БСП: С машинно гласуване няма манипулация на вота!

Няма друга държава, която да си променя толкова често изборните закони
11 юли 2019 22:42,
30


Без машини на предстоящите избори през oктомври, реши правната комисия в парламента. Повод за предложението машинното гласуване да отпадне е доклад на ЦИК, който констатира проблеми на последните евроизбори.

От ГЕРБ смятат, че то утежнява бюджета и се оказва изключително скъпо. БСП се обявиха против отмяната на машинното гласуване.

"След като през цялото време на европейския вот машинното гласуване беше умишлено саботирано от хората във властта, сега то няма как да бъде обвинено, че не е сработило, при положение, че не е така", заяви депутатът от БСП Атанас Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Според него единственият начин да няма манипулация на вота и умишлено погрешното броене на бюлетините, е машинното гласуване.

Още по темата

По думите на Костадинов няма друга европейска държава, която винаги преди избори да променя по няколко пъти изборното си законодателство.

"Колкото повече говорим колко струва българската демокрация, толкова повече ще затъваме в абсурдни решения. Сертифицирането беше направено умишлено в последния момент", твърди депутатът от БСП.

Той допълни, че от БСП са убедени, че машината може да бъде безпристрастна, а тази безпристрастност е много необходима, защото никъде в Европа няма купуване на гласове и търговия с влияние.

Костадинов коментира и темата за отхвърленото вето върху промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Той посочи в студиото на "Денят ON AIR", че не е подкрепил ветото на Президента, защото с предложения законопроект не се затварят възможности, а се отворя нова възможност законово и регламентирано да осъзнаем какво е диво къмпингуване.

След като мнозинството в парламента преодоля президентското вето на промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие,в сила остават разписаните вече от депутатите изисквания за временно разполагане на палатки, кемпери и каравани, както и административнонаказателна отговорност за тяхното нарушаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Цитат на Коритаров: Слагачи всякакви. И Коритаров не прави изключение. А лепенето на етикети похват на Гьобелсковата пропаганда.
25
1
 
4
 
! Отговори
Цитат на Коритаров преди 4 години
БСП = Българска Смешна Партия
24
2
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 20: Компютрите се хакват? Не давай мнения за нещо, от което си нямаш хал хабер. Прочети какво значи хакване и как се прави. Не може да се хаква машина, която не е свързана в интернет. Такива чудеса не стават. Може да се направи нещо, ако се разглоби машината, ако се извади чипът и се презапишат данните или се замени с друг. А до чак това няма как да се стигне.Голямото предимство на машините е, че при тях няма невалидни бюлетини. А при хартиените - само едно драсване. 10% невалидни.
23
4
 
2
 
! Отговори
Пак копи/пейст преди 4 години
До Г-жа Лъжа: Пак ли ти с този копи/пейст. Дали Корнелия Нинова ще бъде председател на БСП или не го решават членовете на БСП, не гербаджийските ***. На евроизборите БСП беше единствената парламентарна партия, която увеличи подкрепата си и има един евродепутат повече. Можеше да бъде и по-добре, но за това има време.Не че има връзка с темата.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е въпросът в машината. Тя сама няма да гласува. Въпросът е в човека, който ще гласува. А човекът яде кебапчета и харчи пари. Който плати, за него ще се гласува!
21
2
 
3
 
! Отговори
ь преди 4 години
буахахах, вече никога няма да има дори минимален шанс за немашинално фалшифициране, всичко ще е на 100% :)
20
3
 
13
 
! Отговори
ehBeseto преди 4 години
А едно време га ядаха кифтетата и беха на власт не ревяха и не направиха машинното гласуване, ся га трябва да събират гласове, щото 18%-тното им подкрепление от пенционери се споминат - реват. Таковай таковата жувотно!
19
5
 
14
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Кое е по-лесно, за да манипулираш вота - да купиш една секционна изборна комисия със всичките й наблюдатели от различните партии, или да купиш един техник, който отговаря за машините за гласуване в 100 секции?
18
6
 
