След промяната на субсидиите: Ще финансира ли Доган ДПС?

Има и други желаещи да помагат на ДСП, обясни Хасан Азис
15 юли 2019 11:25,
18
След промяната на субсидиите: Ще финансира ли Доган ДПС?
Снимка: БулФото

Право на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е да финансира партията. Не зная дали ще се възползва от това право, аз мисля, че ще се възползва. Това обяви пред bTV зам.-председателят на Движението за права и свободи и кмет на Кърджали Хасан Азис.

Думите му са по повод промяната в правилника за финансирането на партиите, с която, според експерти, се отваря вратата за зависимости на партийните централи от едрия бизнес.

На въпрос има ли ДПС все още обръчи от фирми, както обяви преди години самият Доган, Азис коментира, че "има желаещи да финансират ДПС и неговата политика".

Още по темата

Според кмета на Кърджали, позицията на Движението относно партийните субсидии е била категорична и ясна.

"Партиите трябва да се финансират от държавата. Моето лично мнение по този въпрос е, че политическите партии пренасочиха финансирането си извън държавата, защото нямат партийно строителство и не се занимават всеки ден с тази дейност", изтъкна той.

По отношение на друга гореща тема по изборното законодателство - тази за машинното гласуване и неговата отмяна за парламентарни и местни избори, Хасан Азис изтъкна, че ДСП има най-голям процент гласували с машини на последните избори - в Сърница и една секция в Кърджали и уточни, че това е в резултат на добра партийна работа.

"Някой може ли да определи цената на демокрацията - говорим за това вотът на гражданите да бъде гарантиран", пък каза той по повод аргументите на ГЕРБ, че премахването на машинното гласуване се налага, защото то е прекалено скъпо.

Хасан Азис обяви, че би се кандидатирал отново за кмет на Кърджали, но ще се съобрази с решението на централното ръководство на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доган не само, че го убиха, но той отдавна няма пари. Не ми е ясно как ще финансира при това положение ДПС-то. В България е така, убитите политици ги правят почетни председатели !
14
0
 
2
 
! Отговори
Дпс са бандити преди 4 години
Забъркани са във всички незаконни дейности. Кой гласува за тези, не зная.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма проблем с парите от студения резерв на ТЕЦ Варна ще спонсорира партията си.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЯ ХИДРОЛОГ ФИЛОСОФ, ГО СВЪРЗВАМ С МРЪСНИТЕ ГАЩИЧКИ, МЪЖКАТА СЕКРЕТАРКА, "ТОЙ СЕ ОБЕСИ НАРОЧНО ПРЕД ВРАТАТА МИ" И С ОБРАЧИТЕ ОТ ФИРМИ- ТОА ГУСИН МНОГО ОТДАВНА Е НАЙ ОТВРАТИТЕЛНАТА И НЕПРИЕМЛИВА ФИГУРА В БЪЛГАРИЯ- С ДВОРЦИ И ЯХТИ- ИМА ЛИ ПРОКУРАТУРА, ИМА ЛИ СЪД, ЗА НЕГО ГЛАСУВАТ НАЙ БЕДНАТА ЧАСТ ОТ БГ НАСЕЛЕНИЕ.
11
1
 
7
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Драги журналисти, само аз ли се питам "ОТКЪДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ ДОГАН ИМА ТОЛКОВА ПАРИ??? ТА ТОЙ Е ОБИКНОВЕН ПОЛИТИК???" Моля ви, отговорете ми/ни???
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да им се отнеме всичко до девето коляно в полза на държавата на всички корумпирани политици и техните олигарски приятели! Трябва да има смъртни присъди за целия преход и хора като Ахмет Доган от пандесчия стана милиардер! На България и трябва революция и то кървава, да се накажат тези които не спряха да грабят, алчни убийци и предатели! Ако трябва президентска република, но това трябва да спре!
9
4
 
13
 
! Отговори
ало прокуратурата? преди 4 години
Кога влизат с качулките в ДПС и ще се свършва с тоя цирк на прехода?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но тези техни партийни кандидати от всички партии се кандидатират на държавно-административни служби на обществото и всичките им партийни членове са добре обезпечени с над средните заплати в обществото над числени в пъти от тях и още в пъти над минималните получавани от голяма част от обществото,и на тези кандидати/членове им е достатъчно да си издържат любимите партии,че и по държавни тарифи за вид услуги свързани с дейноста им в името на обществото,че още искат богатите от него да ги субсидира
7
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Предният път, когато ни занимавахте напоително с проблемите на Дебилния ******ски Съюз, скрийте факта, че Глинка осъди еднолично диабетиците на смърт от днес за утре. Какво криете сега?
6
1
 
1
 
! Отговори
Видяхте ли? преди 4 години
Що за стока сте ... Айде сега да си имаме уважението ... И просто живей ...
5
1
 
2
 
! Отговори
От тоя, тия преди 4 години
Дето не трябваше да ги пипате и закачате .... Глей сега ....
4
1
 
8
 
! Отговори
GТR преди 4 години
Че той не е спирал да ги финансира...
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ДА НЕ ПЧНЕЪТЕ СЕГА ДА ПИШЕТЕ ТУК СРЕЩУ ТУРЦИТЕ! ТОЯ НАХИЛЕНИЯ НА СНИМКАТА НЕ Е НИКЪВ ТУРЧИН, А 24 КАРАТОВ РИМЛЯНИН!
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЕ КЪВ Е ТОЯ ХУМОР? дпс ГЛАСУВА ЗА, ЗНАЧИ НЕ СА ОПРЕЛИ ДО СУБСИДИИТЕ...КАКТО И АТАКА. ТЯХ СИ ГИ СПОНСОРИРАТ ТУРЦИЯ И РУСИЯ!
1
2
 
4
 
! Отговори
.. преди 4 години
Пари ли няма бай МемеТ или не иска да ги дава за глупости?