ГЕРБ дърпа още пред БСП, не харесваме работата на депутатите

Българите не искат предсрочни избори
Обновена: 20 юни 2019 11:17 | 20 юни 2019 11:16,
126
ГЕРБ дърпа още пред БСП, не харесваме работата на депутатите
Снимка: Тренд

Ефектът от победата на европейските избори увеличава електоралната база на управляващите от ГЕРБ за сметка на БСП и разликата между двете основни партии вече е 5%, но в реална изборна ситуация на парламентарен вот, преизчислявайки дела на деклариращите, че няма да гласуват, това би означавало дистанция от почти 8%. Това показват данни от редовно проучване на нагласите на българите спрямо партиите и институции, извършено от социологическата агенция "Тренд".

Своята относителна тежест запазва Движението за права и свободи и към момента би взело около 7% от парламентарен вот. Тенденцията към закрепване на ВМРО като четвърта политическа сила продължава и ако изборите бяха днес, те биха имали свое представителство в Народното събрание.

Още по темата

Същото важи и за дясната коалиция "Демократична България", която изостава с малко от войводите. Според експертите от "Тренд" моментната снимка сочи, че това ще са единствените пет формации, които ще прескочат бариерата от 4%  при евентуални парламентарни избори.

Това обаче са само хипотетични цифри, защото резултатите от проучването сочат, че мнозинството от българите или цели 52% не смятат, че в момента са необходими предсрочни парламентарни избори. 29% са на обратното мнение.

Над 65% от анкетираните пък оценяват работата на парламента отрицателно. Тези, които харесват действията на депутатите пък са едва 20%.

По отношения на работата на правителството, нещата са малко по-добре - 54% не одобряват, а 30 % харесват свършеното от кабинета на Бойко Борисов.

От "Тренд" коментират, че и при двете институции има минимална положителна промяна, дължаща се отново на резултатите от изборите за Европейски парламент и победата на основната управляваща партия.

При оценката за президента Румен Радев се наблюдава негативна тенденция, но и този месец той остава със сравнително високо одобрение - 48%, при 33% отрицателни мнения за неговата работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен до 46 преди 4 години
А иначе можем да търпим мутренската партия ГЕРБ, доказани крадци, рекетьори и национални предатели.
47
3
 
11
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Всъщност се оказва,че просто НЯМА за кого да се гласува!Което едва ли е случайно.Иначе това,от което се нуждае България е партия от Орбанов тип,която да раздвижи нещата и даде перспектива на страната.Защото именно липсата на перспектива потапя бъдещето на БГ,въпреки известния икономически успех.
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе в ЦК на ГЕРБ само *** като Цвъката ли бачкат,които наивно си мислят,че народа се върже на лъжите на които и те самите не си вярват?Смешници!Кой вярва на манипулациите ви бее@
45
1
 
13
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Това което сами си го правим не може и най големия ни враг да ни го направи докато сме безразлични нещата ще стават все по зле. 30% от българите да излезем не на мирни протести ще си оправим ла**та
44
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На БКП/бсп трябва да е ясно, че без съветската армия няма никога да дойде на власт !Българските могат да простят всякакви "кривици" на българските партии, но не желаят бъдещето им да определя червена азиатска русофилска Мафия !
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой гласува за ВМРО? Вътрешна макетонска революционна организация? Кои са тези 3.6 процента които искат да правят революции е Македония. Тя България цъфнала и вързала, революции в Македония ще правят. И защо няма ВГРО - вътрешна гръцка революционна организация, да направим революция и в Гърция, защо само в Македония, тинк биг, може и Румъния, Сърбия ВРРО, ВСРО, ВТРО за Турция, и после ща правим революции и вдругите държави в ЕС, think big!
42
3
 