20
 
! Отговори
Г-жа Лъжа преди 4 години
*** Нинова защити по безспорен начин името си г-жа Лъжа. Излъга партията и българския народ, че ще подаде оставка поради тежко загубените избори от Герб, а след това се отметна и каза, че няма да подаде оставка. Има ли някой, който да вярва още на *** ? Смях...
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На евроиборите имаше машинно гласуване и затова БСП я сколасаха. Машините са много по-лесни за маниполация от хората в комисията. Нямало да има недействителни бюлетини ще ги има ама ще са за партии за които гласуващи дори не е чувал. Голяма част (сигурно над 80%) от не действителните бюлетини са подадени от неграмотни хора - какво ще промени машинното гласуване при тези хора и там е нужно да могат да четат ...
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До За кого са проблемНе е проблемът дали са бюлетини или машинен вот. Ако някой иска да манипулира ще го направи, не е от значение начинът на гласуване. Има си хора и начини за всичко. Пък и много умни хора са казали - компютрите се хакват И съм сигурна че веднага ще се намерят хора които да го направят. БСП - то пак само си играе на опозиция и се занимава с глупости.Но вече това взе да омръзва.Нека променят малко играта, че стана голяма скука
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дали някой от бсп е гласувал с машинките на евроизборите?! Президента Радев гласува с хартийка!
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи специалисти. Затова сега и касата им е празма?! Пенкелер :)
13
5
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Ясно защо - руските хакери вече блокираха (хакнаха) няколко машини за избори и ГЕРБ бяха безсилни с/у това, но от БСП биха се възползвали от руската помощ за тях в изборите. БСП да не ги приказва тия небивалици, че с машинно гласуване няма манипулация на вота, защото те точно на такова вмешателство в изборните резултати разчитат...
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше един документален филм за няква страна в Африка по БТВ репортерите май беше .Нашата репортерка ги пита черните "Абе ви е тука демокрация имате ли ?" . Ония викат "Да , и избори си имаме с черни и бели топчета ... само че управляващата партия с белите топчета ВИНАГИ СА СЪС ВСИЧКИТЕ СИ ТОПКИ ,а черните топки ВИНАГИ са ПО МАЛКО ". И общо взето и при нас е така!
11
6
 
12
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Какво машинно гласуване бе в тая корумпирана бананова република? То пътища няма нито един от край до край, образованието тъне в говнец, хора не останаха в малките населени места.. Те с машини щяли да гласуват.. Божеее
10
13
 
12
 
! Отговори
ПО-ЧЕСТНО Е С МАШИНА преди 4 години
а не с подкупени или зомбирани членове на СИК и РИК. Няма нито един недействителен глас, няма как да драскаш по бюлетина и не можеш да го снимаш с телефона за 50 лв. Не можеш да добавиш безброй предварително подготвени листчета с гласа на Айше, дето не идва до секцията или милионите извън страната и които знаеш, че няма да гласуват и не се интересуват от изборите, няма да проверят дали някой гласува от тяхно име
9
11
 
9
 
! Отговори
Време е за промяна преди 4 години
До "Ми няма такава": Изобщо не си разбрал как се гласува машинно. Никаква бюлетина няма там. Информацията се съхранява в машината , а тя не е свързана с интернет, няма как някой хакер да манипулира данните в него. А листчето, което се пуска само отброява гласуванеА до Анонимен 9: На последните избори с пиар за държавна сметка и с рязане на ленти в последната седмица Бойко успя да спаси гербаджиите от провал. И затова е всичката тази подготовка за фалшифициране на следващите избори. Ако загубят?
8
9
 
8
 
! Отговори
? преди 4 години
Да с машината няма как да има десетки хиляди недействителни гласове.С хартията е лесно. Ако гласуваш /за другите/ гласът ти става лесно невалиден
7
8
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Винаги има манипулация на вота, когато БСП, ДСП и ГЕРБ участват в избори, независимо какви. Трябва просто тези 3 партии да не участват в избори и нещата ще се оправят!