БСП скочи на управляващите заради смъртта на Мими

Пожелаха минута мълчание в пленарната зала, отказаха им
Обновена: 20 юни 2019 11:14 | 20 юни 2019 10:03, Камелия Цветанова
69
БСП скочи на управляващите заради смъртта на Мими
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП скочи на управляващите заради случая с лечението на малката Мими, която изгуби битката с левкемията.

Още по темата

НЗОК: Спекулациите с болни деца стават лоша практика!

Социалистите поискаха депутатите да почетат с минута мълчание паметта на детето, както и да бъдат извикани представители на НЗОК да дадат повече подробности около случая в парламента, но мнозинството отказа.

НЗОК вчера обясни, че Изпълнителната агенция "Медицински надзор" започва проверка. Според здравната каса забавяне от страна на Университетската болница "Царица Йоанна – ИСУЛ", където се лекуваше болното дете, е причината родителите да получат фактура за близо 14 хил. лева за медикаментите на дъщеря си. От НЗОК подчертават, че въпреки забавянето, касата е одобрила заплащането на медикаментите в срок.

А шефката на здравната комисия в НС
и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира, че има нелечими болести, но по никакъв начин това не може да се използва политически.

"Като лекар и като майка искрено съчувствам и изказвам своите най-искрени и дълбоки съболезнования. Това не се преживява, но се съпреживява", каза тя.

Дариткова беше категорична, че ако има наистина административни нарушения, те трябва да се разглеждат по надлежния ред.

Освен това за целта ще се направи изслушване в Комисията по здравеопазване.

"Това изслушване е в ход, на което ще се изяснят всички подробности, има ли административни нарушения и недоразумения около лечението на това дете", допълни още тя.

Според нея лекарите от ИСУЛ са положили всички усилия, за да спасят живота на Мими.

 


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
НеСамоИнтелигентните преди 1 година
са в основата на демографската криза.
Модата на еднодетните семейства се налага през втората половина на социализма и много работници и в промишлеността, и в селското стопанство също създават вече само по едно дете, по-рядко по две. Доходите на по-неуките не са били чак толкова високи, с малки изключения. масовата заплата е около 200 лв, в градовете преобладаващата част от апартаментите са двустайни. Това не са условия за многодетни семейства.
Само онзи етнос намира в България условия за разплод
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продълж. на 55 - Понякога се замислям дали това не е било предварително планирано, да се удари точно по по-интелигентните, те да останат без потомство, или само с по едно дете, което да отглеждат трудно и без самочувствие. Като обезглавиш една нация, лесно ще я манипулираш. Избили са елита, после са притеснили останалите по-интелигентни и инициативни. Толерирали са пр..и..ми..тивите, стимулирали са раждаемостта на един точно определен екзотичен етнос.
Наистина за това трябва да плачем.
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
35, 36 - И други знаят за това изчисление. Тогава вече е била факт демографската криза.
Именно по-интелигентната част от българите е била вече натикана в миша дупка и много от тези хора са преценили, че не могат да си позволят брак и дете докато са под 40-45 год. Затова мнозина от тях са останали неженени или са се задомили късно и са създали само по едно дете, или пък вече им е било късно за дете. Така не са се родили около 3 милиона българчета.
За това трябва да се плаче, после за дауните.
54
0
 
9
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Tanya 53 Браво Таня. С теб сме.Няма да сваляме най добрия премиер , че на Корнелия се приискало власт.Не е сериозно. Парите са при БСП , сега и власт искат.Я Антон Тодоров да напрани едно разследване кой са първите 20 най богати българи и как са забогатели.
53
3
 
13
 
! Отговори
Tanya преди 1 година
Корнелия вече е за озаптяване. Няма спирачка за нищо и пред нищо -плаща Й се за крясъци, интриги,обвинения, скандали, заплахи, обиди...То бива-бива, но да се държи като квартална истеричка на нейния пост е повече от неприятно. Ако може, нека свърши нещо съществено най-накрая, а не само "чарла-парла" и сочене с пръст.
Не сквернете паметта на детето! Осъзнайте се и се смирете!
52
9
 
5
 
! Отговори
От де на къде преди 1 година
аз ще плащам 14 000 за лекарствата на някакво безнадеждно болно със синдром на Даун !!!???

