЕС и ЕС има безвизов режим със САЩ, а ние хем ще ги пускаме в България без визи да си влизат свободно като че ли им е бащиния, хем ще им изкупуваме на безумни цени морално остарялата военна техника.
131
3
 
9
 
! Отговори
Пенсия Радев преди 4 години
Никой вече не взима на сериозно пенсионирания военен Радев , дай му празни приказки и общи лафове, колкото да минава времето и да си взима пенсийката ......
130
0
 
8
 
! Отговори
г-жа Лъжа преди 4 години
Аз лъжа партийците, те лъжат мене, ние пък вас! П.С. Синчето е добре в Щатите, има още парички от Импекса. Ай, че трябва да влизам в заседание с партийците.
129
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 137 - другарю ще викаш на Борисов. Като си избирате вожда Червеко...оопс Борисов ще викате БКП1 БКП! - Другарю Борисов покажи си партийната книжка!
128
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТя затова министърката на туризма ходи в Москва да се моли за руски туристи.
127
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 135 - комунисти ще викаш на Бойко Борисов, ЦВетелина Бориславова "Кинтекса", Свинетка Павлова, Цецка Цачева Партийната секретка и Росен Комсомолеца, сина на другаря от ОК Благоевград.
126
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие руски туристи виждали ли сте в Бг - беззъби алкохолици, сърбащи една супа 3-*** човека! Жалка гледка, и това са богатите руснаци с пари за виза и самальот!