25
 
! Отговори
до Байфидан преди 4 години
Преди десет години икономически бяхме преди Румънците и близо до Унгарците, сега тотално дъно,а свободата на медиите тотален колапс дори полицията започна масово да затваря телевизии конкурентни на олигарсите!
41
1
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Цифрите са точни.Причината е ,че изкарващите за бюджета намаляват през терминал 1,2.Бюджетните обаче са си постоянна величина.не може да ти си представите какъв цар си ако си администрация някъде в София по министерствата.То Гърция,то Великдени,То Гергьовдени,то бонуси.Кафета тийм билдинзи 50 милиона за телефони и сметки....Дълговата спирала ще ни убие просто.Кредиторите ще ни взеамт и въздуха и водата след няколко години.Е те тези проценти са на ГРОБ!!!Но колко дълго ще си заравят главата?
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управляващите нарочно насъскват дебата по оста ГЕРБ - БСП. За да не може хората да се разсейват с други партии. А докато гласуваме за тия, пък те са едно и също нещо и само за пред камерите се правят на опозиция, няма шанс дори за промяна. Ако дюнери и кебапчета из махалите, и патриотарите и те не остават назад. Накрая пак избирате същите и искате промяна. Смях в залата. Гласувайте за нови, но Слави ако е в политиката заедно с Мая Манолова, това няма да са нови хора. Ще ви ги представят за нови.
39
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ние българите сме най-свесните, но проблемът е, че сме невинна жертва на Света и на обстоятелствата и все ни идват алчни и развалени политици. А иначе ние българите заслужаваме да живеем добре и да имаме висок стандарт на живот, да се забавляваме, да си удовлетворяваме желанията и да си доставяме удоволствия, да си хапваме мръвката и да си пийваме ракийката и да си лягаме с жените, но сме жертва на Света и на обстоятелствата и на политиците, невинни жертви сме.
38
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Ами резултатът от изборите трябва да бъде оправдан по някакъв начин,щото иначе възникват въпроси...Като например:Как така ро*мите,които досега никак не се интересуваха от евроизборите(ясно защо),изведнъж гласуваха масирано???Как се размърдаха хора,дето въобще не разбират за какво и кой гласуват?Гласовете им впрочем отидоха изключително при ГЕРБ,а са контролирани от ДПС....
37
13
 
7
 
! Отговори
русофила преди 4 години
БСП се самоутрови със злобата която излъчва.Безпартийното Ленче я издирват и мина в нелегалност, след като изпързаля Нинова, която си намери майстора.
36
10
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 21 няма логика. Има логика и тя е, че бяхме толкова под дъното, че лесно не се изплува. А това, което си написал, от 10 години ли е, или от 30, а може би от 75? И като бяха други на власт защо не промениха нещата? Нещо на теб ти се губи логиката.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление хора като Слави, Бойко, каракачанов имат повече шансове в държава като нашата. За Демократична България, по официални данни гласуват хора с най-висока квалификация и образование, понеже не се поддават на манипулации. Но народът не мисли, доказателство е референдумът на Слави с неговите искания, обслужващи мафията. *** отиде и гласува, понеже нито знае какво безумие е мажоритарен вот за депутати, нито 1 лв субсидия, станахме за смях за каква глупост гласуваха сума ти хора.
34
1
 
13
 
! Отговори
глас от Гърция преди 4 години
Тихоо да не събудим Българите!мбухаха
33
10
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 4 години
Като дойде БСП на власт ще ни води социална политика и ще ни дига серезетата и мерезеата и ще изрови нефт и газ живеем в социализъма като в Норвегия където си живеят в социализъма само от нефт и газ и нищо не прават като нас сега при ГЕРБ, ама ГЕРБ не изравя нефт и газ а БСП ще ни изровят нефт и газ и ще направят социализъма като Норвегия.
32
7
 
6
 
! Отговори
До Хахахаха преди 4 години
Ясно е, че не е за смях. Баба ти Корни, лоша, хубава, води някаква непримирима борба, но обществото ни само кибици го играе, подхвърля по някоя лакърдия, дава акъли и кюта. Все едно за комшиите става дума или за някоя държава на противоположната страна, на кълбото. Деца нямате ли, за себе си не ви ли е жал? Кибици! А оня "с жипа" се надува, ще хвръкне, заем емитирал и утре пак ще дава, като посетител в зоологическа градина, а маймуните ще се пулят и ще скачат да гонят подаянията.
31
10
 
5
 
! Отговори
БСП и ГЕРБ преди 4 години
БСП и ГЕРБ са две страни на една и съща монета - настоящи олигарси капиталисти произлезли от върхушката на бившата БКП които продадоха България на Сорос и на САЩ. И двете работят заедно да заемат почти целия спектър на избирателите. ГЕРБ поне имат предимството, че не лъжат хората със социализъм, докато БСП откровено лъжат страите хора които си спомнят добрите времена на социализма, че ще им върнат тези времена - това е невъзможно сега, а и олигарсите от БСП нямат никакъв интерес от социализъм.
30
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29. Глу.пости си написал.
29
12
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 23. И какво предлагаш? БСП и ДПС - това не го ли пробвахме? И какъв беше резултатът?