Синдрома на Даун се открива в 6-тия месец и лекарите предлагат да направят аборт

сега, некаква сбъркана гъска решава да роди това изродено дете и ас трябва да плащам за това !!!???
51
2
 
8
 
! Отговори
Край преди 1 година
Политиците са рядко гнусно племе. Спекулират с нещастието на едно починало дете което е изкарало целия си кратичък живот с тежки увреждания и е изтърпяло какви ли не мъки.
Долно племе е това политика - *** душица.
50
1
 
2
 
! Отговори
грух преди 1 година
А Гуди пак маа гащи в Брюксел,че нещо се спече в жегите.
49
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше БСП на власт и синдрома на Даун щяха да му излекуват, и левкемията.
*** е вълшебница.
щеше да излекува всички болни по всички земни кълбета.
Само да дойде БСП на власт ОБЕШАВАМЕ хората вече няма да се разболяват и няма да умират.
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички от БСП в затвора или някаде да копаят камъни. А тази нагла гад да бъде бита на всеки час с камшик докато не й падне кожата от гърба! После и *** за палят джапанките и да си оправим държавата.
47
3
 
18
 
! Отговори
Tanya преди 1 година
За бога, спрете! Нямате ли срам и благоприличие?! Та това е дете за което всички са търсили лек. Не вярвам да не е направено всичко възможно. Защо търсите дивиденти и правите политика от тези трагедии? Грях и престъпление в безцеремонната борба за власт е това. Всеки сам да помълчи и помисли. Какво крещите от трибуните и "слагате допълнително сол" в раната на покрусените родители?! Спрете се! Нищо ли свято не остана в нашите души?
46
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде бяхте БСП и защо не нададохте вой, докато детето беше още живо?! Ааа, вярно момент, защото тогава не ви се ходеше на работа - имахте по-важни неща. Много е наивно да се вярва на кухи популистки изказвания.
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 39 кога те пуснаха от Кърлуково или избяга ?
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срам и съвест нямат, да политиканстват на гърба на хорската трагедия!
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
даРиткова не дарява,а само рита.
42
6
 
8
 
! Отговори
Мразя Бг преди 1 година
Така става като в здравната каса работят кръвопийци.Те не се интересуват от съдбата на дечицата и гледат само далаверата.Как спят нощем само те си знаят...да протакваш,да измисляш пречки и оправдания и да не съдействаш,когато става въпрос за деца,които може бе нямат цялото време на света за да чакат.Дано възмездието ги застигне за всяка един разбит детски живот,защото това е грях и те трябва да се пържат в Ада.Бавно и мъчително.
41
6
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 година
До Пян_Гъ,а герб-комунисти,за да се оправят,трябва да махнат всички бедни от партията си,първия бедняк-асансьорчиков го махнаха,сега трябва и бедняка от банкя да махнат,и ще се оправят.
40
8
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 1 година
До 17
Или БСП са виновни , че назовават виновните ? А дядото , който се хвърли от прозореца на болницата в Пловдив е също малоценен и го е направил от много ваши грижи за пенсионерите.

Дядото го бутнах лично от покрива на болницата.
39
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво друго да очакваш от червените пpocтаци?
Тъпи, алчни, злобни, крадат и с гз си.
38
13
 
3
 
! Отговори
men преди 1 година
ядоха ГМО европейски буламачи трета ръка от лидл и ги лекуваха остатъците от европейската ни здравна система оптимизирана по всички правила на световната банка. германия за всеки образован в българия доктор да лекува 1000 пациенти безплатно - рак, операции, лекарства и т.н. ама де кохонес у тиквонес.