ГЕРБ няма да бъде "лъскава партия на номенклатурата"

Драмите, които се очаквали на конгреса, не се случили
8 юли 2019 09:49,
92
ГЕРБ няма да бъде "лъскава партия на номенклатурата"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Остраняването на Цветан Цветанов от ръководните позиции в ГЕРБ е превантивна мярка срещу действия на политици, които могат да засегнат имиджа на партията. Това заяви пред bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова по повод вчерашния конгрес на партията, на който бившият заместник на Борисов беше официално освободен от всички постове.

По думите й, за ГЕРБ е много важно да има здрави морално устои, защото това гарантирало дълъг живот на партията.

"За съжаление имаше примери, които налагаха последващи действия. При нас действието е едно - политическа отговорност се носи с оставки. Това е нещо, което ни отличава от нашите политически опоненти", каза Дариткова.

Още по темата

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че създаването на новата Комисия по етика към партията също е с превантивен характер. Според нея, тези действия на премиера Бойко Борисов ще предпазят ГЕРБ от това да се превърне в "лъскава партия на номенклатурата".

"Етичната комисия ще разглежда всички жалби и проблеми, които съществуват в различните партийни структури. Превенцията е винаги по-добра, отколкото последващата терапия. Членовете на тази комисия трябва да бъдат избрани с мисълта за това да бъдат отговорни хора с достатъчно компетентности, затова все още не сме оповестили техните имена", посочи Дариткова.

Тя уточни, че тази сряда се очаква да бъдат решени всичк неизвестни около Комисията по етика на ГЕРБ. На въпрос дали е имало сигнали срещу Цветанов, тя отговори, че такива не е имало и че делегати, които са гласували срещу освобождаването му - няма да бъдат разследвани.

"Нормално е след толкова години г-н Цветанов да има твърди привърженици в ГЕРБ, които смятат, че неговото оттегляне ще навреди на партията", заяви още председателят на ПГ.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пък беше категорична пред Нова, че след конгреса ГЕРБ гледа само напред, а предвещаваните от опозицията драми, не са се случили.

Попитана дали вярва на слуховете, че  Цветан Цветанов е свързан с фирмата „Еврохолд”, която има намерение да купува ЧЕЗ, Караянчева заяви: „Етичната комисия на ГЕРБ, която предстои да се сформира, ще се сезира за всеки сигнал, за да може наистина да се преценяват нещата и като виждаме опонентите колко агресивно работят и какъв черен пиар правят, трябва наистина да се оглеждат нещата, за да не се дават невинни жертви".

Председателят на НС съобщи, че в момента има сигнали за членове на партията в Сандански и в Банско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Играят филма "Човек от народа".
37
2
 
20
 
! Отговори
Край преди 4 години
Голям лицемер е това гербаджията. Цветанов е много добър но ББ правилно го маха и ние сме съгласни винаги с него. Що за позиция е това. Човек трябва да е по-умен и от ББ за да я разбере.
36
0
 
34
 
! Отговори
4 преди 4 години
Етична комисия !? Те всички гербаджии са затънали в корупция до шията ! отговорност се носи с връщане на краденото , но всички си правят оглушки за това . Да ГЕРБ "гледа напред " да види какво още има там за крадене !
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Znachi veche moga da napravia nauchen, no neprilichen model na iavlenieto GERB.Boiko e edna gramadna svraka, koiato e izcvakala cvak cvak i okolo nego sega se vartiat edin roiak konski muhi narecheni dupetati na GERB.A GERB ne znam kak moge da ne e partia na nomeklaturata, kogato vsichki v GERB sa ot neia.Nachelo sas samiat toi BB, bivshia ohranitel na Todor Givkov.Che i akali za Kosovo dava, egati politicheskia amerikanski nashiban trol.
34
0
 
30
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Боко е по-гнусен и от Цвъко.А към кръжащите около тях лакеи ,изпитвам само презрение.Чудя се откъде се навъдиха толкова много плу.же.ци ,готови да се въргалят в краката на банкянския селянин ,само и само да се докопат до кокала.
33
0
 
