ГЕРБ няма да бъде "лъскава партия на номенклатурата"

Драмите, които се очаквали на конгреса, не се случили
8 юли 2019 09:49,
92
ГЕРБ няма да бъде "лъскава партия на номенклатурата"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Остраняването на Цветан Цветанов от ръководните позиции в ГЕРБ е превантивна мярка срещу действия на политици, които могат да засегнат имиджа на партията. Това заяви пред bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова по повод вчерашния конгрес на партията, на който бившият заместник на Борисов беше официално освободен от всички постове.

По думите й, за ГЕРБ е много важно да има здрави морално устои, защото това гарантирало дълъг живот на партията.

"За съжаление имаше примери, които налагаха последващи действия. При нас действието е едно - политическа отговорност се носи с оставки. Това е нещо, което ни отличава от нашите политически опоненти", каза Дариткова.

Още по темата

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че създаването на новата Комисия по етика към партията също е с превантивен характер. Според нея, тези действия на премиера Бойко Борисов ще предпазят ГЕРБ от това да се превърне в "лъскава партия на номенклатурата".

"Етичната комисия ще разглежда всички жалби и проблеми, които съществуват в различните партийни структури. Превенцията е винаги по-добра, отколкото последващата терапия. Членовете на тази комисия трябва да бъдат избрани с мисълта за това да бъдат отговорни хора с достатъчно компетентности, затова все още не сме оповестили техните имена", посочи Дариткова.

Тя уточни, че тази сряда се очаква да бъдат решени всичк неизвестни около Комисията по етика на ГЕРБ. На въпрос дали е имало сигнали срещу Цветанов, тя отговори, че такива не е имало и че делегати, които са гласували срещу освобождаването му - няма да бъдат разследвани.

"Нормално е след толкова години г-н Цветанов да има твърди привърженици в ГЕРБ, които смятат, че неговото оттегляне ще навреди на партията", заяви още председателят на ПГ.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пък беше категорична пред Нова, че след конгреса ГЕРБ гледа само напред, а предвещаваните от опозицията драми, не са се случили.

Попитана дали вярва на слуховете, че  Цветан Цветанов е свързан с фирмата „Еврохолд”, която има намерение да купува ЧЕЗ, Караянчева заяви: „Етичната комисия на ГЕРБ, която предстои да се сформира, ще се сезира за всеки сигнал, за да може наистина да се преценяват нещата и като виждаме опонентите колко агресивно работят и какъв черен пиар правят, трябва наистина да се оглеждат нещата, за да не се дават невинни жертви".

Председателят на НС съобщи, че в момента има сигнали за членове на партията в Сандански и в Банско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
20
 
! Отговори
а преди 4 години
като гледам как щастливо се е озъбил цвъцко, кои знае какви права да си развява коня и власт са му дали господарите на територия бг, от чичо сам, е тоя ще е истинския гробокопач на българия
57
1
 
12
 
! Отговори
хахахахаххаааа..... преди 4 години
Българин е Мистър гей Европа, вижте го.................
56
7
 
1
 
! Отговори
няма да мине преди 4 години
Тука злосторниците от ИЗ се опитват да прокарват сиромахомилство.Дай сега всички да стоим, никой да не работи и да бъдем сиромаси и да живеем в палатки, а те да се гушкат в панелките.Няма как да стане! Който не работи - не трябва да яде!Така е казал народа и така ще бъде!
55
14
 