20
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
А-а-а-а-аааааааа... Идеята на Етичната комисийка на ОПГ-то, била за да се избегнели невинни жертви, от атаките на БСП-то. Нещо, като вътрешен механизъм за самозащита;))) Нема да сработи. Защо? Защото в ГЕРБ няма Невинни, всияки са Виновни, единствено Вожда е Непогрешим и Вечен! Него, Етичната комисия, нещо...;)))
32
0
 
29
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 години
Повръща ми се от тези неграмотни и нагли мизерници ,яхнали властта и самозабравили се.Все едно сме на Х конгрес на БКП.Само някакви кухи фрази ,лозунги и *** клишета фъфлят крадците на Боко Тиквата и свитата от про.фани около него.ЕДИН ГРАМОТЕН ЧОВЕК НЯМА В ТАЗИ ШАЙКА ОТ ИЗМАМНИЦИ.
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди ден-два писахте, че е починала някаква депутатка от ГЕРБ ЧЕТИРИ мандата!!! И никому неизвестна. Само номер, каква номенклатура?
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Морал та дрънка:биковци,гърневси апартаментаджии,шайкаджии,терсаджиии ,суджуци и....ренегати бол.Вие ли ще ми бъдете морален стожер,ооо Боже!
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ, и да иска, няма как да бъде лъскава партия, още повече на номенклатура. Как да бъде лъскава, като е съставена от мижитурки? Как да е от номенклатура, като "кадрите" и са намерени на улицата и основното им качество е да слушкат и гушкат. Номенклатура значи обучение, системно отрано, принципно и целенасочено. От управлението им се вижда, че нищо при тях не трае повече от 2 дена. Единствено изврътливостта е постоянна.
28
0
 
28
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
С ЦВЕТАНОВ ИЛИ БЕЗ НЕГО ГЕРБ СИ ОСТАВА МАФИОТСКА ГРАБИТЕЛСКА ПАРТИЯ !!!
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
TAQ GNUS KAT VIDA VEDNAGA POCHVAM DA POVRYSCHTAM I ME LOVI URTIKARIQ I S VAS LI E TYI MOLQ JURNALISTI POSCHTADETE NI MOLQ VI!
26
0
 
28
 
! Отговори
vlady преди 4 години
ГЕРБ е партия на милиционери, физкултурници, партийни и комсомолски секретари и т.н. номенклатура от по-ниските нива.
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А само лъсквава партия на олигархията и корупцията,нали Цецо?
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обмислям евакуация в чужбина заради тая "партия".
23
1
 
7
 
! Отговори
Rasho преди 4 години
V momenta v bulgaria si e nay obiknoven postkomunisticheski fashizam naroda mre ot glad i bolesti ako si dostignal malko predi pensia vednaga te uvolniavat da ne ti izplashta saotvetnite obezshtetenia obiknovenniat chovek e podlogen na izvraten tormoz ot taka narechenite bulgarski rabotodateli a nie si govorim za evropa vaobshte palen absurd
22
0
 
13
 
! Отговори
Rasho преди 4 години
Vsichko e dran dran
21
0
 
11
 
! Отговори
NE SME EDNO AGA преди 4 години
GNUS GNUS NALGLEC NQMA DA DOIDE V BG DEMOKRACIQTA DOKATO TAKIVA NE SA V ZATVORA
20
0
 
21
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Членовете на тази комисия трябва да бъдат избрани с мисълта за това да бъдат отговорни хора с достатъчно компетентности, затова все още не сме оповестили техните имена" - демек още се чудите откъде да намерите такива хора?
19
2
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Герберските...клиентелисти вземаха каквото можаха и като се...размириса,без драми,кротко си заминаха доброзорно,да...преживят.На конгреса...пародия се видя,че един ги маха и един ги...слага,който даже не им знае имената.Голям смях,голяма пародия.Веждито го каза в една телевизия по повод свалянето на Цв.Цв.: Партията си е на Борисов и прави каквото си иска.От тук нататък какво да коментираме -да правим президентска република и Бокича...начело,без туй е...отработил въпроса.