4
 
! Отговори
хладнокръвно преди 4 години
Като знаем как умее да клепа столетницата. Каква история си е написала и как изкривява нещата, най добре е оставки да се подават едва след като етичната комисия прецени че има място за съмнение. В противен случай всеки излязъл напред ще бъде очернян.Такъв е модела на ИЗ и *** Нинова и Елена Йончева са само техни изпълнители.
54
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ е мафиотско-милиционерска формация, избрана за да бъде лице на неокомунистическия режим в България.Каква демокрация , какви 5 лева. Става въпрос за милиарди....
53
1
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
До АнонименЕ, лично аз не съм. Ама иначе, ако си говорим честно, кой не е? ДСБ? Ха-ха-ха. СДС? Муа-а-а. ВМРО? Ми нали им познавам лидерите, ве-е-е! На маса! Тет-а-тет. ДПС? От каква позиция някой може да се прави, че няма нищо общо с БКП? И все пак е важно какво прави сега, не преди.
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пян_Гъ А кои сте вие всъщност? Според биографиите ви сте си пак от родата на БКП! Партийни секретари и деца на такива, а един от вас дори напусна МВР, за да не сдава партийната си книжка!
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да получаваш цял живот заплата ,превилегии и безброй глезотии от обществото от народната хазна ,която се пълни с такива усилия то този сиромашки народ и такива наглеци като днешните и вчерашните бълг.управници да грабят като невиждали.....Как да има пари за пенсии за здраве като вашата лакомия няма дъно ! Само ЗАТОВОР ЩЕ ВИ ОТКАЖЕ ОТ ТАЗИ БЕЗГРАНИЧНА ЛАКОМИЯ !
50
1
 
18
 
! Отговори
Самото изречение преди 4 години
"Няма да бъдем лъскава партия на номенклатурата", говори многоЩото номенклатура бяха големите началници и партийци преди 1989. Фактър че отново ми се говори за "номенклатура"-- леле мале. Не сме мръднали от 1989 насамИмаме си партия несменяема начело с несменяем премиер същия *** като Живков , ама още по ***
49
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой каза че Цветанов си е подал оставката .. той си дърпа концита тайничко .Научиха го от Доган - нали са комбина....
48
23
 
3
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
ЩО СЕ ПЕНЕТЕ ТОЛКО, ТРОЛЧЕТА ЧЕРВЕНИ? Като излезе друга по-обещаваща партия в БГ с по-голяма електорална подкрепа, ГЕРБ ще отстъпи на новата партия. Това е повече от ясно. Нищо такова обаче не се забелязва в близко и средносрочно бъдеще. Потърпете още 10-ина години и, току-виж, мечтата ви се сбъднала. Ккаво сте се разбързали толко? Ние как ви търпяхме 45 години?
47
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моралните устои на ГЕРБ са също толкова реални, колкото и качеството на тиквените ремонти.
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ няма да бъде лъскава партия на моненклатурата - ТЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗЛЪСКАНА ПАРТИЯ НА ДИКТАТУРАТА!Всеки ще има свободен избор,между което и да е мнение на Вожда и да има късмета,да улучи последното...което никога не е последно!Ха-ха-ха!
45
1
 
17
 
! Отговори
до43 преди 4 години
До АнонименНе е "по-близо до народа" , а "по-близо до масите " .Особено шведските..
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лъскава -не ,но мазна откъм суджук и др. благинки-да
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайл Бойко!
42
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятахме, че с комунизма е приключено минало, но се оказа, че ГЕРБ са решили да ни върнат по-назад, към "култа"!!! Може би, с идеята, че младите не са го преживяли и няма кой да усети повтарячите на историята! Е, щом е така, чакаме да видим КОЙ ще повтори Априлския пленум!
41
1
 
27
 
! Отговори
V преди 4 години
герб е партия на номенклатурата.Нито един обикновен работник не е издигнала за дупитат нито в нашия нито брюкселския парламент.Само хора които са учили за да не работят. Дебелолилието е тяхна ценностна система.Самия главатар на мафията е учил за да стане шеф на пожарникари и още комунистите са му казали че не става ,защото няма опит като обикновен пожарникар. Учи да не работиш не може да е ценностна система.физкултурника какъв ми е занаята?-шлосер ли е ?механик ли е? няма нито един мъж с занаят
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късният соц... Самокритиката, другарският съд, по-близо до народа... В същото време всички си тъпчат джобовете :)
39
0
 
33
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
Не познавам нито един честен и кадърен човек ,който да симпатизира на шайката "Герб".Нито един.Партията на шофьора на бай Тошо, е сбирщина от неграмотни и алчни престъпници ,които нямат друг шанс в живота.Антон Тодоров съвсем правилно ги определи като Шайка ,но после...стана част от Шайката.Такива са всички от партията на Боко Тиквата-келепирджии ,авантаджии и откровени крадци.